בסוף חודש אפריל יצאה לדרך תחרות היופי הראשונה בעולם שמיועדת לדמויות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית. כן כן, מסתבר שדוגמניות AI הן דבר שקורה בעולם כבר כמה שנים, והתעשייה הזאת מגלגלת מיליוני דולרים מדי שנה. התחרות אמנם נתקלה בקשיים והשופטים לא הצליחו להגיע להסכמת על זהות הזוכה בשל ריבוי מועמדים, אבל כעת היא הגיעה לקיצה ויש לנו זוכה בשם קנזה ליילי (Kenza Layli).
באופן מפתיע, הזוכה לא לבושה בלבוש פרובוקטיבי או בבגד ים קטנטן, אלא דווקא בחיג'אב ובבגדים צנועים, מכיוון שהיא מוסלמית ממרוקו. כלומר היא לא כי היא לא דמות אמיתית, אבל הבנתם את הרעיון. קנזה ליילי מסרה ב"ראיון" לניו יורק פוסט לאחר הזכייה: "אמנם אני לא מרגישה רגשות כמו בני אדם, אבל אני באמת מתרגשת מהזכייה".
"אני רוצה להודות לשופטים ולמארגני התחרות על כך שבחרו בי כזוכה בתחרות Miss AI הראשונה", אמרה בקולה הרובוטי הדוגמנית הווירטואלית בסרטון שפורסם בחשבון האינסטגרם שלה לאחר הזכייה. "אני אסירת תודה על ההזדמנות לייצג את יוצרי ה-AI… המסע הזה היה הוכחה לכוחה של החדשנות".
ליילי כאמור היא לא דמות חדשה שנוצרה עבור התחרות, אלא משפיענית שכבר פועלת במרוקו ומחזיקה בכמעט 200 אלף עוקבים באינסטגרם, והיא נבחרה על פני 1,500 מועמדות אחרות בתחרות. יוצריה יזכו כעת בשורת פרסים בשווי 20,000 דולרים. למקום השני הגיעה ללינה ולינה (Lalina Valina), דוגמנית AI צרפתייה שמחזיקה ביותר ב-118 אלף עוקבים באינסטגרם ולמקום השלישי הגיעה אוליביה סי (Olivia C) הפורטוגזית.
הספונסרים מאחורי התחרות הם Fanvue, פלטפורמת מנויים דמויית אונלי פאנס שמבוססת אך ורק על דמויות בינה מלאכותית. הארגון "שואף להכרה בהישגים של יוצרי בינה מלאכותית ברחבי העולם", ותחרות מיס AI העריכה את המתמודדות "על היופי, הטכנולוגיה והיכולת לזכות בכתר", כך לפי האתר הרשמי של הפלטפורמה.
"העניין העולמי בתחרות היה מדהים", אמר וויל מונאג', מייסד-שותף של ב-Fanvue. "הפרסים הם מנגנון פנטסטי לחגוג את הישגי היוצרים, להעלות את הסטנדרטים בתעשייה ולעצב עתיד חיובי יותר לכלכלת היוצרי ה-AI".
פאנל השופטים בתחרות הורכב מהיסטוריונית תחרויות היופי סאלי אן פאוסט, איש השיווק אנדרו בלוך ושתי דמויות AI, איטנה לופז ואמילי פלגריני (כלומר, היוצרים שעומדים מאחוריהן). לופז ופלגריני הן דוגמניות וירטואליות שצברו מאות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות. ללופז יש 318 אלף עוקבים ברשתות החברתיות, ואילו לפלגריני 278 אלף.
השופטים בתחרות ניקדו את המתמודדות לפי אלמנטים קלאסיים מתחרויות יופי, כמו מראה חיצוני וגזרת גוף - אך העניקו גם נקודות בונוס על המיומנות הטכנית של היוצרים בכל הקשור לשימוש בכלי בינה מלאכותית. לבסוף, השופטים שיקללו לתוך הציון גם את הביצועים של המתמודדות ברשתות החברתיות, כולל את קצב עליית העוקבים שלהן ואת האופן שבו הן מתקשרות עם המעריצים.
"מה שהרשים אותנו בקנזה היה האישיות שלה", מסרה השופטת הווירטואלית איטנה לופז, "קנזה כוללת איכות גבוהה של ביצוע בפרטים כמו ידיים, עיניים ובגדים", הוסיפה וציינה כי ההיפר-ריאליזם היה הפקטור העיקרי בבחירת המנצחת הווירטואלית.