בארד, צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל שמתחרה ב-ChatGPT, מגיע סוף סוף לישראל ובעברית. גוגל הודיעה היום על ההרחבה הגדולה ביותר שקיבל בארד, החל מהיום אפשר לעבוד עם בארד ביותר מ-40 שפות, כולל עברית, ערבית, סינית, גרמנית, הינדי וספרדית, והוא זמין ביותר מקומות, כולל בברזיל ובכל רחבי אירופה.
השפות הן כמובן לא החידוש היחיד שמציגים בגוגל. בארד קיבל היום גם תשובות קוליות, דבר שהיה קיים בבינג שמשתמש ב-ChatGPT כבר זמן מה, ויאפשר לכם לשמוע את התשובה ולא רק לקרוא אותה. בנוסף, התשובות הקוליות יכולות לעזור לדעת כיצד לבטא מונח או כשאתם רוצים להשתמש בבארד ללא ידיים (מלבד לכתוב את השאלה עצמה). האפשרות לתשובה קולית תהיה גם בעברית, ומעניין יהיה לגלות כמה גוגל מכירה את השפה.
גוגל גם הוסיפה שינויים בצורת התשובות, אם בעבר היו רק 3 אפשרויות בלי הבדלים מהותיים, כעת תוכלו לקבל עריכת תשובות ולהפוך אותן ליותר "פשוטות", "ארוכות", "קצרות", "מקצועיות" ו-"לא רשמיות", כך לפחות מגדירה החברה את ההבדלים ביניהם. לצערנו, כרגע האפשרות פתוחה רק באנגלית, אבל היא צפויה לקבל שפות נוספות בעתיד.
במסגרת השינויים נוספו גם אפשרויות להצמיד שיחות עבר, כפי שאפשר לעשות בשיחות וואטסאפ, לשיחות חשובות, ואפילו לשנות את שמן, למשל לבקש מבארד לתכנן לכם טיול ולקרוא לו "תכנון טיול לקוריאה".
אם תרצו לשלוח את אותו תכנון למשל להורים שלכם, תוכלו כעת גם לשתף בעזרת לינק לתשובה שקיבלתם מבארד, מה שיהפוך לקל יותר את התקשורת בנושא.
אולי התוסף הכי מעניין ומורכב שקיבלנו היום, הוא התממשקות לגוגל Lens. הסיבה לכך שהוא הכי מעניין היא האפשרות להוסיף תמונות לחיפוש והוספת רובד שלם נוסף, למשל כעת ניתן לצרף תמונה של מתנה שתרצו לקנות ולבקש מבארד לכתוב ברכה בהתאם. אפשרות נוספת היא לחפש מידע עבור תמונה שקיימת ברשת, לדוגמה, לבחור תמונה של ציפור ולשאול את בארד איפה קיימת ציפור כזאת בעולם.
למתכנתים שבקהל ישנה בשורה גדולה נוספת, כעת ישנו פיצ'ר חדש שיאפשר לייצא קוד שנכתב ב-Python מ-Bard ל-Replit, ולא רק ל-Google Colab כמו שהיה עד עכשיו. הפיצ'ר הזה כבר זמין ביותר מ-40 שפות.
גוגל גם הוסיפה אפשרויות לשמירה על הדאטה. כיום היא שומרת כברירת מחדל את הפעילות שלכם בבארד למשך 18 חודשים, אבל אתם יכולים לשנות את ההגבלה ל-3 חודשים או 36 חודשים אם אתם מעדיפים. אפשר גם לבטל את זה לגמרי או למחוק את כל הדאטה שלם ב-g.co/bard/myactivity.
גוגל סיכמה את החידושים וכתבה בהודעה שלה: "אנחנו ממשיכים לפתח את בארד בהתאם לעקרונות הבינה המלאכותית שלנו, ובכל פעם שאנחנו משיקים עדכונים חדשים, ההתמקדות שלנו היא באיכות ובפרטיות. אנחנו משתמשים במשוב אנושי בשביל לשפר את המערכות שלנו, והגדרנו הגנות כמו הגבלה של מספר המסרים שאפשר לשלוח בשיחה כדי להבטיח שהאינטראקציה תישאר שימושית".