חברת הסטארטאפ L1ght (לייט), שהוקמה על ידי היזמים זוהר לבקוביץ ורון פורת, פיטרה את כל 22 עובדיה והיא נמצאת בתהליכי סגירה, כך דווח היום בדה מרקר. החברה הוקמה ב-2018 והציעה פתרון לזיהוי תכנים רעילים, כמו פדופיליה ובריונות, עבור אתרי אינטרנט ומנועי חיפוש.
החברה הוקמה לאחר שלבקוביץ נחשף לנתונים הגבוהים על התאבדות ילדים בעקבות בריונות רשת ופדופיליה, כאשר גר בארה"ב. גם שותפו פורת, יזם סייבר סדרתי בעברו, הקים חברה קודמת בתחום זיהוי התכנים בשם shildren (שילוב של המילים מגן וילד), אך היא לא המריאה ונסגרה.
לאחר שלבקוביץ חזר מארה"ב לישראל, הוא חבר לפורת והם הקימו יחד את לייט, שפיתחה פתרון לסריקה, זיהוי וסימון של תוכן הכולל פדופיליה, בריונות, אלימות וסוגים אחרים של תוכן מזיק, מיד עם החשיפה אליהם. בתחילת הדרך כיהן לבקוביץ בתפקיד מנכ״ל לייט, שנקראה AntiToxin ועוד לפני כן לופט גשפט, ופורת כסמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה. לבקוביץ הפסיק לכהן כמנכ"ל לייט בסוף 2020 ומי שמונה במקומו היה אבנר סקל, שכיהן בתפקיד עד לסגירת החברה. פורת עזב בשנה שעברה את תפקיד סמנכ"ל הטכנולוגיות. בפברואר 2020 החברה גייסה 15 מיליון דולר.
בנובמבר האחרון הכריזה לייט על הסכם עם חברת TaskUs, שמספקת שירותי סינון תכנים לחברות טכנולוגיה גדולות, והחברה אף הסכימה להלוות ללייט מימון חוב בסכום של עד 2 מיליון דולר.
בתקופה האחרונה L1ght ניהלה מו"מ לרכישתה על ידי חברה ציבורית אמריקנית, אך התהליך לא הושלם וברגע האחרון החברה נסוגה. לייט מכרה את הטכנולוגיה שפיתחה ונסגרה.
בכיר בחברה אומר היום ל-mako: "זו חברה שהקמנו בשביל גוד קארמה, להציל ילדים. בתחילת הדרך תפסנו למעלה ממאה אלף פדופילים בארצות הברית".
מדוע החברה נסגרת?
"בשנה האחרונה עם כל האטה בשוק, גם ללייט יותר קשה. היינו במשא ומתן עם חברה ענקית אמריקאית, אבל ברגע האחרון הם נסוגו מזה בגלל הסיטואציה - המצב הכללי, המיתון, המצב בישראל וכדומה. המכירה ירדה מהפרק. חשוב לציין שהטכנולוגיה של החברה נמכרה, כלומר זה לא כישלון מוחלט".
לבקוביץ, פרסומאי לשעבר שהפך ליזם הייטק, הוא דמות מוכרת בעיקר בזכות הופעותיו הקבועות כשופט בתוכנית "הכרישים" בקשת 12. לפני הכרישים, לבקוביץ היה ממייסדי חברות הפרסום הסלולרית אמובי (Amobee) שנמכרה ב-2012 תמורת כ-340 מיליון דולר למפעילת הסלולר סינגטל מסינגפור.
הבוקר אמר לבקוביץ בשיחה ל-mako: "לייט היא החברה שאני הכי גאה בהקמתה מכיוון שהיא באה להגן ולשמור על הילדים של כולנו מתופעות כמו שיימינג, בולינג ופדופיליה. אני בטוח שה-API שהחברה יצרה ונמכר ימשיך לשמש ולהציל ילדים בכל רחבי העולם בהיקפים גדולים אף יותר. למרות שאני לא בחברה כבר כמה שנים, אני גאה בצוות המדהים שהוקם ובמשקיעים שנתנו אמון ומשוכנע שהעבודה הקשה של הצוות והזרעים שזרענו ימשיכו להציל ילדים בכל העולם".