טקהירו שיראישי (Takahiro Shiraishi) בן ה-29, אזרח יפן שנודע בכינוי "רוצח הטוויטר", הודה היום (רביעי) כי הביא תשעה בני אדם למותם. פרקליטיו ביקשו להקל בחומרת האישומים בטענה שקורבנותיו הביעו מחשבות אובדניות, ואף ביקשו ממנו שיעזור להם ליטול את חייהם. העונש המינימלי בחוק לעבירה זו הוא שישה חודשים, והעונש המקסימלי הוא שבע שנים.
לפי כתב האישום, שיראישי השתמש בטוויטר כדי ליצור קשר עם בני 15 עד 26 שהביעו את רצונם ליטול את חייהם, הציע לעזור להם להוציא לפועל את תוכניותיהם – ואף הצהיר בפניהם שימות ביחד איתם.
לפי הדיווח של תאגיד השידור הציבורי היפני NHK, שיראישי הואשם גם בביתור גופות קורבנותיו, באחסון חלקי גופם בצידניות ובאונס. הקורבן הראשון של רוצח הטוויטר הייתה אישה שביקשה את עזרתו על גבי הרשת החברתית. לאחר שרצח אותה, הוא רצח גם את בן זוגה. לפי הדיווחים, הוא השתמש באותה הטקטיקה ופגע בשבע נשים נוספות.
המשטרה עצרה אותו לפני שלוש שנים, במהלך חקירת היעלמותה של אישה בת 23 שהצהירה בטוויטר על רצונה לשים קץ לחייה. אחרי שהוכרזה כנעדרת, אחיה קיבל גישה לחשבון הטוויטר שלה והבחין בהתכתבות חשודה. הוא מסר את הפרטים למשטרה, וב-31 באוקטובר 2017 הגיעו שוטרים לביתו של שיראישי. לפי הדיווחים, הם שאלו אותו אם הבחין בנעדרת, והוא הצביע על אחת מהצידניות ואמר שהיא "נמצאת שם". בסך הכל, השוטרים מצאו תשע גופות מבותרות ו-240 עצמות שהוסתרו בארגזי כלים ובצידניות תחת חול של חתולים.
פרופיל הטוויטר של שיראישי מחזק את האישומים נגדו. לפי העיתון Japan Times, תמונת הפרופיל שלו כללה איור מנגה של אדם עם צלקות בצוואר ובשורש כף היד העוטה חבל סביב צווארו. בביוגרפיה של הפרופיל (הטקסט הקצר שמופיע מתחת לתמונה) תיאר שיראישי את "מומחיותו" בתלייה. "אני רוצה לעזור לאנשים שכואב להם. אנא שלחו לי הודעה פרטית בכל עת", נכתב. בפוסט אחר כתב: "התעללות חברתית נמצאת בכל מקום, בבית הספר ובעבודה. יש יותר מדי אנשים בחברה שסובלים אחרי שנכשלו בניסיונות לשים קץ לחייהם, אך המקרים שלהם לא מדווחים בחדשות. אני רוצה לעזור לאותם אנשים".
יפן היא המדינה עם שיעור ההתאבדות הגבוה ביותר מבין מדינות ה-G7, עם יותר מ-20,000 בני אדם ששמים קץ לחייהם מדי שנה. מספר המקרים נמצא בירידה מאז שנת 2003, אך הוא נותר גבוה בקרב תלמידים ומבוגרים-צעירים. בחלק מהמקרים, קבוצות התאגדו באתרי אינטרנט ייעודיים ונטלו את חייהם במשותף; הנושא עלה לכותרות במדינה בשנת 2005, כש-91 בני אדם התאבדו באופן קבוצתי יחד עם אנשים נוספים באינטרנט.
לפי תאגיד השידור היפני NHK, לא פחות מ-600 בני אדם התאגדו במושבי הגלריה של בית המשפט כדי לצפות בשימוע הראשון של רוצח הטוויטר. אם אכן יואשם, בית המשפט היפני צפוי לגזור עליו מוות בתלייה.
מתמודדים עם מחשבות אובדניות? אל תהססו לפנות לעזרה
ער"ן - עזרה ראשונה נפשית במספר הטלפון 1201
ניתן לפנות גם במייל דרך עמוד האינטרנט
או במסרון (SMS) למספר 0768844
בשביל החיים, סיוע למשפחות שיקיריהן התאבדו - 03-7487771