מספר תחקירים הוכיחו שעובדים של אונר"א, סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים פלסטיניים, לקחו חלק בטבח 7 באוקטובר. עם זאת, הארגון הציני לא רק ממשיך לפעול בשטח אלא גם להיות פעיל ברשתות החברתיות. לאונר"א יש בלינקדאין 288 אלף עוקבים, וזאת לצד חשבון אינסטגרם עם 310 אלף עוקבים.
בין פוסטים על פעילות הארגון, שישנן ראיות לכך שחלק ממתקניו ברצועת עזה שימשו את החמאס בפעילות טרור, עלה בשבוע שעבר פוסט שמודיע על כך שהארגון מחפש יועץ משפטי. המודעה עוצבה בסגנון שאנחנו מכירים יותר מחברות הייטק, עם גרפיקה צבעונית שעליה נכתב "We're Hiring". במודעה נכתב שלארגון דרוש מנהל לאגף המשפט (Director of Legal Affairs) ושמיקום המשרה הוא בירושלים.
הגולשים לא נשארו אדישים למודעה הזאת והגיבו בהתאם לצביעות שעולה ממנה. כך למשל, כתב גולש אחד: "כמה שנות ניסיון בחטיפה אני צריך כדי להגיש למשרה הזאת?". גם כאן, מדובר בשפה שלקוחה יותר מעולם הגיוס בהייטק, עם פירוט של הניסיון שנדרש בתחומים שונים עבור כל משרה. מגיבה אחרת פרסמה את תמונותיהם של 12 עובדי הארגון שלקחו חלק בטבח 7 באוקטובר, לצד הכיתוב: "קשה לדמיין מישהו שלא נהנה מלעבוד עם צוות כל כך שוחר שלום (peaceful)".
גולש נוסף הגיב: "אין לי ניסיון בעצימת עיניים באופן מקצועי. האם אונר"א מציעה קורסים כלשהם? כמו כן, אין לי רובה סער משלי. זה בא עם העבודה?". "האם אני יכול לעבוד מרחוק מאיראן?", שאל בציניות גולש אחר. אחרים התייחסו לכך שהארגון מחפש דווקא עובדים בתחום המשפטי: "בהתחשב בכל ההונאה והפשיעה שעשתה אונר"א, יידרשו עורכי דין רבים", כתב מגיב אחד. אחרת הוסיפה: "מה תיאור התפקיד? לעזור לחמאס בהרג וחטיפת אזרחים ישראלים?". אחרת הגיבה: "מהם בדיוק תחומי האחריות של מנהל לענייני משפט בארגון טרור?".
במלחמה, לינקדאין הפכה לאחת מהזירות החשובות ביותר בתחום ההסברה. על אף שהרשת החברתית המקצועית זוכה לפחות סיקור בכלי התקשורת מאשר טיקטוק, אינסטגרם, טוויטר או פייסבוק, חלק ניכר מפעילות ההסברה הישראלית מתרחש דווקא בה. כבר בתחילת המלחמה, הקימו מתנדבים את המיזם חזית ההסברה ההתקפית בלינקדאין שכולל כ-2,200 שגרירים שמפיצים תכנים פרו-ישראליים. "כשפנו אליי מדובר צה"ל, ממשרד הסברה ומגופים נוספים, אמרו לי שזו הזירה היחידה ברשתות החברתיות שבה ישראל מנצחת ושאלו אותי איך אנחנו עושים את זה", סיפר ארז עזרא, ממייסדי המיזם, בראיון ל-mako.