במסיבת עיתונאים שערכה בזק היום (ב') במטה שלה בחולון היא הציגה את "הדור הבא" של הקצבים, מהירות אינטרנט של עד 25 גיגה. לשם השוואה, המהירות הגבוהה ביותר היום בארץ היא עד 2.5 גיגה, כאשר מרבית הלקוחות בישראל (כ-50%) משתמשים במהירות של 1 גיגה.
בזק משתפת פעולה עם חברת נוקיה העולמית, שכיום עיקר העסקים שלה הם תשתיות אינטרנט ולא מכשירי סלולר. היא נבחרה כאחת מחברות התקשורת הבודדות בעולם על ידי נוקיה לבצע פיילוט הנדסי במעבדות שלה, במסגרתו הצליחו להגיע לקצב שיא של עד 25 גיגה, באמצעות טכנולוגיית 25GPON. בכך מצטרפת בזק לחברות הטלקום המובילות בעולם, ביניהן טלפוניקה ו-AT&T, הנמצאות גם הן בשלבי פיילוט הנדסי במהירויות אלו.
בזק נערכים לספק מהירות של עד 10 גיגה כבר בשנת 2024 בטכנולוגיות XGPON, ובשנת 2027 מבטיחים מהירות של עד 25 גיגה. את המהירות הזאת הם מבטיחים לספק לבית הלקוח במסגרת WiFi 7, כאשר כיום התקן הנוכחי הוא WiFi 6.
בתוך כך, בזק הציגה היום גם את הנתב החדש שהיא מתעתדת להשיק, ה-Be Multi Fiber (Be3), שכבר יתמוך בתקן ה-7 WiFi החדש. נתב זה יאפשר אימוץ מידי של התקן העולמי, ה-WiFi 7, המתוכנן לצאת בתחילת שנת 2024, ויאפשר את הקפיצה הגדולה באינטרנט האלחוטי הביתי.
על פי בזק, הנתב החדש יאפשר קליטה איכותית, תמיכה במספר רב של מכשירים מחוברים לרשת בו זמנית, הגנת סייבר, ותמיכה בקצבי מולטי גיג, כאשר המשמעות לכך היא גלישה אלחוטית בבית הלקוח בקצב של עד 10 גיגה.
הנתב החדש יכלול תדר נוסף וחדש של 6 ,Ghz המאפשר מעבר מ-2 תדרים צפופים ל-3 תדרים מרווחים יותר. כמו כן, יכלול חיבור אוטומטי וחכם – ביצוע אופטימיזציה בין הערוצים הפנויים והקרובים ביותר למכשיר ואפשרות לשידור בשני תדרים בו זמנית תוך בחירה בתדר הטוב ביותר, כך מבטיחים בבזק שייווצר WiFi רציף ויציב במעבר בין החדרים.
למה צריך מהירות כל כך גבוהה?
בבזק הציגו שורה של פיתוחים וטכנולוגיות הכי חמות בימים אלו, כמו רחפנים, רובוטים, מחשוב קוונטי, בינה מלאכותית יוצרת, WEB3, טכנולוגיית VR ועוד, והסבירו שהם לא יודעים אילו טכנולוגיות עתידיות יהיו, אבל הם יודעים שכולן יצטרכו רוחב פס גדול ומהיר יותר, ואת זה הם עומדים לספק. גם ChatGPT, שגרם להתעניינות עצומה בעולם, השפיע על רוחב הפס.
"המהלך הנוכחי מהווה פריצת דרך עבור בזק בפרט ועבור שוק התקשורת בישראל בכלל. כחברת התקשורת הגדולה והמובילה, מוטלת עלינו האחריות להגדיר את עתיד שוק התקשורת בישראל", אמר רן גוראון, מנכ"ל בזק. "המהלכים שהכרזנו עליהם היום מציגים את מפת הדרכים לעידן ה'מולטי גיג', שיספק קצבי גלישה שוברי שיאים ויתמוך בשירותים שאנחנו אפילו לא יכולים לדמיין היום. אני מאמין שהרעב לרוחב פס הוא אינסופי, ובזק תמיד תהיה זו המאפשרת לכל הפיתוחים העתידיים להתרחש".
בתשובה לשאלה האם הצרכן הביתי בכלל יחוש בהבדל במהירות בין 1 גיגה ל-25 גיגה, ענה גוראון: "זה לא תפקידינו לשאול את השאלה הזאת. בכל פעם ששאלנו אותה, זה גרם לעיכוב טכנולוגי. מהירות האינטרנט עלתה פי 10 בעשור האחרון, עד היום היה ביקוש לכך בכל פעם". בבזק עדיין לא יודעים מה תהיה מחיר החבילה החדשה, אך טוענים שההפרש במחיר לא יהיה משמעותי, וכי ניתן לעשות זאת על גבי תשתית הסיבים הקיימת שלהם.