אם אתם בין הגולשים שמיהרו לחפש דרך לצפות בסרט "ראיון סוף" מייד עם ההודעה על שחרורו לרשת אתמול - דעו לכם שיש מי שחושב שיצאתם פראיירים. מאז תחילת פרשת הפריצה למחשבי סוני פיקצ'רז ועד רגע זה, נפוצו באינטרנט עשרות גרסאות לתיאוריית קונספירציה לפיה הפריצה לא היתה ולא נבראה, וכל הדיווחים בנושא הם ניסיון ליצור באזז סביב סרט שנועד לכישלון, כפי שמדווח אתר גיזמודו.
הטענה הבסיסית של מאמיני התיאוריות היא כי הסיפור נשמע מופרך - הרי בלתי סביר לחשוב שמדינה תטרח להשקיע את מיטב יכולותיה הטכנולוגיות בפריצה לחברת סרטים כדי למנוע את הפצתו של סרט קומי שמציג אותה באור לא יותר מגוחך מעשרות סרטים שנעשו לפניו. יותר מכך - היא הרי מעולם לא עשתה זאת בעבר וככל הנראה אף לא עשתה זאת עתה, כאשר בתי קולנוע שביטלו את הקרנת "ראיון סוף" בשל איומים בפיגועים החליטו להקרין במקומו את Team America: World Police מ-2004, שלועג לרודן הצפון-קוריאני הקודם, קים ג'ונג-איל, בצורות לא פחות מבזות מ"ראיון סוף".
לכן, כבר מתחילת הפרשה לא חסרו ברשת קולות שהכריזו כי סוף הפרשה ידוע מראש: למרות האיומים הקוריאניים, חופש הביטוי ינצח, הסרט יזכה למעמד של צפיית חובה ויהפוך לשובר קופות. ולמען האמת - זה פחות או יותר מה שקרה. לאחר ביטול הקרנות הסרט ברחבי ארה"ב, הכריזה החברה שתוציא אותו באופן מצומצם - כלומר: במספר מצומצם של בתי קולנוע ודרך הרשת, במחיר של 6 דולר לצפייה במשך 48 שעות או 15 דולר להורדת עותק קבוע.
עתה, מתפצלים המאמינים לשתי תת-כתות:
חלקם טוענים כי הסיבה לדיווחים על הפריצה היתה מסחרית: לסוני התברר שהסרט גרוע ולא מעניין אף אחד, ולכן היא החליטה לנקוט באמצעי נואש כדי ליצור סביבו באזז, והקריבה לצורך העניין את ההתכתבויות ופרטיהם האישיים של עובדיה, מנהליה ושחקניה.
החלק האחר מאמין כי הקונספירציה רחבה יותר, וכי העומד מאחורי ה"פריצה" לסוני הוא ממשל אובמה, שהיה זקוק ל"אירוע סייבר" שיזעזע את אזרחי ארה"ב (ואולי אף שאר העולם) עד כדי כך שיאפשרו לו להעביר שורת חוקים לצנזורת רשת - וראו זה פלא, אתמול אכן נשא אובמה נאום לכבוד חג המולד בו ציין כי לאחר החגים הוא מתכוון להגיש לקונגרס שורה של הצעות חוק שכאלו.
ולמי שחושב שהתיאוריות מופרכות לחלוטין, כדאי לקחת בחשבון את הפרט הבא, שנחשף כאן לראשונה: אתר האינטרנט דרכו שוחרר לבסוף "ראיון סוף", SeeTheInterview.com, נפתח אמנם רק לאחר ההחלטה, אך סימנים מאחורי הקלעים מעידים כי בהחלט ייתכן כי הוא נרכש הרבה לפני החלטת סוני לשחרר את הסרט בצורה זו. מעיון בפרטי הרישום של כתובת האתר, ניתן לראות כי פרטי הבעלים "מוגנים" על ידי ישות בשם WhoIsGuard - חברה הממוקמת בפנמה, אשר מתחקירים קודמים של NEXTER עולה כי השימוש העיקרי בה הוא לרישום אתרי ספאם. זאת בעוד שאר אתרי סוני, וביניהם Kernel, שמופיע כ"ספונסור" של אתר ההפצה של "ראיון סוף", אינם מסתירים את זהות בעליהם בדרך דומה.
בנוסף, אתר Variety מדווח כי Kernel הוא למעשה סטארט-אפ שנרכש על ידי סוני לפני כשנה לאחר שפיתח פלטפורמה לשיווק סרטים כבר משלבי העבודה עליהם, בעזרת קמפיינים ויראליים ואפשרות להזמנת כרטיסים ומוצרים נלווים בסכומים הנעים בין דולרים בודדים לאלפים.
האם, אם כן, כל סיפור הפריצה לסוני נבדה כדרך לשווק את הסרט ואת דפוס מימון הסרטים החדש של סוני? האם הממשל האמריקאי היה מעורב בסיפור? והאם אתם עדיין עומדים לראות את הסרט, למרות שלפי הביקורות הוא לא יותר מסחורה גרועה שזכתה - במקרה או במכוון - להפוך לשיחת החודש? אתם מוזמנים לדון בתגובות.