אמו של ארצ'י באטרסבי, הילד בן ה-12 שמת באוגוסט לאחר שנותק ממכשירי ההחייאה, רוצה שהחוקרים יבדקו איזה תפקיד היה לחשיפה לסרטוני טיקטוק במותו.
ארצ'י ספג פגיעה מוחית קטלנית ב-7 באפריל בביתו בסאות'אנד, אסקס, כאשר נמצא עם חבל כרוך לראשו. אמו, הולי דאנס, מאמינה שהוא נפצע כתוצאה מהשתתפות באתגר רשת המכונה "אתגר הבלאקאאוט" ורוצה שייחקר כיצד הרשת החברתית תרמה למותו.
דאנס ואבא של ארצ'י, פול באטרסבי, נלחמו במאבק משפטי ארוך שהפך לפומבי. בסופו של דבר, הוא לא צלח - והצוות הרפואי נאלץ לכבות את מכשירי ההחייאה של ארצ'י. כעת היא מפנה את תשומת הלב לנסיבות פציעתו של בנה ורוצה שטיקטוק תהפוך לחלק מחקירת המוות, מה שאומר שחברת הטכנולוגיה עשויה להידרש לשלוח נציג למסור עדות.
דאנס בת ה-47, אמרה לגרדיאן: "לארצ'י הייתה את אפליקציית טיקטוק בנייד. בשבועות האחרונים שלפני הפציעה הוא טען שיש לו סחרחורות, שהוא יכול לגרום לעצמו להתעלף. הוא אף פעם לא עורר בי דאגה בכך שהוא שם משהו סביב הצוואר שלו או משהו כזה, אז זה היה דבר חדש מאוד. הוא ראה את זה איפשהו, והמקום היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא טיקטוק".
הגארדיאן הבריטי חשף מכתב שנשלח לחוקר מקרי המוות ונכתב ע"י עורכי הדין של האם, בו נכתב כי דאנס סבורה שארצ'י הושפע, שוכנע או תחת לחץ חברתי של חברים באינטרנט לקחת חלק באתגר הבלאקאאוט. בנוסף, היא טענה כי הנושא הוא עניין ציבורי אמיתי וחשוב. במכתבים מתייחסים גם לדו"ח של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, שמצא שלפחות 82 ילדים מתו בארה"ב בנסיבות דומות. עורכי הדין של דאנס, סימפסון מילר, רוצים שהמכשירים האלקטרוניים של ארצ'י יימסרו על ידי משטרת אסקס כדי שיוכלו להיבדק.
במסמכים של עורכי הדין נכתב: "אם יוכחו החששות שארצ'י נפצע אנושות כתוצאה מהנגישות בפלטפורמות כמו טיקטוק לאתגרים כאלה, או הודעות ממשפיענים על אותו נושא שאתגרו אותו, אשר לפי האם הסבירות לכך היא גבוהה, אז אנו טוענים שעניינים כאלה צריכים להיחקר כחלק מהאינטרס הציבורי הרחב יותר וכאמצעי אולי למנוע מקרי מוות עתידיים".
בטיקטוק גיל המינימום להצטרפות הוא 13, אך בשנת 2020 מצאה רשות התקשורת הבריטית ש-42% מבני 8-12 בבריטניה השתמשו בפלטפורמת הווידיאו.
בספטמבר חברת מטא ופינטרסט נחקרו בנושא התאבדותה של מולי ראסל הבריטית בת ה-14. בפסק דין משמעותי חוקר מקרי המוות מצא כי מולי "מתה ממעשה של פגיעה עצמית, כאשר סבלה מדיכאון ומההשפעות השליליות של תוכן ברשת".
בטיקטוק סירבו להגיב.