נניח והייתם רוצים לפתח אפליקציה, אך אתם לא יודעים לתכנת. סביר להניח שעבור הגשמת החלום הייתם צריכים לוותר על כסף רב לטובת בונה אפליקציות או בית תוכנה. בדיוק בשביל מקרים כאלו, הסטארטאפ SPIRITT פיתח פלטפורמת בינה מלאכותית שמאפשרת לכל אדם לפתח אפליקציה, בהתחלה ללא תשלום, מתוך רצון להפוך את עולם היזמות לנגיש לכולם.
החברה הוקמה ביוני 2020 על ידי שני יזמים בני 24, חברי ילדות מרמת גן: תמיר מגן (מנכ"ל) ואור קליגר (נשיא ו-CTO). אליהם הצטרף לידור כהן (VP Research), ארכיטקט תוכנה יוצא גוגל.
"פיתחנו תוכנה המאפשרת לאנשים מכל הרקעים לפתח בעצמם אפליקציות מורכבות מאוד כדוגמת טינדר, וולט, אינסטגרם וכדומה - על ידי תיאור מילולי של הרעיון למחשב. לאחר מכן, המחשב למעשה מדמה שיחה עם איש מקצוע ושואל שאלות על הרעיון, ומשם בינה מלאכותית מייצרת את האפליקציה באופן אוטומטי", מספר מגן ל-mako.
המשיכה של קליגר ומגן ליזמות ותכנות החלה עוד בתיכון, אז הקימו ביחד מיזם מצליח בשם פרפייג', שפעיל עד היום, שנועד לשתף ידע בין כל התלמידים בארץ לקראת בחינות הבגרות. על מנת להקים אותו, השניים למדו תכנות מאפס.
בצבא קליגר שירת בצבא כמפתח ביחידה טכנולוגית ומגן כמפקד ביחידה קרבית מובחרת. לאחר השחרור, השניים ניהלו בית תוכנה, שעבד עם חברות ענק גלובליות וסטארטאפים, ושם גם השיגו את ההון הנדרש כדי להתחיל את SPIRITT ללא השקעה מקרנות הון סיכון. בין המשקיעים בחברה נמצא גם שר המדע לשעבר, יזהר שי.
אז איך עובד?
ספיריט פיתחה בינה מלאכותית שכותבת קוד במקום מתכנתים וללא מעורבות אדם. הטכנולוגיה מאפשרת לייצר אפליקציה על בסיס שיחה עם צ'אטבוט, כאשר המשתמש מספר לצ'אט על הרעיון לאפליקציה והיא מפותחת עבורו ללא תשלום כדי שיוכל להתרשם ממנה.
"בפשטות, Generative AI הוא מושג המיוחס לבינה מלאכותית המאפשרת לנו להשתמש בשפה טבעית כדי ליצור דברים יש-מאין. לאחרונה התחום עלה לכותרת עם השקת כלים פרקטיים מבוססי הטכנולוגיה עבור הקהל הרחב, כמו למשל Dall-E ו Stable Diffusion המאפשרים ליצור תמונות בעזרת תיאור חופשי", מסביר מגן. "לצד תמונות, סט הכלים ממשיך להתרחב לתחומים נוספים כמו יצירת מאמרים שלמים בעזרת שפה חופשית, יצירת מוזיקה, ועכשיו בזכות SPIRITT - גם תוכנות ואפליקציות שלמות ומורכבות בהתאמה אישית".
הטכנולוגיה של SPIRITT כבר משרתת מאות אלפי משתמשים ברחבי העולם, בעיקר בארה"ב. חלק מהלקוחות אפילו הספיקו לגייס הון בעצמם עם המוצר שבנו בפלטפורמה. בין העסקים שקמו כבר על בסיסה אפשר למצוא אפליקציה לאיתור שירותים ציבוריים, עם מידע מקדים אם השירותים בתשלום, ודירוג של איכות השירותים.
ומה המודל העסקי? את האפליקציה היזמים מקבלים חינם לתקופת ניסיון, ומשלמים רק אם אוהבים את התוצר הסופי. התשלום כולל כבר שרתים, גרסת מובייל, דסקטופ, שירותי תשלומים וגישה ללא הגבלה לשינויים תוך כדי תנועה. "אם המשתמש ירצה להשתמש באפליקציה, אז התשלום עבור השימוש בה יגדל בהתאם לפעילות העסקית שעוברת דרכה, ככה שתהיה הלימת אינטרסים עם המשתמש", אומר מגן.
מה השאיפה שלכם?
מגן: "לאפשר לכל אחד ואחת את ההזדמנות להרים סטארטאפ ולפתור בעיות בעולם. הבעיה היא ש-99.7% מאוכלוסיית כדור הארץ אינם יכולים לתכנת ולפתור בעיות עם כתיבת תוכנה. כמה רעיונות טובים אנחנו מפספסים? הנחת היסוד שלנו היא שלו יכולנו לאפשר לכל אחד או אחת את היכולת לפתור בעיות סביבם, העולם פשוט היה נראה טוב יותר".