שוב טענות נגד טיקטוק על הטיה נגד ישראל: לפי דיווח הערב של רשת Fox, בטיקטוק סירבו להעלות קמפיין ממומן של פורום משפחות החטופים הישראלים. בעוד הקמפיין, שכלל סרטוני וידיאו קצרים המציגים את חייהם של החטופים הישראלים וקוראים להשבתם, עלה ברשתות חברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם, ברשת טיקטוק סירבו להעלות את הקמפיין מכיוון שהם סימנו אותו כ"פוליטי". לעומת זאת, הרשת כן הסכימה להעלות קמפיינים של ארגונים התומכים בפלסטינים.
מסמך פנימי שנכתב בידי עובד בכיר בטיקטוק ישראל מתאר כיצד בחברה נוטים לאשר קמפיינים ממומנים הומניטריים המצדדים בצד הפלסטיני של הסכסוך, במימון של ארגונים הומניטריים שונים, בעוד קמפיינים שמומנו בידי משפחות החטופים הישראלים נדחו על ידי הנהלת טיקטוק.
לפי אותו מסמך, למרות שנעשו מאמצים להסיר תכנים אנטישמיים ומידע לא מאומת מהפלטפורמה, ישנם הרבה עובדים בתוך החברה, בעיקר כאלה העובדים כאחראי פיקוח תוכן, שתומכים באופן פומבי בחמאס ובקבוצות טרוריזם רדיקליות. "הדבר משפיע על כמות התוכן העוין והפרופגנדה שמכוונת נגד ישראל ונגד יהודים", נכתב במסמך.
בתגובה על התחקיר, בטיקטוק אומרים כי "ההאשמות הללו הן שקריות ואינן משקפות את המדיניות של טיקטוק בשום צורה. מדיניות הפרסום שלנו מאוד ברורה בנוגע למה מותר להיות מפורסם בפלטפורמה ואנחנו מפעילים אותה באופן שווה לכל המודעות בטיקטוק. אנחנו משקיעים באופן רב באימון הצוות שאחראי למודרציה להפעיל את המדיניות שלנו באופן עקבי".
יהודים עובדי טיקטוק מדווחים על יחס עוין מצד החברה
לפי תחקיר שפורסם בתחילת החודש, עובדים ישראלים ויהודים בטיקטוק מדווחים שהם מרגישים עוינות מצד החברה, ומספרים שהם מרגישים לא בטוחים, העובדים מספרים על הטרדות, תקיפות אישיות, וקריאות לחרם שהם חווים מאז החלה המלחמה בין ישראל לחמאס. עובדים אפילו מדווחים על קריאות של שמחה שנרשמו בקבוצות הצ'אט של העבודה למראה הזוועות שהתחוללו בישראל בשבעה לאוקטובר.
עובדים יהודים בחברה ממקומות שונים, בהם ארה"ב, בריטניה ומדינות נוספות באירופה, מעידים על הטרדות חוזרות ונשנות מצד עובדים אחרים, והטרדות קשות הפוגעות ביכולת שלהם להרגיש ביטחון בסביבת העבודה שלהם. ההטרדות כוללות גם שפה בוטה ואיומים פיזיים על אותם עובדים. בחלק מהמקרים, עובדים בטיקטוק התגאו בצ'אטים הפנימיים של החברה ובכך שהם משחקים ומשנים את האלגוריתם של הפלטפורמה על מנת להציף תוכן אנטי-ישראלי. עובדים אחרים התגאו בכך שבעבודת המודרציה (פיקוח על תוכן קיצוני) שהם עושים עבור החברה, הם מתעלמים בכוונה מסרטונים המפיצים דיסאינפורמציה על הסכסוך ועל ישראל.
עובד אחד שיושב במשרדי החברה בטנסי התגאה בכך שהוא מעודד סרטונים שקוראים לחרם על מוצרים ישראליים וסנקציות נוספות על ישראל, זאת למרות שהחוק במדינה אוסר על קריאות לחרם על ישראל. אותו עובד שיתף את העובדים האחרים בקבוצת התמיכה לפלסטינים בטיקטוק מידע שלקח מתנועת ה-BDS המתארת אילו חברות עושות עסקים בישראל ועל כן יש להחרים אותן. הרשימה כוללת חברות כמו מקדונלד'ס, ברגר קינג, פיצה האט ודומינו'ס פיצה. עובד אחר סיפר שלחברה אין יותר שליטה ב-40 אלף העובדים האחראים על המודרציה באתר, ואלה בוחרים הרבה פעמים שלא לבדוק עובדות בנוגע לסכסוך בין ישראל לפלסטינים.
אחד העובדים סיפר שתוכן שמראה תמונות קשות מעזה אינו מוסר מהפלטפורמה, בעוד שתוכן שמראה את הזוועות שהתחוללו בישראל מוסר מיד. "אנחנו מרגישים שהפלטפורמה הפופולרית ביותר בעולם עובדת נגדנו כבני אדם", אמר העובד. בשיחות שנערכו בצ'אט הפנימי של עובדי טיקטוק, חלק מהעובדים נראו ממש חוגגים את אירועי שבעה באוקטובר ואת הפגיעה שחוו הישראלים מדי ארגון הטרור חמאס.