הווינרגייט: שערוריית הטוויטר של חבר הקונגרס אנתוני ווינר שבטעות פירסם בטוויטר לכל העוקרבים שלו, תמונות אינטימיות שלו, אותן התכוון לשלוח במייל פרטי לצעירה בת 21 ממשיכה לעשות רעש בארה"ב ובעולם.
אחרי שהכחיש שהתמונות שייכות לו וטען כי החשבון שלו נפרץ. השבוע ווינר כינס מסיבת עיתונאים והודה בעיניים דומעות כי התמונות אכן שלו וכי הוא הכחיש בגלל שרצה להגן על משפחתו ובעיקר על אשתו הטרייה וההריונית.
לכבוד המאורע המביך קבלו עוד כמה אנשים שהסתבכו בגלל ציוצים בטוויטר:
העיתונאי הרגיש
המהפכה במצרים חיסלה לא רק את הקריירה של מובארק: אולי הציוץ הכי חסר טאקט שגם עלה למחבר שלו בקריירה: לארה לוגן, כתבת החוץ של רשת CBS הותקפה מינית בעת סיקור של מהפכה בקהיר. קולגה שלה, עיתונאי בשם ניר רוזן החליט להתבדח על חשבונה בטוויטר וכתב: "לארה לוגן הייתה חייבת להתעלות על אנדרסון (קופר), איפה הידיד שלה (סטנלי) מקריסטל?" נזכיר שקופר הוא עיתונאי שנפצע במצרים מספר ימים לפני התקיפה של לוגן ומקריסטל הוא גנרל בכיר בצבא ארה"ב.
הציוץ השני של רוזן היה: "כן, כן זה לא היה בסדר מה שקרה לה. כמובן אני לא תומך בזה. אבל, זה היה ממש מצחיק אם זה היה קורה גם לאנדרסון".
בשלב מסוים הוא קרא ללוגן "מחרחרת מלחמה" והביע ספק האם היא באמת הותקפה: "ג'יזס קרייסט, עכשיו היא עומדת להפוך לקדושה מעונה, אבל אנחנו לפחות חייבים לזכור שהיא בסך הכל מחרחרת מלחמה".
הוא ממשיך: "תראו, בטח סתם מיששו אותה, בדיוק כמו שעשו לעוד אלפי נשים אחרות".
פחות מ-24 שעות אחרי רוזן פרסם מבול ציוצי התנצלות, בין היתר כתב: "כמי שהקדיש את כל חייו והקריירה שלו להגנה על קורבנות ותמיכה בצדק, אני מאוד מתבייש בהערות חסרות הרגישות שלי". וגם: "אני יודע שבתוך מספר שניות עם בדיחה לא מתחשבת ביישתי את עצמי ואת משפחתי, והוספתי עלבון לפגיעתה של לוגן".
אבל ההתנצלות לא הספיקה, רוזן, שנחשב עד אותו רגע לעיתונאי מוערך נפגע מהפרסומים ואף נאלץ להתפטר ממשרתו כמרצה באוניברסיטת ניו יורק.
הומור שחור
במשך יותר מעשור הקומיקאי גילברט גוטפריד בעל "קול הזהב" היה אחראי על קולו של הברווז בפרסומות של חברת הביטוח Aflac, ואז הגיע האסון ביפן.
ההרס והמוות ביפן בעקבות רעידת האדמה והצונאמי שאחריה, לא הפריעו לגוטפריד להתבדח על העניין בטוויטר שלו, הוא כתב מספר בדיחות:
"בדיוק נפרדתי מהחברה שלי, אבל כמו שהיפנים אומרים: 'יש הרבה דגים בים', בטח עוד אחת כבר תצוף בקרוב".
"היפנים התקשרו אלי. הם אמרו לי: אולי הבדיחות שלך הן להיט בארה"ב, אבל ביפן הן שוקעות".
"מה משותף בין יפנים להווארד שטרן (שדרן רדיו פופולרי)? שניהם רדיו-אקטיביים".
"יפן מאוד מתקדמת, הם לא הולכים לים, הים בא אליהם".
אחר כך גוטפריד כמובן פרסם מספר התנצלויות: "אני מתנצל מכל הלב בפני כל מי שנפגע מהניסיון שלי להתבדח בהקשר לטרגדיה ביפן". וגם: "לא התכוונתי לזלזל, המחשבות שלי עם הקורבנות מהמשפחות שלהם" . אבל זה היה כבר מאוחר מידי.
אולי הציוצים הצחיקו את הקומיקאי וחלק ממעריציו, אך חברת Aflac, ש-75% מעסקיה נעשים ביפן לא היתה מרוצה ופיטרה אותו.
פוטרו בגלל טוויטר דרך טוויטר
אין ספק שזה לא נעים להיות מפוטר מעבודה חדשה, אבל כשעושים את זה בטוויטר זה גם סוג של פדיחה:
קונור ריילי רצתה לשתף את עוקביה על הצעה לג'וב החדש שקיבלה מחברת סיסקו וצייצה: "סיסקו בדיוק הציעו לי עבודה! עכשיו אני צריכה לשקול האם הסיפוק ממשכורת שמנמנה מספיק כדי לנסוע כל יום לסן חוזה ולשנוא את העבודה שלי".
לא עבר הרבה זמן וריילי קיבלה בתגובה ציוץ מטים לאבד בכיר בסיסקו: "מי המנהל שהציע לך את המשרה? אני בטוח שהוא ישמח לדעת שאת תשנאי את העבודה" ולמקרה שהיא לא ידעה הוסיף: "אנחנו כאן בסיסקו מאוד בקיאים באינטרנט". אאוץ'!
עוד בחורה שעדיף לא היתה מצייצת היא ניקול קרוטר, שעבדה כניצבת בתוכנית הפופולרית Glee ופרסמה בטוויטר ספוילרים על התכנית. קרוטר כתבה מי עומדים לקבל את תואר "מלך ומלכת הנשף" בטרם שידור התכנית, וקיבלה תגובה מבראד פאלצ'וק, מפיק ובמאי הסדרה שכתב לה: "אני מקווה שיש לך כישורים נוספים מלבד לעבוד בעסקי הבידור". כן, היא לא תעבוד בעיקר הזו יותר.
נישואים חד מיניים לא נושא לצייץ עליו:
שדרן ספורט מטורונטו בשם דמיאן גודארד פוטר בגלל שהביע את דעותיו בענייני נישואים חד מיניים. גודארד כתב בטוויטר שלו כי הוא לחלוטין מסכים עם טוד ריינולדס שתומך בנישואים מסורתיים. כלומר בעצם אמר שהוא מתנגד לנישואים הומוסקסואליים. מספר ימים אחרי הציוץ של השדרן, הערוץ פיטר אותו ופרסם הודעה משלו: "מר. גודארד היה עובד פרילאנסר ובשבועות האחרונים הבנו שהוא לא מתאים לאירגון שלנו".
ככה הוא נראה בימים טובים יותר:
הצד הרך של בן לאדן
יש נושאים שלא צוחקים עליהם ויש גם אנשים שלא מנסים להזדהות איתם, בטח שלא אם אתם גרים באמריקה: שחקן הפוטבול רשארד ג'מאל מנדנהול גרם ללא מעט מהומה וכעס כשלאחר חיסולו בן לאדן פרסם את הציוץ הבא: "איזה מן בן אדם חוגג מוות? זה מדהים איך אנשים מסוגלים לשנוא בן אדם כשהם מעולם אפילו לא שמעו אותו מדבר. אנחנו רק שמענו צד אחד של הסיפור של בן לאדן".
הסטילרס, קבוצה שבה שיחק הגיבו כי הם מגנים את דבריו והעניין נמצא בטיפול.
עוד אחת שלא למדה כי באמריקה אסור להביע תמיכה בטרוריסטים היא אוקטביה נאסר, ששימשה כעורכת בכירה ברשת CNN במשך כמעט 20 שנה. נאסר צייצה בטוויטר הרשמי שלה מטעם CNN והביע צער על מותו בביירות של מנהיג מוסלמי מוחמד חוסיין פדלאללה: "עצוב לשמוע על פטירתו של סייד מוחמד חוסיין פדאללה. אחד המנהיגים הענקים של חיזבאללה שאני מכבדת מאוד".
הציוץ הפך מיד לשערורייה עולמית ובעיקר זכה לגינוי רב בקרב תומכי ישראל, כי אותו פדאללה, בין יתר מעשיו, תמך במאבק מזוין נגד ישראל.
בסופו של דבר נאסר הסירה את הציוץ הבעייתי ואף התנצלה בבלוג הרשמי של CNN וקראה לציוץ שלה "פשטני" וציינה שזו היתה "טעות בשיפוט".
אך גם במקרה שלה היה מאוחר מידי, העורכת הוזמנה לשיחה במשרדים הראשיים של הרשת ופוטרה.
לא רק עיתונאים ואנשי ציבור מסתבכים בגלל טוויטר, גם מלצר פשוט בשם ג'ון בארט אינגלס, איבד את עבודתו בגלל ציוץ. אינגלס ששירת את השחקנית ג'יין אדאמס, מהסדרה "האנג" של רשת HBO שביקרה במסעדה בה עבד. אחרי שהלכה הוא צייץ בטוויטר שלו שהיא לא שילמה את החשבון שלה, בסך 13.44 דולר.
יום למחרת המנהל האישי של השחקנית הגיע ושילם את החשבון, אבל המלצר המשיך לצייץ. הפעם הוא לא היה מרוצה מכך שלא קיבל טיפ. כחודש אחרי, אדאמס בעצמה הגיעה למסעדה ושילמה לו 3 דולר טיפ, אך בנוסף גם דאגה להתלונן להנהלה על המצייץ הממלצר. ההנהלה לא אהבה את מה ששמעה ופיטרה את המלצר.
ויש גם פרודיה: