מחר נלך לקלפי בפעם החמישית מזה שלוש שנים, ואם עוד לא מיציתם את העניין הזה של להתווכח על פוליטיקה – הכירו את האתר שמאפשר לכם לעשות את זה.
האתר נקרא "מישהו לריב איתו, בחירות 2022", והוא עובד בצורה פשוטה מאוד. אתם צריכים לבחור באיזה צד אתם – ימין או שמאל, ואז ייפתח לכם צ'אט ובו יעלה משתמש מהצד הנגדי אליכם. מכאן – ההתכתבות בידיים שלכם.
אם הקונספט נשמע לכם מוכר, אז בעבר היו גרסאות דומות של האתר, אפילו באותו שם. למשל ב-2014, אחרי מבצע צוק איתן, אז הקימו את "מישהו לריב איתו" אייל ואסף גבע.
מאחורי הגרסה החדשה עומד חייל, אשר בזמנו הפנוי מתמחה בתכנות. גורמים בסביבתו מספרים ל-mako שהאתר הוקם כבר לפני חצי שנה, אבל תפס תאוצה בימים האחרונים לקראת הבחירות. מטרת האתר היא לדברי המקימים, "לגשר על הפערים בחברה הישראלית".
"בעבר היה אתר דומה שירד מהאינטרנט, ונזכרנו בו, וחשבנו שהרבה אנשים ישמחו לקראת הבחירות לדון על פוליטיקה באתר דומה", מסרו גורמים מאחורי האתר.
"מישהו לריב איתו" התפרסם בעיקר מפה לאוזן, דרך פלטפורמות כמו טוויטר וסטיפס, וגם בקבוצות וואטסאפ. בשבוע האחרון נכנסו כ-30 אלף משתמשים לאתר, עם מעל 50 אלף שיחות שבוצעו בין ימניים לשמאלניים באתר.
קיים אתר שנקרא "מישהו לריב איתו" שבו אתה בוחר אם אתה ימני או שמאלני וזה מחבר אותך עם הצד השני ושם אתם רבים pic.twitter.com/kYMuJszW9R
לדברי גורמים שהקימו את האתר, נראה שיש יותר ימנים באתר - "כי כשבוחרים להיות שמאלני, מוצאים שיחה מהר יותר מאשר שבוחרים להיות ימני, אז ככל הנראה יש יותר ימניים". השיחות נשמרות על השרתים וניתנות לשיתוף על ידי המשתמשים בעזרת קישור.
אתם מתווכחים גם בעצמכם באתר?
אחד המייסדים: "כן, אני מתווכח באתר הרבה פעמים. פעם אחת התווכחתי באתר עם חבר טוב שלי ולא ידעתי שזה הוא, רק לאחר כחצי שעה הוא היה נשמע לי מוכר וגילינו שאנחנו מכירים. הוא היה מופתע לגלות אותי בתור אנונימי, כי בדרך כלל אנחנו לא מדברים בינינו לעומק על פוליטיקה".
אנשים מדברים גם על נושאים אחרים שהם לא פוליטיקה?
"הרבה אנשים שבאו לאתר על מנת לדבר על פוליטיקה וחשבו שתהיה שם מריבה גדולה, אך גילו שאין הבדל כזה גדול בין ימנים לשמאלנים ומצאו נושאי שיחה משותפים לדבר עליהם, שאינם פוליטיים. אין לנו אפשרות לשלוט על איזה נושאי שיחה אנשים משוחחים. אך בסופו של יום, אנחנו שמחים שאנשים מוצאים את הגישור בין הצדדים הפוליטיים".