נבחרת ההתעמלות האומנותית של ישראל למשחקים האולימפיים בפריז 2024 עשתה לנו הרבה כבוד כשהביאה את המדליה השביעית והאחרונה. אופיר שחם, דיאנה סברצוב, הדר פרידמן, שני בקנוב והקפטנית רומי פריצקי זכו במדליית כסף, ולראשונה בהיסטוריה ישראל השיגה מדליה אולימפית בתחרות הקבוצתית. כעת מסתבר שהנבחרת עשתה הרבה רעש - אבל לא רק במשחקים עצמם אלא גם ברשת, כשציוץ של קונספירטור ידוע סביב התלבושת של המתעמלות זכה לחשיפה גבוהה במיוחד.

הצייצן הוא מאט וואלאס, שמחזיק בכמעט 2 מיליון עוקבים ב-X. וואלאס הוא משפיען בתחום הקריפטו שמרבה לפרסם תוכן שאמינותו מוטלת בספק, דיווחים חדשותיים לא מהימנים מרחבי העולם (כולל נגד ישראל) וקונספירציות. חלק ניכר מהתוכן של וואלאס עולה בראמבל (rumble), רשת חברתית שמזכירה את יוטיוב באופן הזה שהיא מאכלסת בעיקר סרטוני וידיאו ושידורי לייב, אבל פופולרית יותר בקרב שמרניים שטוענים שיוטיוב מפעילה צנזורה על התכנים שעולים בה. לרוב, וואלאס משתף את התכנים שלו שעולים בראמבל גם בחשבון הטוויטר הפופולרי שלו כדי להגביר חשיפה ולהפיץ אותם לקהל נרחב.

נבחרת ההתעמלות האומנותית (צילום: הוועד האולימפי הישראלי)
צילום: הוועד האולימפי הישראלי

זה בדיוק מה שקרה במקרה הבא - וואלאס העלה לחשבון הראמבל שלו סרטון וידיאו בן 2 דקות תחת השם "האמת המטרידה" (The disturbing truth) שעוסק בסימן העין שמצוי על התלבושת של המתעמלות הישראליות. בסרטון טוען וואלאס שהמתעמלות הוכרחו לשאת את הסימן על גופן כחלק מכוח אפל שסימנו הוא העין. את הסרטון שיתף בחשבון הטוויטר שלו לצד הכיתוב: "הנה המשמעות המזעזעת מאחורי התלבושת האולימפית של ישראל. שתפו את הסרטון הזה מהר לפני שהם מורידים אותו".

"הכוח האפל" אליו התכוון וואלאס, שבשירותו לכאורה נשאו המתעמלות את סמל העין על תלבושותיהן, הוא הקונספירציה הידועה על האילומינטי, תיאוריה שמושכת אליה קונספירטורים רבים כבר עשרות שנים. בין היתר, נטען שמפורסמים ופוליטיקאים רבים הם חלק מהאילומינטי.

אחרי שהציוץ המקורי זכה לחשיפה של לא פחות מ-1.9 מיליון צפיות, וואלאס העלה ציוץ נוסף בנושא שזכה למספר מטורף של 30 מיליון צפיות. הציוץ ננעץ בראש העמוד שלו. "נבחרת ישראל בהתעמלות אומנותית מתחילה להפוך לוויראלית כשאנשים מבינים מה המשמעות של התלבושות שלה", כתב וואלאס. לפוסט יש 57 אלף לייקים ואלפיים תגובות.

אז מה גרם לציוץ של וואלאס להפוך לכל כך פופולרי, ואולי יש משהו בדבריו? התשובה היא כמובן שלא, סמל העין משמש פעמים רבות בתרבות ובאופנה כאובייקט עיצובי ותו לא. טוויטר ידועה ככר פורה להפצת קונספירציות מהסוג הזה בדיוק, שזוכות לחשיפה גבוהה ברשת החברתית שהפכה כבר מזמן לבית חם עבור אנשים כמו וואלאס ודומיו.