מאז שקבוצת הוואטסאפ "יואב" נחשפה השבוע ברשת ולאחר כן בכתבה ב-mako, יותר מ-200 איש כבר ביקשו להצטרף אליה. בתחילת השבוע הקבוצה הסגורה מנתה כ-400 איש, ונכון לכתיבת שורות אלו, יש בה יותר מ-620 אנשים העונים לשם יואב. הקבוצה פעילה בצורה יומיומית, כוללת הרבה בדיחות וסטיקרים על השם יואב, ולאחרונה הם אפילו הוציאו חולצות עם הלוגו YOAV עליהן.

בקבוצה משתפים החברים גם בדילמות מחיי היום יום, והתייעצויות שקשורות לזוגיות, משפחה, עבודה, צבא ועוד. אפשר לראות שחברי הקבוצה תומכים אחד בשני. למשל, אחד מהחברים מספר שהוא והחברה שלו נפרדו אחרי 3 שנים, ומקבל תגובות כמו: "תהיה חזק יואב", "מצטער לשמוע יואב", "יהיה בסדר יואב, גם זה יעבור", כמאמר שירו של טונה.

 

בעקבות הכתבה פנו ל-mako שניים מהמנהלים המקוריים של הקבוצה, שמונה כיום 8 מנהלים, וביקשו לספר על ההקמה שלה. "באוגוסט 2019 הייתי בסמינר תנועתי של הצופים, סמינר על שם שירה בנקי ז"ל", מספר יואב ב', בן 21. "חילקו אותנו לכל מיני קבוצות לכל מהלך הסמינר, ובקבוצה שלנו מתוך 5 גברים, היינו 3 גברים עם השם יואב. זה היה מפתיע מאוד.

"בערב שלחו אותנו לישון בחדרים, ובחדר היה עוד בן אדם שקראו לו יואב. החלטנו לפתוח קבוצה של כל האנשים שקוראים להם יואב מהחדר, ולאחר מכן החלטנו פשוט בצחוק לצרף את כל האנשים שקוראים להם יואב שאנחנו מכירים, ומשם הכול היסטוריה. כל אחד התחיל להפיץ את זה מפה לאוזן לכל המעגל הקרוב שהוא מכיר".

"המדריכה אמרה שהיא שמעה שיש קבוצה של רועי או עומר, משהו כזה, ואמרנו לעצמנו שאם יש קבוצה כזאת, צריך שתהיה גם קבוצה של יואב", מוסיף יואב לוסטיג, בן 21, גם הוא אחד מארבעת המנהלים המקוריים.

לדברי יואב ב', עם השנים ארבעת המייסדים קצת התעייפו, ונתנו את המושכות למנהלים "חדשים ונלהבים". עוד הוא מוסיף, כי בעקבות הפרסומים הם הוצפו בבקשות להצטרף לקבוצה, גם בעמוד האינסטגרם שלהם, שפחות פעיל.

"בתחילת הדרך היינו משקיעים הרבה, מצרפים הרבה יואבים, כמו מפיצים את הבשורה. לאט לאט זה צמח וגדל, ואנשים דאגו להוסיף חברים שלהם. עדיין אם אני אראה יואב, אני אשאל אותו אם הוא בקבוצה", מוסיף לוסטיג. "אנחנו עוזרים שם אחד לשני עם שאלות ותשובות, כי אנחנו בטווח גילים די דומה, וזאת ממש קהילה צעירה - מקום אפילו לפרוק ובלי שיפוטיות, ואפילו סתם צחוקים".

איך הגבתם לפרסומים?

לוסטיג: "הייתי בלי הטלפון שבוע, וכשפתחתי אותו קיבלתי הודעות מכל כך הרבה אנשים, ראיתי שזה ממש התפוצץ בפייסבוק, ופתאום הצטרפו בבת אחת מעל 200 איש. את האמת, אני מרגיש גאווה שמצחוקים של ילדים בכיתה י' הפכנו לקהילה של ממש, ושיש לנו כוח להוביל שינוי אמיתי. אנחנו רוצים, לדוגמה, להתחיל להתנדב במקומות, בטח עכשיו כשיש לא מעט בחופש הגדול, ונתחיל זאת כבר מהשבוע".

איך אתם בודקים את כל הפניות שאתם מקבלים?

יואב ב': "בעבר היו הסתננויות. עם הזמן למדו איך לבלום את זה, וזה כבר לא קורה. למשל, לחפש את מספרי טלפון באפליקציות כמו Me של זיהוי שיחות".

בעקבות החשיפה של קבוצת "יואב", נפתחו עוד קבוצות שמות (למשל, של אסף), וגולשים גם סיפרו על קבוצות שמות שכבר קיימות הרבה זמן. אחת מהן היא קבוצת "רועי", שקיימת אפילו לפני קבוצת יואב, והוקמה כבר בדצמבר 2018. נכון להיום יש 320 רועים בקבוצה, היא פעילה, ומצטרפים אליה אנשים חדשים כל הזמן. יחד עם זאת, הם מספרים כי הם נמצאים בחיפוש אחרי קבוצה נוספת של אנשים בשם רועי שאמורה להיות אפילו גדולה יותר.

בתיאור הקבוצה כתוב: "רועי לרועי רועי. כל הרועים שווים! רואי זה פויה. כל השמות באנגלית מתקבלים – אז חלאס לריב על זה".

בין המטרות שלהם – להגיע לכמה שיותר אנשים, להפיל את קבוצת העומרים (מטרה שכבר הושגה), להוסיף את רועי כפרי ורועי בר נתן. "את המספר של רועי כפרי השגנו, אבל הוא לא היה בעניין", מעיד רועי, שהצטרף לקבוצה לפני כשנה, כשמנתה פחות מ-200 איש.