"בוץ! אתה כועס בוץ? תגיד לי אם אתה כועס, בוץ!", צועקת באנגלית כוכבת הטיקטוק שיר עזוז לעבר קרקע בוצית, רגע לפני שהיא פוצחת בריקוד בסרטון שגורם לך לתהות "במה אני צופה בדיוק?". הסרטון הביזארי ומעורר השאלות הוא זה שהתחיל שרשרת של סרטונים שהגיעו למיליוני צפיות, חיקויים מצד כוכבי רשת מהעולם, ובעיקר המון שאלות האם מדובר באישה אמיתית או בדמות.
"תלבשי כתום בסרטון הבא אם את צריכה עזרה", כתב גולש אחד. "זאת קריאה לעזרה", הגיב אחר. מתוך אותו הבלבול האם מדובר במצוקה או בהומור, התעוררה גם סקרנות סביב הדמות המסתורית שהגיעה פתאום לפיד הפור יו העולמי. הסקרנות הביאה אחריה עשרות אלפי עוקבים, מיליוני צפיות לכל סרטון וקהל מעריצים שאולי לא תמיד מבין את האמנות שמאחורי התוכן של עזוז, אבל זורם עם הדאחקה.
עזוז מתגוררת בכפר יונה ומנהלת סטודיו לריקוד בביתה. את חשבון הטיקטוק שלה היא פתחה לפני כשנה וחצי, ומאז היא הפכה לוויראלית בזכות סרטונים שבהם היא מנהלת אינטראקציות עם אלמנטים בטבע, כמו דו-שיח מפוברק עם שלוליות, סלעים, ביצות ועוד. חלק מבינים את התוכן, חלק חושבים שמדובר בדמות, אבל מה שכן, כולם צופים.
"אני עד היום לא מבינה את משמעות המילה 'דמות'", אומרת עזוז בשיחה עם mako. "מן הסתם כשאני מדברת עם שלולית זה לא אמיתי, יש כאן משחק מול מצלמה. ברור שזאת דמות, אבל אני באה לספר סיפור ומביאה משהו עם פרספקטיבה אחרת. לפעמים זה מצחיק, לפעמים זה יכול להיות מטריד ולפעמים זה יכול להיות מעניין. התוכן שלי מציג משחק כלשהו עם הטבע, יש פה מטאפורות בנוגע לחיים עצמם. הטבע קורא לנו והוא רוצה לשחק".
כשעזוז הבינה שהסרטון שבו היא מנהלת דו-שיח עם הקרקע הבוצית הפך לוויראלי ברחבי העולם, היא המשיכה לסדרת סרטונים שגרפה מיליוני צפיות, בה היא מתקשרת עם הבוץ. הקהל שזלזל הפך למעריץ, ועזוז התפוצצה בטיקטוק העולמי. ומה בסדרה? עזוז מתאהבת בבוץ, תחקיר מעמיק עם בוץ ועוד.
עזוז מודעת למוטיב ההומוריסטי שהתוכן שלה כולל: "יש סרטונים שלא היו מיועדים להיות מצחיקים, אבל ידעתי שהם יצחיקו אנשים. למשל כשאני מדברת עם בקבוק קולה וחלב, זה כן ממחיש דברים על החיים שלנו ומתכתב עם המציאות, אבל אנשים תופסים את זה כמצחיק". באחד מהסרטונים של עזוז שהתפוצצו, היא מביעה פחד מפחית של משקה האנרגיה "מאנסטר" מכיוון שהיא "מפחדת ממפלצות", מה שגרר גם תגובה מהעמוד הרשמי של משקה האנרגיה המצליח: "אנחנו מתים על זה, אומייגאד".
לצד אלה שבטוחים שמדובר בבדיחה, יש מגיבים שגם מעריכים את האמנות של עזוז: "אני רואה את העומק של הפרפורמנס הזה, אמנות נהדרת", הגיב משתמש אחד, ואילו אחרים הוסיפו: "זה אקספרסיוניזם אמנותי", "זה גאוני", "יכול להיות שזה הדבר הכי איקוני שאי פעם ראיתי".
"האווירה בעמוד שלי היא מאוד אמנותית והצופים מבינים את זה ומתמסרים לסוג התוכן הזה", אומרת עזוז, אך מודה שההערכה לתכנים שלה לא מגיעה מהקהל הישראלי. "הסרטון הראשון שלי שהתפוצץ בישראל הגיע לעמוד של סטטוסים מצייצים ונהיה ויראלי, אבל כולם היו מאוד רעים אליי בתגובות. כתבו לי: 'לכי להסתכלות פסיכיאטרית', זה ממש לא במקום. זאת אפליקציה של הומור ואנחנו פה לעשות בידור, אבל יש אנשים שמחפשים שבן אדם ירגיש מושפל, שצוחקים עליו".
אחרי ההצלחה הבינלאומית עזוז זכתה גם לחיקויים. כך לדוגמה כוכבת הרשת הבינלאומית mitsy שמחזיקה ב-4 מיליון עוקבים והעלתה חיקוי לסרטונים שלה עם פחית המאנסטר ובקבוק הקולה זירו. "אני אוהבת מאוד חיקויים. חיקו אותי הרבה ואני לא נעלבת כשאני רואה חיקוי", היא אומרת. על אף התגובות הרעות, היו גם גולשים ישראליים שפרגנו לחיקוי הבינלאומי: "אני מרגישה שאני אמא גאה", נכתב ע"י אחת העוקבות הישראליות האדוקות שלה. "אני חולה על זה שהיא נהייתה אייקון עולמי", "היא שרת ההסברה הבינלאומית שלנו", "שיר הפכה למפורסמת, תמיד ידעתי שזה יגיע, גאווה ענקית", כתבו אחרים.
בתוך פחות מחודשיים עמוד הטיקטוק של עזוז צבר 80 אלף עוקבים, ונכון לעכשיו היא עומדת על למעלה מ-4.5 מיליון לייקים לכל התכנים שלה בטיקטוק. אך למרות הוויראליות העולמית, עזוז מספרת שטרם קיבלה הצעות בעולם המסחרי: "פנו אליי בתחילת הדרך לעניינים מסחריים, אבל עכשיו אין ממש הצעות. הייתי רוצה לעשות מזה כסף". דרך אחרת שבה היא מנסה להתפרנס כעת היא באמצעות קורס ריקוד דיגיטלי, אותו היא מתכננת לפרסם לקהל העולמי שנחשף אליה. "אני רוצה לאפשר לאנשים באמת ליהנות מהתשוקה הזאת, מהעוצמה ומהתנועות", היא מסכמת.