ביום רביעי האחרון נחסמו חשבונות של כ-30 פעילי עוצמה יהודית ותומכי המפלגה, בהם גם החשבונות של יו"ר להב"ה, בנצי גופשטיין, ואשתו של יו"ר עוצמה יהודית, איילה בן גביר. לאור הצעד הזה של וואטסאפ, חברת הבת של פייסבוק, ח"כ איתמר בן גביר החליט להגיש תלונה פלילית במשטרה נגד מנכ"לית פייסבוק בישראל, עדי סופר-תאני, ומנהלת המדיניות בפייסבוק ישראל, ג'ורדנה קטלר.
בתלונה נכתב: "אני פונה אליך בבקשה דחופה לפתוח בהליכים נגד ראשי פייסבוק בישראל בגין האזנות סתר להודעות פרטיות, במסגרת הפרסומים אודות חסימת חשבונות וואטסאפ של כ-30 אנשים, בהם גם רעייתי, והשעיתם לצמיתות מרשת הוואטסאפ".
עוד על פי ההודעה שפרסמו מטעמו של בן גביר נכתב כי "אין כאן מקום לפרט את חומרת הדברים וההתנהלות שלוחת הרסן אשר פוגעת בכל מרקם חייה של רעייתי, שהינה מורה ומתכתבת עם תלמידיה ברשת הוואטסאפ כחלק מעבודתה".
מה שמעניין בתלונה שאיתמר בן גביר הגיש נגד ענקית האינטרנט, היא הסיבה שהוא מגיש את התלונה. "לפי תגובת וואטסאפ, הם למעשה האזינו לרעייתי האזנות סתר ועשו את זה לעוד 30 אנשים שלא כחוק. האזנה ללא הסכמה היא עבירה פלילית הטומנת בחובה עונש מאסר של עד 5 שנים", כך נכתב בהודעה.
עוד הוסיף: "יתרה מזאת, נקבע בחוק כי האזנת סתר חלק גם על צפייה ללא רשות בהודעות והתכתבויות שאמורות להיות פרטיות. בנסיבות אלה אבקש להגיש תלונה ולחקור את השתיים, אשר מהוות נציגות של פייסבוק בישראל".
חשוב לציין כי וואטסאפ אכן מתחייבת שלא לקרוא את ההודעות שיש בשיחות ובתכתובות עצמן, כחלק מהעובדה שהשיחות מוצפנות מקצה לקצה. עולה השאלה כמובן איך וואטסאפ יכולה לדעת מה תוכן ההודעות אם היא לא יכולה לקרוא אותן.
בגלל שוואטסאפ אינה מגיבה על מקרים נקודתיים, אי אפשר באמת לדעת איך היא השיגה את המידע. מה שכן, אפשר להעריך שמדובר בדיווח לרשויות על ידי ארגונים שמעוניינים להגביל את הפעילות של עוצמה יהודית ושל הגופים שעובדים איתם. מקרים אפשריים נוספים יכולים להיות דיווח לוואטסאפ מתוך הקבוצה, מה שמעביר את השיחות האחרונות הישר לוואטסאפ או התערבות של מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה והפניות שלהם לענקיות האינטרנט.
לכן התלונה של ח"כ בן גביר נגד פייסבוק פועלת על האזנות סתר - דווקא בגלל שלא ברור מהיכן היא השיגה את המידע שהוביל לצעד החריג במיוחד שעשתה וואטסאפ.