הכפלה במספר הסטארט-אפים הישראלים שקמים מחוץ לישראל: מהסקר התקופתי של האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) עולה כי ב-2023 שיעור של 44% מהסטארט-אפים הישראליים החדשים התאגדו מחוץ לישראל - זאת לעומת שיעור של 20% בשנת 2022. הנתונים עבור תחילת שנת 2024 מעט יותר מעודדים ומעלים כי 38% מהסטארט-אפים החדשים הוקמו מחוץ לישראל לעומת 62% שהתאגדו בארץ.

עוד בנושא ב-N12:

למה החברה שעומדת בפני אקזיט ענק לא נרשמה בישראל?
הצמיחה בהייטק הישראלי עקפה את שאר העולם
מה ישראל תרוויח מהאקזיט העצום של Wiz

"לצערי, הסקר מציג תופעה רחבה שמצביעה על העברת פעילות כלכלית ענפה וצעירה מחוץ לישראל", מסרה קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת IATI. "הגורמים ידועים לנו, כמו גם ההשלכות על הכלכלה ועל החברה הישראלית".

הכמות הכוללת של הסטארט-אפים החדשים שהוקמו על ידי המשרדים שהשתתפו בסקר היא 490 סטארט-אפים בשנת 2022 ו-442 סטארט-אפים בשנת 2023. מספר הסטארט אפים הנסקרים ברבעון הראשון של שנת 2024 הינו 127.

"היזמים הישראלים ימשיכו לקבל מימון כי הם הכי טובים בעולם, הם פשוט לא יהיו יזמים ישראלים והחברות שיקימו לא יהיו חברות ישראליות", העריך ארז שחר, שותף בקרן ההון סיכון קומרה, בשיחה עם tech12 בפברואר אשתקד, זמן קצר לאחר שהממשלה הוציאה לדרך את המהפכה המשפטית. "חברות פשוט לא יירשמו כחברות ישראלית וההכנסות מהאקזיטים יגיעו למשלמי המסים האמריקאים. ישראל תמשיך לראות מס הכנסה משכר המהנדסים - שזו טיפה בים ממה שההייטק הביא לישראל ב-20 השנים האחרונות".

הסקר של IATI נערך בקרב משרדי עורכי הדין המובילים במגזר ההיי-טק בישראל. לטענת האיגוד, הואיל והמשרדים שהשתתפו באיסוף המידע מייצגים באופן קבוע חלק ניכר מאד מהסטארט-אפים בישראל, המידע שנאסף הינו אינדיקטיבי באשר למגמה השלטת בתעשייה בתקופות הרלבנטיות.

_OBJ

"עשיית ההייטק הוכיחה את עצמה בעשור האחרון וממשיכה להשפיע רבות על קידום החינוך, הבריאות, הביטחון והרווחה במדינה, ועלינו להמשיך לחזק את ההמשכיות והודאות העסקית על מנת להחזיר את התעשייה לפסים של צמיחה", הוסיפה מאיר רובינשטין.

עם המשרדים שהשתתפו בסקר העדכני נמנים אפשטיין רוזנבלום מעוז, ארדינסט בן-נתן טולדנו, ארנון תדמור-לוי, גולדפרב גרוס זליגמן, הירש-פלק, מיתר, נשיץ ברנדיס אמיר, עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ, ש. הורביץ, שבלת ו-Sullivan & Worchester.