מה היה קורה אם במלחמת העולם השנייה והשואה היו קיימות רשתות חברתיות? המחשבה הזאת עברה לרבים בראש, וביתר שאת מאז ה-7 באוקטובר, אז ראינו את הפוסטים והסטוריז המבוהלים שפרסמו חברים ובני משפחה על יקיריהם הנעדרים מהנובה או תושבים מהעוטף שצייצו בזמן אמת מהממ"ד. במקביל, מאז תחילת המלחמה נוכחנו לדעת איך הרשתות החברתיות מתקשות להתמודד עם פייק ניוז ותכנים אנטי-ישראליים ואנטישמיים, כאשר רק חלקם מוסרים מהן.
אושר רווח, בן 30, עוסק בשחזור חשבונות חסומים ופרוצים בפלטפורמות של מטא, ולדבריו "לא מפחד להגיד מה הוא חושב על היחס של הרשתות לישראלים ולפרו-ישראלים". בפרויקט שהעלה בערב יום השואה הוא מדגים מה היה קורה לו במלחמת העולם השנייה היה אינסטגרם לאיינזצגרופן, לפיהרר אדולף היטלר - ומנגד גם לאנה פרנק.
כך למשל, בפוסט שהוא עיצב הוא לקח תמונה אמיתית מבאבי יאר, בור ההריגה הגדול באוקראינה, שם רצחו הנאצים בין 100-150 אלף יהודים. בתיאור הפוסט נכתב: "אין מה לראות כאן, אנחנו בסך הכול משחקים עם היהודים מחבואים".
"הפרויקט הזה בעצם בא להראות ולהדגים משפט ששמעתי בראיון טלוויזיוני שטען 'שאם הרשתות החברתיות היו קיימות במלחמת העולם השנייה, הנאצים היו מנצחים בדעת הקהל'", מספר רווח ל-mako. "המטרה שלי היא להדגים בעצם איך לדעתי היו מסבירים את השואה אז ואיך היו מוצאים את הדרך הבטוחה להצדיק את כל מעשי הזוועות ואת ההתדרדרות המוסרית והאנושית מ-1933 עד 1945. הביקורת שלנו רוצה להעביר מסר שהרשתות החברתיות הן מקום טוב, אבל מאוד קל לקחת אותן למקום רע, במיוחד בשנאת יהודים - וכמו שנוכחנו לגלות, לא קל להיות יהודי גם ברשתות".
פוסט נוסף שיצר הוא כביכול מטעם משרד התעמולה הנאצי של יוזף גבלס, אשר מפרסם את את "דף האינסטגרם" של "המשפיענית היהודיה" אנה פרנק בתור פייק ניוז, וקורא לעוקבים לדווח עליה. רווח מסביר: "בהקבלה לשביעי באוקטובר, אני רוצה להראות איך התעמולה הצליחה להשתיק כל דיווח על הזוועות, אז והיום, ועל כך שאין פרות קדושות בשבילה - גם לא ילדים שחזרו משבי וגם לא נערות שכתבו יומן, כמו אנה פרנק, שחלק מהמכחישים מפקפקים באמינותו".
פוסט אחר מדמה כלי תקשורת שבו מרד גטו ורשה מוצג כ"יהודים תקפו גרמנים ללא סיבה".
הפרויקט הוא באנגלית, אך לדברי רווח הוא מיועד "לכל ישראלי באשר הוא שזיכרון השואה חשוב לו, ועוד יותר מכך שהביטוי המוצדק ביותר #NeverAgain מהדהד לו כל יום. לגבי דעת הקהל העולמית, מספיק שנשפיע על אדם אחד ונגרום לו להבין את ההשפעה ההרסנית שיכולה להיות, כשכוח תעמולתי חסר תקדים מרוכז בידיים לא טובות, ואז עשינו את שלנו".
רווח אומר כי הוא מודע לכך שמטא עשויה להסיר את הפוסט או לנקוט נגדו סנקציות, והוא אומר שעיצב את הפוסטים כאשר חוקי הקהילה של אינסטגרם פתוחים לנגד עיניו. "אני חושש שידווחו עליי, אבל מוכן במודע להפיץ את זה ולקחת את הסיכונים למען חופש הביטוי שלי, ושל כל פעיל הסברה פרו-ישראלי אחר", הוא אומר.
"מהחוויה האישית שלי כמשחרר חשבונות, נתקלתי לא פעם במשפיעני רשת גדולים ועולים כאחד שנחסמו על שיתופי תכנים ממקורי חדשות ישראלים אמינים", מוסיף רווח. "בעוד שלדוגמה ב-7.10 נפתחו לייבים בפייסבוק ובאינסטגרם ששידרו התעללות ורצח ולא הוסרו מהרשת באותו הרגע, ישנן כמויות של עמודים פרו-פלסטינים שמציפים תמונות כוזבות מעזה, ועשרות של כוכבי רשת פרו-פלסטינים ש'שוחטים' את ישראל בדעת הקהל העולמית על מעשים שלא היו ולא נבראו ובכלל, עם צעקות כוזבות על רצח עם".