אחרי חצי שנה של עליות בשוק ההון, נראה כי גיוסי ההון סיכון לחברות סטארט-אפ חוזרים לאחר קיפאון של שנתיים. בישראל, חרף המלחמה, יוצאות חברות ההייטק הצומחות לגיוסים, מתוך אמונה כי יוכלו לגייס בשווי גבוה יותר מאשר לפני חצי שנה או שנה.
אחרי חברת הפינטק פאנדגארד ממגדלי עזריאלי בתחילת השבוע, מודיעה היום (ה') חברה ישראלית נוספת, קורו (Coro), העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, על גיוס של 100 מיליון דולר. ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים - תופעה שאפיינה את גיוסי ההון של 2021-2022.
שווי החברה לא פורסם, אך הוא מוערך בכ-800-900 מיליון דולר, שווי שמקרב את קורו לתחום חד-הקרן, ויש לכך הצדקה בשורת ההכנסות: מתחת לרדאר צמחה קורו כאחת מחברות הסייבר הפרטיות המכניסות ביותר בישראל, עם קצב הכנסות שנתי (ARR) המוערך בכ-100 מיליון דולר, בקצב גדילה שנע בין פי 2-3 מדי שנה. בחברה סירבו להגיב לנתונים אלה.
קורו גם נחשבת למעסיקה גדולה עם 350 עובדים, מחציתם בישראל והחלק הארי של השארית במרכז הפיתוח בבריטניה. היא פעילה כיום בעיקר השוק האמריקאי, אך מעוניינת להתרחב גם לשווקים אירופיים כגון צרפת, ספרד, גרמניה ובריטניה.
כל הגיוס - מקרנות הון סיכון זרות
כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות - בהן המשקיעות הקיימות Energy Impact Partners ו Balderton, ובהובלת משקיעה זרה חדשה: קרן One Peak, אשר מטעמה ייכנס לדירקטוריון החברה דיוויד קליין, מי שמייצג את הקרן בהשקעות באירופה ובמזרח התיכון - זאת מתוך מטרה לסייע לחברה בהתרחבות העסקית שלה לאירופה.
קרן JVP, אחת המשקיעות הוותיקות ביותר בחברה, לא משתתפת בהשקעה החדשה, זאת למרות שהיא נחשבת לבעלת המניות הגדולה ביותר ומחזיקה לפי ההערכה יתר משליש ממניות החברה.
קורו (Coro) משדרות רוטשילד בתל אביב פועלת באופן שונה ממרבית חברות הסייבר בישראל, שפונות בדרך-כלל לתאגידים גדולים המעסיקים אלפי עובדים, עם מוצר המתמחה בסגמנט שוק צר מאוד, מתוך הנחה שאלה ישלמו דמי מנוי גבוהים באופן שחוזר על עצמו מדי שנה. קורו פעילה דווקא בשוק העסקים הקטנים והבינוניים - רשתות של חנויות, משרדי עורכי דין, מוסכים או מרפאות - שמחפשים לקבל בחבילה אחת את כל סוגי הגנות הסייבר. במובן זה קורו מתחרה במיקרוסופט, שמפתה עסקים קטנים רבים בחבילות אבטחת מידע במחירים נמוכים ביחס לשוק.
בחברה מתגאים בחבילת סייבר שכוללת אבטחת שרתים וענן, אבטחת מכשירי קצה וניטור איומים ובכך שבניגוד לחברות סייבר רבות ישראליות המפתחות מוצר שפותר בעיה אחת בארגון, קורו פיתחה פלטפורמה שעל גבה ניתן להוסיף מוצרים באופן מודולרי. ואכן, החברה מעוניינת להתרחב בשוק מכשירי הקצה ובתחומים נוספים שעליהם היא איננה מפרטת, ולבצע רכישות נוספות.
הכתבה פורסמה במקור בגלובס