אפליקציית השיתוף האנונימית סיקרט צברה בחודשיים האחרונים פרסום רב בישראל, לפעמים דווקא בגלל בריונות וחשיפות אישיות מאוד וגרפיות מאוד של המשתמשים שחושבים שהם יכולים להסתתר תחת החשאיות של האפליקציה. ואולם מנכ"ל החברה שפיתחה את האפליקציה, דיוויד בייטו, אמר בראיון ל"וויירד" כי "אנחנו לא אומרים שהיא תהיה תמיד בטוחה לגמרי ואנונימית לגמרי".
בסוף השבוע פורסם כי שני חוקרי אבטחה אמריקאים מחברת רינו סקיוריטי לאבד, מצאו דרך לזהות את כותבי הסודות באפליקציה. על פי הדיווח, השניים דיווחו על הפרצה ואמרו כי בסיקרט הגיבו במהירות כדי לחסום אותה. בין האפשרויות שבוחנת החברה כדי למנוע זיהוי של משתמשים באפליקציה הוא הוספת תווית של "מישהו שאתה מכיר" במקום הכיתוב "חבר" או "חבר של חבר".
סיקרט לא מסתפקת בזה ובייטו הודיע בפברואר על יצירת תוכנית תגמול להאקרים שיזהו בעיות אבטח באפליקציה וידווחו עליהן. מאז שהאפליקציה הודיעה על התוכנית, תוקנו 42 חורי אבטחה. בייטו אמר כי "עד כמה שאנחנו יודעים, החורים לא נוצלו באופן משמעותי. אבל אנחנו חייבים לפעול כדי לשמור על זה".
בעיה נוספת שעמה נאלצת להתמודד היא הבריונות של כמה מהמשתמשים, שבוחרים להעלות פוסטים פוגעניים במחשבה שלא ידעו מי כתב אותם. מהשבוע תתחיל סיקרט לחסום באופן פעיל פוסטים שהוזכרו בהם שמות. "גילינו שרוב הסודות הטובים לא כוללים שמות, וכמה מהסודות שכוללים שמות, שהם לא יצרניים ויכולים להיות פוגעניים", כתבה סיקרט במדיום.
בנוסף, במסגרת העדכונים שיצאו השבוע לאפליקציה, היא תדע לזהות מתי המשתמש מפרסם מידע אישי ותשאל אותו פעמיים אם הוא מעוניין בכל זאת לפרסם את הפוסט. טרם ידוע כיצד העדכונים האלה יפעלו בעברית ואיך עובדי סיקרט ידעו לזהות את התוכן הכתוב בשפות שונות.
שינוי נוסף שתערוך פליקר הוא הענקת אפשרויות חיפוש של תמונות בפליקר שניתן יהיה לצרף לפוסטים. בפוסט שהעלתה סיקרט באתר מדיום היא מעודדת את המשתמשים לשתף רגשות וסודות בליווי תמונות, אך בשל רצון החברה לשמור על ניקיון האפליקציה, העלאת תמונות מהטלפון הנייד תהיה בלתי אפשרית, אחרי שבכמה מקרים עלו תמונות הכוללות עירום.
כמו כן, סיקרט תטמיע אפשרות לערוך סקרים אנונימיים באמצעות האפליקציה. כל פוסט ניתן יהיה להפוך לשאלה פשוטה של כן ולא ולראות את תשובות המגיבים בפילוח גרפי - ביחד עם חלוקה למכרים ולזרים שנחשפו את הפוסט.
הכתבה פורסמה במקור ב-Themarker