עובדים בעבר ובהווה בחברת OpenAI מזהירים מפני האגרסיביות בה החברה מפתחת מוצרים חדשים ומאמנת מודלים בלי אמצעי זהירות נדרשים. עובדים שדיברו עם הניו יורק טיימס טוענים כי החברה, שפיתחה את ChatGPT ואת Dall-E, פועלת בצורה לא זהירה במטרה לנצח את מירוץ החימוש ב-AI, זאת למרות שהטכנולוגיה כוללת סכנות רבות. לטענת תשעת העובדים, החברה לא עושה מספיק על מנת לפקח על הטכנולוגיה שהיא מפתחת, למרות הסכנות הרבות הטמונות בפיתוח כלי AI מתקדמים.
לפי טענת העובדים, OpenAI בחרה שוב ושוב ברווחיות על פני בטיחות. עוד טוענים העובדים כי לחברה טקטיקות קשוחות אשר מיועדות למנוע מהעובדים של החברה להעלות את החששות שלהם, טקטיקות שאינן מקובלות בשאר החברות בעמק הסיליקון, כמו סעיפים דרקונים בחוזה אשר יכולים למנוע מעובדים לממש את האופציות שלהם אם אלה יתפסו כמי שחיפשו את הסכנות שבפיתוח כלי ה-AI בחברה. העובדים חתמו על מכתב פתוח בו הם קוראים לחברות הטק הגדולות לפקח טוב יותר על מוצרי ה-AI שהן מפתחות, ולהגן על מי שמעוניינים לחשוף את התנהלות החברות בתחום ה-AI, בשל העובדה שהכלים הללו יכולים להיות מסוכנים כל עוד אין עליהם פיקוח חיצוני מקיף.
בכתבה אחרת שפורסמה ב-Transformer, עובד אחר של OpenAI טוען כי הוא פוטר מהחברה בעקבות מכתב שהוא כתב להנהלה. במכתב העובד העלה חששות מפני התקדמות מהירה מדי בפיתוח של מודל השפה המתקדם של החברה, GPT4. העובד מספר כי הוא קיבל אזהרה ממשאבי האנוש של OpenAI אחרי שכתב מכתב שבו הזהיר כי המודל של החברה גונב אלגוריתם מגורמים זרים. אחרי ששיתף את המסמך עם עובדים בתוך החברה, שטענו כי המכתב עזר להם לעבודתם, העובד נקרא לשיחת אזהרה לפני פיטורים. לאחר מספר חודשים, העובד פוטר, ואחת הטענות של החברה הייתה אותו מכתב שכתב.
דוברת של OpenAI מסרה לניו יורק טיימס כי "אנחנו גאים ברקורד שלנו, בסיפוק המוצרים הטובים והבטוחים ביותר בתחום ה-AI, אנחנו גם מאמינים בגישה המדעית שלנו לטיפול בסכנות. אנחנו מסכימים שדיון ער הוא קריטי לאור החשיבות של הטכנולוגיה הזאת, ואנחנו נמשיך לשתף פעולה עם ממשלות, גופים חברתיים וגורמים נוספים ברחבי העולם".
האזהרה של עובדי OpenAI מגיעה בתקופה קריטית עבור החברה, שספגה לא מעט פרסום רע בחודשים האחרונים. גם בשל האיומים המשפטיים מצד השחקנית סקרלט ג׳והנסון, אשר טוענת כי החברה השתמשה בחיקוי של קולה, זאת למרות שלא אישרה לחברה להשתמש בקול שלה. לאחרונה חברת חבר המנהלים לשעבר של OpenAI סיפרה כי מוצר הדגל שלה ChatGPT הושק ללא כל התראה בפני חבר המנהלים, דבר שגרם לקרע בינם לבין מנכ״ל החברה סם אלטמן.
הסיפורים האחרונים מציירים את אלטמן כמנהל שלא מוכן לקבל "לא" בתור תשובה, וכמי שדוחף פיתוח מוצרים קדימה גם על חשבון סכנות אפשריות. אלטמן, כזכור, פוטר ע"י חבר המנהלים, ואז הושב לחברה בעקבות לחץ מצד המשקיעה המרכזית מיקרוסופט ולחץ של חלק מהעובדים.