רז עטיה הוא עורך דין שהפך בשנים האחרונות לכוכב טיקטוק בזכות סרטונים יוצאי דופן שאפילו זיכו אותו בחיקוי בארץ נהדרת. לעטיה כמעט 75 אלף עוקבים בטיקטוק ו-25 אלף באינסטגרם, שם הוא מייעץ מבחינה משפטית לצופים שלו בסגנון ייחודי - תמיד לבוש בחליפה מהודרת, כשהוא רוקד, מקפץ ולפעמים אפילו רוכב על סוסים.
הנה כמה תרגילי חקירה של חוקרי מצ״ח שמנסים להפיל אתכםפרגנו גם לסוסה פרידה
עטיה כבר הצליח לעצבן את לשכת עורכי הדין בעבר, אבל כעת נראה שמערכת היחסים בין כוכב הרשת לגוף מסלימה, וזו החליטה להעמיד את עטיה לדין משמעתי. כבר בשנת 2022 ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין הגישה נגדו שתי תלונות באשר לכך שהסרטונים שלו "מבזים את מקצוע עריכת הדין", לדבריהם.
עטיה סיפר בראיון ל-mako אז כי הסרטונים שלו מהווים מבחינתו ניצחון על הקשיים שעמם התמודד בילדותו, כולל הפרעות קשב וריכוז, לקות למידה, בעיות לימודיות והתנהגותיות. "אף אחד לא האמין בי חוץ מהוריי, ותמיד נהגו להגיד לי שלא יצא ממני כלום. חוויתי חרדת בחינות ונכשלתי ברוב הבחינות", הוא סיפר.
כעת עטיה עומד לדין משמעתי לאחר שהוגשו נגדו רק השנה 5 תלונות נוספות מלשכת עורכי הדין, לדבריו במטרה לשלול לו את הרישיון. גורמים בסביבתו של עטיה מספרים כי הוא מפנה אצבע מאשימה לראש הלשכה הנוכחי, עו"ד עמית בכר. לדברי אותם גורמים, מדובר בהתנכלות ואכיפה בררנית שנועדה להשתיק את עו"ד עטיה בשל דעותיו הפוליטיות שמזוהות עם הצד הימני במפה.
לטענת עטיה, התלונות המופנות אליו מתמקדות בעיקרן בפוסטים שהעלה לעמודי הרשתות החברתיות שלו, בהם הביע ביקורת קשה כלפי שופטים ואישי ציבור בישראל, שלדבריו, תומכים בטרור. בין היתר, עטיה מתח ביקורת על שופט בית המשפט העליון יצחק עמית בסרטון טיקטוק שבו אמר: "דרש בעבר להעניק טיפול למשפחות של אנשי חמאס… הזדהות עם האויב היא עבירה לפי החוק למלחמה בטרור".
"אף עורך דין בישראל לא צריך לפחד להביע את דעתו, במיוחד אחרי האירועים של 7 לאוקטובר", מסר עו"ד עטיה וכינה את התנהלות לשכת עורכי הדין "ניסיון השתקה מסוכן". "אין מקום לתומכי טרור בישראל, אפס סובלנות. מי שרוצה לתמוך במחבלים - אין לו זכות לייצג במדינה הזו".
מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה: "אין לנו מושג מה דעותיו הפוליטיות וגם עכשיו לא ברור לנו מהן הדעות הפוליטיות בהן הוא מחזיק. ועדת האתיקה מטפלת בקובלנות נגדו, על רקע התבטאויות קיצונית שלו נגד שופטים ונגד בתי המשפט. הדיונים הם פנימיים וטרם התקבלו החלטות בעניינו".