סרטון שהפך לוויראלי בטיקטוק הציג לעולם את נעלי ה"Moonwalker", זוג נעליים שאמור לגרום לכם ללכת מהר יותר. הסרטון גרף כמעט 25 מיליון צפיות ברשת החברתית הסינית. אותו סרטון הציג אנשים מסתובבים בערים ובחללים של משרד, ונראה שהמשתמשים מפעילים כמות רגילה של מאמץ על הרגליים - אבל גולשים במהירויות לא אנושיות. הסיבה לכך היא שהנעל גורמת להם ללכת מהר יותר ב-250%, כך לפי Xunjie Zhang, שפיתח אותה. ג'אנג, המייסד והמנכ"ל של Shift Robotics שמייצרת את הנעל, טוען שהמדובר ב"נעל המהירה בעולם".
"זה כמו המסוע שאתם רואים בשדות תעופה, עם כל צעד שאתם עושים, רצועת המסוע נעה מתחת לרגליים שלכם", אמר ג'אנג למגזין אינסיידר. "אדם ממוצע יכול ללכת במהירות של כחמישה קילומטר לשעה בקצב הליכה, אומר ג'אנג בסרטון טיקטוק. המונווקרס אמורים לנוע במהירות של מעל ל-11 קילומטר לשעה. "ככל שאתם הולכים מהר יותר, הנעליים הולכות איתכם מהר יותר", אמר ג'אנג.
בסרטון נוסף, אשר גרף מעל ל-24 מיליון צפיות, מסביר ג'אנג באיזה קלות אפשר לעלות איתן במדרגות. כל מה שיש לעשות הוא לנעול את הגלגלים בתנועה פשוטה של הרמת העקב ולעלות במדרגות. לאחר שמסיימים ניתן בקלות לשחרר חזרה את הגלגלים ולהמשיך לנוע במהירות.
לג'אנג יש רקע בהנדסת רובוטיקה. הוא בעל תואר שני במכטרוניקה מאוניברסיטת קרנגי מלון, ועבד למעלה משלוש שנים ברולס רויס, לפי הלינקדאין שלו. כדי ליצור את המונווקרס הוא ריכז צוות של מהנדסי מכוניות מרוץ, רובוטים ומעצבי נעלי ספורט. הם הקימו את Shift Robotics ובנו את הנעליים במהלך חמש שנים.
הצוות השיק את המונווקרס בקיקסטארטר ב-25 באוקטובר ומאז גייס כמעט 330,000 דולר. ג'אנג אמר שהצוות קיבל למעלה מ-2,000 הזמנות עבור הנעליים.
הנעליים נבדקו על ידי אנשים מגיל 15 עד מעל 60, ורובם היו מסוגלים ללכת בהן "בצורה די טבעית" תוך 10 עד 15 דקות מרגע שלבשו אותן, אמר ג'אנג. לפי האתר שלהם, הנעליים נטענות בעזרת מטען USB-C ומלאות בתוך 90 דקות של הטענה.
כרגע הן זמינות רק בארה"ב, והן יקרות, מאוד. כל זוג יעלה לכם 1,399 דולר, והן ניתנות להזמנה מוקדמת בלבד באתר שלהן כרגע. לעת עתה, הנעליים מגיעות רק במידה אחת, מתאימות לגברים במידה 42-46. ג'אנג אמר גם שאחת מתכונות הבטיחות העיקריות שלהן היא ש"אין גלגלים חופשיים". "אלא אם כן אתם בהליכה, הם נעולים לחלוטין" אמר ג'אנג. הנעליים מאובטחות עם אבזם מגנטי, אותו ניתן לשחרר במקרה של תקלה.
הנעליים נבדקו ע"י מגזין Wired בדצמבר וקיבלו תוצאה יחסית חיובית. "זה הרגיש כאילו יש לי כוחות על לזמן קצר", כתב ברנט רוז עיתונאי של המגזין, רוז גם הופתע מכמה הן מרגישות בטוחות, אם כי הוא העיר שהרצועות "לוחצות קצת".
אבל כמו כל מוצר באינטרנט, ישנם כמה שלא ממש התלהבו: "במחיר הנמוך נמוך של 1399 דולר", נכתב בהערה סרקסטית בסרטון הטיקטוק הוויראלי. "המדרכות של העיר שלי לעולם לא יאפשרו את זה", נכתב בתגובה אחרת.
ב-2015 בעונה השביעית של הכרישים בארה"ב, הציגה חברת אקטון מוצר דומה. ה-Roket Skates, היו גלגיליות ממונעות הנצמדות לנעליים. קווין או'לירי בסופו של דבר הציע מיליון דולר תמורת 15% מהחברה, אך ההצעה נדחתה בגלל התחייבויות אחרות של המשקיעים. בעוד שאקטון עדיין מייצרת אופניים חשמליים וקורקינטים חשמליים, הרולרבליידס האלה כבר לא בשוק.
ג'אנג אמר כי "פילוסופיית העיצוב הבסיסית" בין המונווקרס ל-Roket Skates היא "שונה לחלוטין". הנעליים שלו לא מיועדים רק לאנשים שטובים בהחלקה על גלגיליות או סקייטבורד.
האם הנעליים האלה יהפכו למוצר נפוץ ברחובות ארה"ב או שרק סקרנים ירכשו אותם במחיר הגבוה שלהן, כפי שקורה עם המון גאדג'טים? את התשובות האלה נדע בעתיד, במידה והנעליים לא יגרמו לתאונות קשות מדי ויהפכו לסכנה ציבורית לפני.