מזה מספר חודשים, חברות הייטק שונות מפטרות עובדים, אך למרות זאת, הביקוש עדיין קיים ואנשים רבים מעוניינים דווקא עכשיו ללמוד לימודי מחשבים והייטק.
HackerU הוא מרכז הכשרה והשמה למקצועות הייטק, שפועל בארץ משנות התשעים. "לאורך השנים היינו עדים בתנודות בענק ותמיד נוכחנו לראות שלמרות מהמורות קטנות בדרך, הצמיחה של ענף ההייטק בישראל היא יציבה ושוברת שיאים משנה לשנה" אומר דובי לקס, מנכ"ל החברה.
לקס מצביע על עלייה בכמות החיפושים בגוגל בכל המילים או הביטויים הקשורים להכשרות ולימודי הייטק. כך, קיימת עלייה של 16% ברבעון האחרון לעומת הרבעון הקודם (ינואר-מרץ 22 לעומת אפריל-יוני 22) בביקושים ללימודי הייטק.
כאשר משווים בין מחצית השנה הראשונה של 2021 לבין מחצית השנה הראשונה של 2022 רואים עלייה של 29%, כאשר כמחצית מהעלייה לביקוש נובעת מביקושים ללימודי סייבר. המשמעות היא שההכשרה המבוקשת ביותר בתקופת הטלטלה בענף ההייטק היא למקצועות הסייבר.
בכל הקשור להסבת מקצוע להייטק קיימת עלייה של 15% ברבעון האחרון בחיפושים בנושא בגוגל, לעומת הרבעון שלפניו, ועלייה של 79% בין המחצית הראשונה של 2022 לעומת התקופה המקבילה אשתקד. יש לזכור שמדובר במחקר מילות מפתח בגוגל, וכמובן לא כל מי שחיפש הכשרות להייטק בסופו של דבר נרשם ללימודים.
סיגל מנצור, סמנכ"לית ב-HackerU חישבה את הנתונים ואומרת כי חמשת הקורסים הכי מבוקשים הם: "סייבר - בגלל המשכורות, ניהול רשתות - בגלל שיש ביקוש עצום לעובדים חסרי ניסיון, בדיקות תוכנה - לא דורש ידע קודם או רקע טכנולוגי, ניהול מוצר - כי זה מחבר את הרקע הניהולי לעולם הטכנולוגיה וכמובן תכנות, שמאז ומתמיד היה מקצוע מבוקש. מדובר בליבה של עולם ההיי טק ויש להם הזדמנות להיות מתכנתים בלי תואר".
"תוצאות המחקר צריכות לעודד מאד את מקבלי ההחלטות הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי" אומר לקס. "המשמעות לענף ההייטק היא אדירה. התחלנו את המשבר הנוכחי בפער אדיר בין הביקוש להיצע בענף הייטק. הביקוש אמנם קטן במקצת, אך עדיין קיימות עשרות אלפי משרות פתוחות בענף בתפקידים השונים. חלקן הגדול של המשרות מיועדות לעובדים 'ג'וניורים', כאלו שרק סיימו לימודים או הכשרה מקצועית. עובדים אלו 'זולים' יותר להעסקה וכן פחות מפונקים, ואינם מגיעים עם דרישות לתנאי עבודה חלומיים. מספר הישראלים שהולך ללמוד את אחד ממקצועות ההייטק הולך וגדל. אנשים אלו יוכלו להשתלב בתעשייה בעוד מספר חודשים ולענות על הצורך בעובדים העולה אצל החברות".
סבטלנה מורטוב, בת 48 מבאר שבע, החליטה לעזוב את עבודתה כמנהלת חשבונות ראשית בחברה גדולה מאד בישראל ולעשות הסבה להייטק. "עם המעבר מבת ים לבאר שבע, החלטתי גם לסיים תקופה שנמשכה עשרים שנים ולעזוב את מקצוע הנהלת החשבונות", היא מספרת ל-mako. בחודש שעבר היא התחילה לימודי פיתוח אתרים - FULL STACK. "יש לי עוד עשרים שנים לפחות עד הפרישה, בזמן הזה אפשר להספיק לפחות עוד שתי קריירות משמעותיות".
"מתוך ההבנה שההייטק זה העתיד, אני מתכננת לעסוק בענף הייטק לפחות עד גיל הפרישה. אני מגיעה עם ניסיון ובשלות לתחום. כבוגרת תואר ראשון בכלכלה וגם הכשרה מקצועית בהנהלת חשבונות ועם שליטה כמעט מלאה בשפה האנגלית, שרכשתי בעקבות מיזוג של החברה שעבדתי בה עם חברה אמריקאית, אני חשה שאוכל להשתלב במהירות בענף ההייטק, ואף יכול להיות שאצליח להשתלב בחברה בתחום הפינטק בשל הניסיון הקודם שלי בתחום", מוסיפה מורטוב.
מורטוב לא לבדה, גם אחמד עזירי, בן 29 מעכו, חישב את מסלולו מחדש. הוא סיים לימודים מקצועיים בתחום החשמל ועסק בניהול פרויקטים ובקרה בחברה גדולה ועזב את תפקידו לטובת לימודי מחשב.
"העבודה הקודמת הייתה פיזית מאד ובעלת סיכונים בריאותיים שונים, כדוגמת התחשמלות. הרגשתי שלא אוכל להמשיך בתחום הזה עוד שנים רבות בשל השחיקה הפיזית. ישראל ידועה בעולם כאומת סטארטאפ, רציתי להשתלב בענף מוביל ומבטיח", אומר עזירי, אשר התחיל לאחרונה קורס בלימודי דאטה אנליסט ותכנות בפייתון.
האם לא חששת דווקא עכשיו לעשות הסבת מקצוע לענף שנמצא במשבר מסוים?
"למשבר הנוכחי בענף לא הייתה כלל השפעה על המוטיבציה שלי לעבור לענף הייטק. זה ברור לי שמדובר במשהו זמני, ולאורך זמן אני צופה דווקא לעליה בביקוש לעובדים בשנים הבאות, כי תחומים רבים הולכים ודועכים או עוברים דיגיטציה. ההחלטה שלי התקבלה קצת לאחר שהצעתי נישואין לבת הזוג שלי. אנחנו צפויים להתחתן בשנה הבאה ורציתי להתחתן כאשר אני כבר לאחר סיום הלימודים ואולי אף עובד בתחום".