אם נתקלתם בסיפורים טראגיים בטיקטוק בימים האחרונים ותהיתם מה החוט המקשר ביניהם - אתם לא לבד. בימים האחרונים טרנד אפל כבש את הרשת החברתית, ואם נצטרך להגדיר אותו (וכשמדובר בטיקטוק, זו לא משימה קלה) - נאמר שמדובר בסיפורים של כמעט-מוות. במסגרת הטרנד, המשתתפים מספרים סיפור, חוויה טראגית שבה הם היו קרובים למוות וניצלו ברגע האחרון. כל סיפור נפתח במילים "היי תתעוררו" או צירוף דומה, מעין דלת מסתובבת שאומרת ״מה היה קורה אם…", לצד מוזיקה דרמטית אחידה.
בישראל של 2024 כצפוי, חלק גדול מהסיפורים האלה קשור לטבח 7 באוקטובר. משתמשת טיקטוק אחרת העלתה סרטון מצמרר, ככל הנראה מהרגעים שבהם התחבאה ממחבלי הנוח'בה ב-7 באוקטובר, וכתבה: "היי תתעוררו! נרצחתי לפני שנה כי המחבלים בסוף מצאו אותי במיגונית לבד". בסרטון דומה נכתב: "נרצחתי ב-7.10 במיגונית כי בסוף לא רצתי להתחבא".
@elistarkov_ הטרנד של איך כמעט זה קרה#fyp ♬ ОПИСАНИЕ - Наоми Ли
בסרטון אחר שיתפה משתמשת, לפחות על פי המשתמע, שהייתה אמורה לשרת בחמ"ל התצפיתניות במוצב נחל עוז שבו אירע אחד מהקרבות הקשים ב-7 באוקטובר, אך הועברה מתפקידה. בסרטון נכתב כך: "תתעוררו, אני לא באמת פה, לא אושר לי הטופס 55 ונרצחתי בשבת השחורה". אחרת כתבה: "היי תתעוררו. כמעט נרצחתי לפני שנה כשמחבלים היו בבניין שהייתי בו ב-7.10".
מקווה שמכירים את הטרנד
לצד סיפורים הקשורים לטבח 7 באוקטובר ולמלחמה, ניתן למצוא גם לא מעט סיפורים אחרים של כמעט-מוות. חלקם קשורים למציאות החיים הקשה בישראל עם ניצולי פיגועים, אך חלקם קשורים לאסונות אחרים כמו תאונות דרכים שנמנעו ברגע האחרון, מחלימים ממחלות שונות ועוד.
לצד השיתוף, יש גם מי שמתחו ביקורת על הטרנד. כך לדוגמה נכתב באחד הסרטונים: "תתעוררו, בואו נעבור לטרנד אחר… כל המדינה בטראומה גם ככה". גם בתגובות לסרטונים שעלו סביב הטרנד ניתן למצוא לא מעט טענות על כך שהחוויות שמועברות במסגרתו הן קשות לצפייה ולהכלה.