גאון מחשבים פלסטיני עקץ מאות לקוחות ישראלים, כאשר שלח להם הודעת פישינג שעליהם לשלם כסף עבור חבילות שנשלחו להם כביכול מחו"ל ונתקעו במכס. כך גרף לכיסו תוך זמן קצר 210 אלף שקל.
מוחמד עבאסי, 22, תושב הישוב הפלסטיני סוואחרה מדרום מזרח לירושלים, נחשב למומחה גדול בתחום מטבעות הקריפטו. לפני כמה חודשים עבאסי הגה עוקץ מהסרטים איך לעשות הרבה כסף בלי לעבוד קשה ובזמן קצר מאוד.
העוקץ התבצע כך: עבאסי יצר קשר עם חברת דיוור והציע לרכוש ממנה 2,500 הודעות לצורך ביצוע עסקה. הוא הציג עצמו בשם אחר ומסר כתובת של אדם בשם אמין אבו כף. החברה הציעה שליחת 100 הודעות בחינם כדי להבין איזה סוג של לקוח הוא ואת טיב ההודעות שהוא שולח.
הוא ניצל את ההטבה לשגר 99 מסרונים לטלפונים של אנשים. בהודעה ששלח עבאסי לאזרחים התמימים נאמר כך: "משתמש דואר ישראל. איזה כיף החבילה שלך הגיעה לארץ אבל החבילה שלך נעצרה במכס. אתה צריך לשחרר אותה אתה יכול לשלם כאן (קישור לתשלום). עליך לשלם תוך 48 שעות. לאחר 48 שעות נתחיל לקחת עמלה של 25 שקל. תודה, דואר ישראל".
כל מי שחשב שמחכה לו חבילה במכס ונכנס לקישור חויב לשלם 298 שקל לשחרור החבילה. הכסף כך מתברר הועבר ישירות לארנק הביטקוין של עבאסי.
לאחר שליחת ההודעות החברת הדיוור הבינה שמדובר בעוקץ-פישינג ומנעה ממנו לרכוש ממנה עוד 2,400 מסרונים נוספים.
עבאסי ראה כי טוב ופנה לחברת דיוור אחרת כשהוא מתחזה לאדם בשם אנוואר דולה וביקש לרכוש 5,000 מסרונים ו-25 אלף הודעות לדואר אלקטרוני כדי לצוד אזרחים תמימים שיפלו בעוקץ שלו.
בשיטה זו עקץ עבאסי 203 אזרחים שהזרימו לארנק שלו 62 אלף שקל. בסך הכול עבאסי ניסה לשלוח 55 אלף הודעות לדואר אלקטרוני של אזרחים ועוד עשרות אלפי מסרונים.
הוא לא הרפה. הוא פנה לחברות דיוור נוספות, שלח הודעות לאזרחים בנוגע לחבילות התקועות להם במכס כשהוא מתחזה לנציג דואר ישראל וגרף במשך שלושה חודשים סכום של 210 אלף שקל.
לקוחות רבים התלוננו לחברות הדיוור, לדואר ישראל וחברות האשראי ודיווחו שנעקצו - שמעולם לא קיבלו חבילה ולא הזמינו כזו בדואר ישראל, ושמישהו הונה אותם בצורה מתוחכמת וניצל את תמימותם.
"חשבנו שבאמת שלחנו לנו חבילות. באמת הזמנתי בגדים ונעליים מאתרים בחו"ל ורק אחרי כמה ימים הבנתי שזה עוקץ", טענו הלקוחות.
חוקרי יחידת הסייבר ביחידת להב 433 במשטרת ישראל פתחו בחקירה במהלכה הצליחו לאתר את עבאסי כמי שעומד מאחורי העוקץ. בפשיטה על ביתו נתפסו כמה מחשבים שהכילו לוגואים של דואר ישראל ואשר שימשו את עבאסי לצורך ביצוע העוקץ.
בחקירתו הוא הכחיש כל קשר למעשים שיוחסו לו. הוא סירב למסור לחוקרים את הקודים הסודיים של הטלפונים והמחשבים שלו אבל הם הצליחו לפרוץ אותם. בתחילה טען שהאקרים פרצו למחשב שלו והשתלטו עליו, אבל החוקרים החליטו לעשות לו תרגיל.
"ביקשנו ממנו להסביר לנו עניין מסוים שנגע לעוקץ ופתאום הוא זרם איתנו והתחיל לתאר את הפעולות שצריך לעשות. זה הרגע שהבנו שהוא מומחה בתחום ומשחק אותה כאילו הוא לא מבין כלום בעולמות הדיגיטליים", הסביר קצין במשטרה, "ההודעות שהוא שלח זהות לגמרי עם הלוגו לדואר ישראל. אפשר להבין איך אזרחים נפלו למלכודת הזו".
מתברר שעבאסי הוא בעל ידע ומומחיות בעולם הדיגיטלי והטכנולוגי הרבה מעל לממוצע והוא למד להתחבר מרחוק למחשבים שלו ולבצע את ההונאות.
מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה נגד עבאסי כתב אישום לבית המשפט אשר ייחס לו עבירות של העברת מידע כוזב במחשבים, ניסיון לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, וחדירה לחומרי מחשב.
התובעת עו"ד ענבר קליין ביקשה לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו בנימוק שאם ישוחרר יחזור על מעשיו וכן דרשה לחלט את המחשבים שלו.