יוצא האח הגדול תום חיימוב ניהל מספר מערכות יחסים מתוקשרות בשנים האחרונות. האחת עם גל גברעם, אותה הכיר בבית האח, והשנייה עם ליה נגה, כוכבת הרשת ששמה נקשר לאחרונה לשחקן האוסטרלי נת'ניאל בוזוליק שמבקר ותומך בישראל. ולמרות זאת, גם הרווק המבוקש, מצא את עצמו בתקופת המלחמה בודד ומבולבל. "אני חושב שזו התקופה שהרגשתי בה הכי בודד בחיים, לחפש זוגיות ולצאת לדייטים בתקופה הזאת ממלא ברגשות אשם", הוא מספר בשיחה עם mako. כדי לנסות ולענות על הצורך הזה, שהתעורר לדבריו אצל רווקים רבים, הוא הצטרף לאחרונה לצוות שעומד מאחורי בלינקס (Blinks) - אפליקציית היכרויות ישראלית חדשה שמבקשת להתחרות בבאמבל, טינדר, אוקייקיופיד ודומיהן.

"מצאתי את עצמי, ואני מתבאס להגיד את זה, אוכל תסביכים על כך שאני בגילי עדיין לא מוצא את ה'מכסה' שלי", הוא מעיד. "בשיחות עם הפסיכולוגית שלי הבנתי שהסיבה לכך היא הסביבה שלי. ניסיתי לשאול את עצמי איפה אני יכול למצוא אנשים מחוץ לסביבה שלי, אנשים שאני לא מכיר, ואז נתקלתי באפליקציה הזו. אם אני רואה הזדמנות עסקית שנוגעת בי ברמה האישית, אני משקיע בה ולא חושב פעמיים".

"הבנתי שבטינדר, בבאמבל ובשאר אפליקציות ההיכרויות, אתה בעצם לא יודע אם אתה מדבר עם בן אדם אמיתי או פייק, אפשר לזייף הכל בקלות", מתייחס חיימוב לאפליקציות הבינלאומיות המובילות בתחום. "הרעיון של בלינקס הוא שיש לך אימות שאתה לא משלם עליו, כמו בטוויטר או באינסטגרם לדוגמה, אלא יש ממש בן אדם שמזהה אותך לפי תעודת הזהות שלך, ככה שאתה לא יכול ליצור חשבון פיקטיבי. מעבר לכך, האפליקציה עצמה היא סוג של רשת חברתית שנותנת אפשרות לדווח על בן אדם ולתת עליו משוב, אם התגלה שהוא לא פועל כשורה".

חיימוב (35) אולי התפרסם בטלוויזיה, אבל מאחורי הקלעים מדובר בעורך דין ובמשקיע שמעורב במספר מיזמים, בעיקר בתחום חיי הלילה והמזון. הוא שותף במסעדת אולה עם השף אורן אסידו (אותו הכיר בבית האח הגדול), במועדון לילה ובמסעדת 'ג׳יה' היפנית בתל אביב. בלינקס היא למעשה הכניסה שלו לעולם האפליקציות, לאחר שלאחרונה, כך הוא מספר, החליט לפרוש ממיזם דיגיטלי בתחום המזון.

"חוץ מהשקעות, אני עורך דין במקצוע שלי ואני שומע לא מעט סיפורים מהתחום על התחזויות שקשורות להיכרויות, כמו לדוגמה גבר שהגיע לדייט במסעדה וברח מבלי לשלם. אנחנו מנסים למנוע בדיוק סיטואציות מהסוג הזה", הוא אומר. "אנחנו רוצים שאנשים ירגישו בטוחים ושלא סתם משחקים להם ברגשות".

מנגנון האימות, כך לדברי חיימוב ויתר מייסדי האפליקציה, הופך את בלינקס לפלטפורמה ליצירת מערכות יחסים אמיתיות ובטוחות. כאשר משתמש או משתמשת נרשמים לאפליקציה, עליהם במסגרת מילוי הפרטים להצטלם לתמונת סלפי בעודם אוחזים בתעודת זהות לצורך אימות. התמונה לא מיועדת לפרסום, ונשמרת במערכת בלבד. לדברי צוות המייסדים, שכבת האמון הזו הופכת לרלוונטית אפילו יותר מתמיד בימי המלחמה, בהם קיימת עלייה חדה בניסיונות לפישינג, ספאם והונאות כנגד ישראלים.

 

למה בחרתם להשיק את האפליקציה דווקא בתקופה הנוכחית, כשאנשים לאו דווקא מחפשים אהבה?

"אני חושב שהמלחמה היא דווקא זמן נכון ומדויק עבורנו להעניק את השירות הזה לציבור הרווקים. אני מדבר מנבכי נשמתי, ואני מרגיש שהרבה אנשים מסכימים איתי - כשאתה רווק, הבדידות הרבה יותר קשה בתקופה הזאת. אני מבחינתי רואה את זה כמצווה לעזור לאנשים למצוא אהבה, דווקא עכשיו".

לצד מנגנון האימות הקפדני, החידוש הנוסף באפליקציה הוא כפתור המעיד על המחויבות לקשר. "יש לנו כפתור לב שמראה אם אתה בכלל פתוח לזוגיות, הרעיון הוא ליצור תיאום ציפיות בלי המבוכה של לשאול אם אתה מחפש משהו רציני", מסביר חיימוב. כאשר הכפתור מופעל, המשתמש מצהיר כי הוא פנוי למערכת יחסים חדשה, וכאשר הוא כבוי, הוא מזדהה כתפוס או כמי שנותן צ'אנס למערכת יחסית בהתהוות. כך למעשה, שני הצדדים מבינים את רמת המחויבות מבלי להעלות את הנושא בשיחה.

האפליקציה זמינה להורדה בחינם בחנויות האפליקציות של גוגל ואפל, ולדברי חיימוב, המודל הכלכלי שעומד מאחוריה לא מבוסס על גביית תשלום מהמשתמשים עצמם, כמו שקורה במנויי הפרימיום של טינדר ואוקייקיופיד לדוגמה. "אנחנו רוצים לבנות קהילה, כשהרעיון הסופי הוא לחבר את הקהילה לבתי עסק לדוגמה, אבל כרגע אנחנו עוד לא שם", אומר חיימוב ומוסיף כי כעת האפליקציה מכוונת לשוק הישראלי, אך בעתיד הם לא פוסלים אופציה לפתוח אותה גם לשווקים נוספים בעולם, עם התאמות מסוימות. "אני מאחל לכל משתמש למצוא אהבה באפליקציה, כולל לעצמי, ומחכה שהקארמה תעשה את שלה", הוא מסכם.