
בעקבות שריפה שפרצה בדאטה סנטר של החברה, אזרחי קוריאה הדרומית לא יכלו לתקשר במסרונים, לבצע פעולות בנקאיות ואפילו לשלם באמצעותה למשך יומיים, דבר שגרם להרבה מאוד בלאגן כאשר רוב המדינה משתמשת באותו שירות.
אך בניגוד להתנהלות הרווחת בישראל, אחד מהמנכ"לים המשותפים לקח מיד אחריות והתפטר. נאמקוונג וונג (Namkoong Whon) התנצל בעקבות ההשבתה במסיבת עיתונאים שנערכה במשרדי החברי בסיאול. הוא אמר: "אני מרגיש את הנטל הכבד של האחריות על התקרית הזו. אפרוש מתפקידי כמנכ"ל, ואוביל את הכוח המפקח על אירועי חירום שחוקר את תוצאות התקרית. אנחנו נעשה כמיטב יכולתנו כדי להחזיר את האמון של המשתמשים שלנו בקהקהו, ולוודא שמקרים כאלה לא יקרו שוב".
בהמשך מסיבת עיתונאים, הופיע גם המנכ"ל המשותף השני הונג יון-טק, אשר יהפוך למנכ"ל יחיד בחברה, שאמר: "אנו מתנצלים בכנות בפני כל אלה שסבלו מההפרעות במהלך ההשבתה", והשתחווה כאות התנצלות לצד נאמקוונג.
[JOURNAL] #Kakao #PDG #NamkoongWhon #démission #KakaoTalk
— KBS World Radio (@frenchkbs) October 19, 2022
Suite à la panne géante du premier opérateur de services en ligne du pays, Kakao, Namkoong Whon, co-PDG de l’entreprise, a présenté sa démission
Lire sur https://t.co/dlou0NsYp3 pic.twitter.com/r2NmFe2Qif
ההשבתה של החברה עוררה חששות לגבי הסתמכות הציבור על אפליקציית ההודעות KakaoTalk. ביום שני אמר נשיא קוריאה הדרומית, יון סוק-יאול, שהממשלה תבחן את הדומיננטיות של שירותיו של קהקהו, מכיוון שהם "כמו רשת תקשורת לאומית בסיסית מבחינת הציבור". "אם השוק משתבש בעקבות מונופול או אוליגופול חמור, במידה שהוא ממלא תפקיד דומה לתשתית לאומית, על הממשלה לנקוט באמצעים הדרושים למען העם", הוסיף.
על פי דיווח בטיימס של קוריאה, הרשויות הפיננסיות של המדינה הורו על חקירה של תוכניות החירום אצל חברות פיננסיות, שמטרתן למנוע מאירועים דומים לקרות שוב.
קהקהו כבר אמרה שהיא תפצה משתמשים ועסקים שהושפעו מהשיבושים. החברה גם מתכננת להשקיע מעל 323 מיליון דולר כדי להפעיל את מרכז נתונים משלה מהשנה הבאה, ולבנות מרכז נתונים נוסף בשנת 2024.
תגובות