לקהילת הטיקטוק נמאס מהקונגרס האמריקאי שלא ממש מבין איך האינטרנט עובד. ביום חמישי, מנכ"ל טיקטוק שו צ'ו, העיד בפני ועדת בית הנבחרים לאנרגיה ומסחר, שם הוא נתקל בהרבה שאלות לגבי איומי הביטחון הלאומי שלכאורה מגיעים מהאפליקציה והקשרים שלה לממשל הסיני. ממשלות שונות ברחבי העולם אסרו את האפליקציה במכשירים של עובדי ממשלה, וקיים חשש שחברת האם, בייטדאנס, תיאלץ לשתף פעולה עם ממשלת סין למרות שטיקטוק עצמה לא פועלת מתוך סין.
הטון של כמה מחברי הקונגרס היה קרבי - משהו שיוצרים שמו לב אליו ולגלגו עליו מיד. "צריכה להיות הגבלת גיל בקונגרס", נכתב באחד הכיתובים של המשתמש @rachelhannahh על קליפ של נציג ארה"ב באדי קרטר, המייצג את המחוז הראשון של ג'ורג'יה, שואל את צ'ו אם האפליקציה עוקבת אחר הרחבת אישונים כצורה של זיהוי פנים לטובת שיפור האלגוריתם. צ'ו נאלץ להגיב ברצינות ואמר שהאפליקציה אינה משתמשת בנתוני גוף, פנים או קול כדי לזהות משתמשים, ונתוני הפנים היחידים שהאפליקציה אוספת הם עבור "פילטרים למשל משקפי שמש שמתלבשים על הפנים שלך".
"למה אתה צריך לדעת איפה העיניים אם אתה לא רואה אם האישונים מורחבים?" לאחר מכן שאל קרטר, מה שהוביל לשלל הערות שצחקו משאלותיו של חבר הקונגרס. דובר של קרטר אמר כי חבר הקונגרס אינו בטיקטוק מכיוון שהוא מהווה סיכון לביטחון לאומי: "טיקטוק עדכנה לאחרונה את מדיניות הפרטיות שלה המאפשרת לה לאסוף נתונים ביומטריים, ולכן היה חשוב שדברי המנכ"ל יירשמו בשבועה ויפרט אילו נתונים היא אוספת והאם למפלגה הקומוניסטית הסינית יש גישה לנתונים אלה".
האתר TechCrunch דיווח בעבר כי טיקטוק עדכנה את מדיניות הפרטיות שלה "כדי לאפשר לאפליקציה לאסוף נתונים ביומטריים על משתמשים בארה"ב". עם זאת, החברה אמרה שהיא משתמשת בהם עבור אפקטי וידאו ועובדי ByteDance בסין לא יוכלו לגשת אליו.
רבים מקטעי הווידאו שעלו ברשת החברתית בנושא טענו שחברי קונגרס אינם יודעים כיצד פועלת הטכנולוגיה המודרנית. הם מאמינים שחברי הקונגרס מנותקים מהטכנולוגיה ואינם מודעים לאופן שבו פועלות חברות טכנולוגיה, מה שמוביל לשאלות מגוחכות.
כמה חברי קונגרס טענו שהנושא הצליח לאחד את החברים הדמוקרטים והרפובליקנים, דבר פחות קשה מלאחד את הימין והשמאל בישראל, ונתנו השוואה מאוד לא מחמיאה לצ'ו: "היחיד שהצליח לעשות את זה לאחרונה הוא ולדימיר פוטין".
סרטון נוסף שהופך לוויראלי באפליקציה הוא אחד מנציג ארה"ב, ריצ'רד הדסון, המייצג את המחוז ה-9 של צפון קרוליינה, ששאל את צ'ו כיצד פועל החיבור ל-WiFi. סגנון השאלות של "כן או לא" שבו השתמשו כדי לחקור על נושאים מורכבים ולפעמים לא רלוונטיים, היו נקודה מרכזית בהתחייסות של משתמשי טיקטוק לעדות.
"אז אם יש לי אפליקציית טיקטוק בטלפון והטלפון שלי ברשת הוואיפי הביתית שלי", שאל הדסון, "האם לטיקטוק יש גישה לוואייפי?" השאלה הביאה תגובות משעשעות כמו "האם טיקטוק מתחבר לסוללה שלי כדי לגנוב לי את החשמל?" כתב משתמש אחד שלעג להדסון.
בנוסף לכך מספר משתמשים פשוט נותנים את הפרשנות שלהם לעדות עצמה, והיא כמובן קורעת מצחוק. למשל המשתמש Christian Divyne שמבקש מצ'ו לענות בכן או לא לשאלת: "איזה צבע הוא האלגוריתם". הסרטון גרף מעל למיליון צפיות כמו רבים אחרים מהסרטונים בנושא.