לארגון שורת הדין נמאס מההסתה שעולה לפייסבוק, אז הוא החליט לתבוע את הרשת החברתית. עו"ד ניצנה דרשן, יו"ר הארגון אומרת שאמנם פייסבוק עצמה אינה אחראית לתכנים, אך שביכולתה לסנן אותם. "ההסתה משלהבת יצרים וגורמת לרציחות", אומרת דרשן.
"פייסבוק היא במה. באינתיפאדות הקודמות ההסתה הייתה בכיכרות, והיום היא בדפי ההרשת. הם חייבים לנתר את ההסתה ולנטרל אותה. כמו שהם יכולים לדעת מה אני שותה בבוקר ולשלוח לי הודעות בהתאם, כך עליה למצוא את המילים הללו".
המנגון של פייסבוק כרגע לא עקבי. במקרים רבים עמודים לא נמחקים עד שהמקרה מדווח בתקשורת, או עד שמגיעים דיווחים חוזרים לאחר שפייסבוקמ סרת למחוק את העמוד. ב-2013 התנצלה הרשת החברתית לאחר שהסירה את תמונתם של זוג הומוסקסואליםשעלתה לעמוד בעד נישואים גאים וחסמה את מפעיל העמוד, לאחר שגולשים הומופובים רבים דיווחו על התמונה כפוגענית; לפני כשנההסירה פייסבוק פוסט של הסטנדאפיסט גדי וילצ'רסקישכלל מערכון על תעשיית החתונות, ככל הנראה בשל דיווחים על תוכן מסית מצד גולשים דתיים ומסורתיים; בקיץ האחרון סירבה פייסבוק להסיר תגובה של גולש שכתב בעמוד המעריצים של מכבי תל אביב "היטלר צדק", אך הסירה אותו לאחר פניית NEXTER; רק בשבוע שעבר התנצלה פייסבוק בתגובה ל-NEXTERעל סירובה הראשוני להסיר שני סרטונים שהעלו דפי פייסבוק ערביים ועודדו ביצוע פיגועי דקירה תוך המחזה גרפית לא קלה שלהם; ובסוף השבוע האחרון נחסם נתנאל אזולאי, לאחר שפרסם פוסט לעידוד סובלנות ואהבת חינם וזכה לגידופים ודיווחים בעיקר מצד הומופובים.
במקרים אחרים, פייסבוק חוסמת עמודים למרות שהתוכן שלהם לא עובר על תנאי הקהילה. במקרה שנבדק ב-NEXTER, תוכן מסית הוסר לאחר דיווח בודד בלבד. לא ברור מה המשקל שניתן לתוכן עצמו ולכמות הדיווחים, וכיצד מחליטים בדיוק מה להסיר ומה להשאיר.
עמוד הפייסבוק של דובר חמאס (לצד עמודים של ישראלים) נחסם בימים האחרונים. האם זה אומר שהמדיניות של פייסבוק עובדת? דרשן אומרת "יכול מאוד להיות שביממה האחרונה הם הורידו עמודים בגלל האיום שלנו בתביעה, אבל אנחנו רוצים להיות בטוחים ב-100 אחוז שהם עוצרים כל הסתה שהיא וסוגרים כל עמוד שהוא. אנחנו מגישים את התביעה בסן פרנסיסיקו, ומגייסים עשרות אלפי גולשים בשביל להגיש תביעת ענק".
במהלך הלילה (שבת) רוססו על קירות משרדי פייסבוק בישראל עם הכיתוב "הדם על הידיים שלכם".
פייסבוק: אין מקום אצלנו לאלימות
בפייסבוק תמיד אומרים בתגובות למקרים הללו כי כל דיווח נבדק, וכי ישנם דוברי עברית וערבית שגם מכירים את ההקשרים האקטואלים של התכנים. אך ברשת החברתית גם הודו שנעשות טעויות, ובמקרים כאלה עמודים נמחקים או משוחזרים במידת הצורך.
בנוגע לתביעה, נמסר: ״אנו רוצים שאנשים ירגישו בטוחים בעת השימוש בפייסבוק. אין מקום אצלנו לתוכן המעודד אלימות, איומים ישירים, טרור או דברי שנאה. כקהילה של כמעט 1.5 מיליארד בני אדם, הגדרנו מערך של כללים אוניברסליים בכדי לעזור לאנשים להבין מה מותר ומה אסור בפייסבוק. אנחנו קוראים לאנשים להשתמש בכלי הדיווח שלנו במידה שהם מוצאים תוכן שהם מאמינים שמפר את הכללים בכדי שנוכל לבדוק ולפעול במהירות".