בית משפט השלום באילת גזר על תומר מנוס, בן 31 מאילת, 18 חודשי מאסר בפועל ופיצוי של 5,000 שקל ל-6 מתלוננות, לאחר שהורשע בהתאם להודאתו בפתיחת קבוצת טלגרם ייעודית לפרסום תמונות וסרטונים מיניים.
מנוס הודה במסגרת הליך גישור בכתב אישום מתוקן, וההסדר לא כלל הסכמה לעניין העונש. על פי כתב האישום, במהלך שנת 2019 מנוס הקים וניהל קבוצת טלגרם בשם "המדרשה". הקבוצה נועדה לפרסום תמונות וסרטונים מיניים, בהן מופיעות צעירות ישראליות בעת ביצוע אקטים מיניים או תמונות המתמקדות במיניותן, ללא ידיעתן וללא הסכמתן, בנוסף להפצה של תכנים מיניים בהם נחזות 6 צעירות בנות 18-25, לכל הפחות. מנוס פרסם לפחות 500 תמונות וסרטונים מיניים, ליותר מ-400 משתמשי הטלגרם שהיו חברים בקבוצה.
יש לציין, שלא הייתה היכרות מוקדמת בין מנוס לקורבנות העבירה, ולא מדובר בפרסום ממניעי נקמה או אישי. על פי גזר הדין, משמעות הדבר שהנאשם ראה בנשים אובייקט מיני בלבד והיה אדיש כלפי הפגיעה והנזק שהוא מסב להן.
בגזר הדין, בית המשפט ציין את מידת הפגיעה הגבוהה בזכותן של הנפגעות להגנה על כבודן, על חירותן ועל פרטיותן. בבחינת הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, בית המשפט הדגיש לחומרה את ריבוי המעשים; אופן הפעולה השיטתי והמתוכנן, גודל הקבוצה שעמד על כ-400 משתמשים ופוטנציאל התפוצה המשני והאינסופי, גילן הצעיר של הנפגעות והנזק לנפגעות. בית המשפט הדגיש את הצורך בהרתעה בסוג העבירות שביצע מנוס, והבהיר כי בעבירות מסוג זה יש להפגין גישה מחמירה על מנת להרתיע את הנאשם ואת הרבים.
מנגד, בית המשפט שקל את הודאת הנאשם, נטילת האחריות והבעת החרטה, היעדר העבר הפלילי וחלוף הזמן מעת ביצוע העבירות.
עו"ד איתי גוהר ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה עתר להטיל על הנאשם עונש של 20 חודשי מאסר לצד פיצוי לנפגעות העבירה. כאמור, במסגרת גזר הדין בית המשפט קיבל את עמדת המדינה כמעט במלואה וגזר על הנאשם 18 חודשי מאסר בפועל ופיצוי לנפגעות העבירה.
מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ד"ר חיים ויסמונסקי מסר: "תיק זה הוא חלק מפעילות אכיפה ממוקדת שביצעה הפרקליטות ביחד עם מחלק הסייבר בימ"ר תל-אביב, כלפי קבוצות ייעודיות בטלגרם להפצת תכנים אינטימיים של קטינות ובגירות ישראליות ללא הסכמתן (עבירות על 'חוק הסרטונים'). גזר דין זה מצטרף למספר גזרי דין מחמירים נוספים שניתנו בתיקים אלה בשנים האחרונות. רשויות אכיפת החוק התקדמו באופן ניכר בכל הנוגע להתמודדות עם העבירות על "חוק הסרטונים". גם רף הענישה בעבירות אלה עולה בעקביות, ויש לקוות שיש במאמצים אלה כדי להרתיע ולמנוע ולו חלק מהסיכון והנזק כתוצאה מעבירות אלה".
חוק הסרטונים נוסף לחוק למניעת הטרדה מינית, מתוך ראיה שפגישה בפרטיות של אדם, המתמקדת במיניותו, כמוה כפגיעה מינית באותו אדם, העולה לכדי הטרדה מינית.