תושב תל אביב שתבע שתי חברות גדולות באלפי שקלים, בטענה ששלחו לו ספאם לטלפון הסלולרי ללא הסכמתו, יפצה אותן בסכום של 1,500 שקלים. זאת, לאחר שהתברר שאלה לא שלחו לו הודעות כלל.
ד' הגיש את התביעה נגד חברות בתחום הספורט לפני כמה חודשים, ודרש פיצוי בגובה אלפי שקלים. "לא נתתי את הסכמתי לקבל מהן הודעות לטלפון שלי, לא בעל פה ולא בכתב", הלין לבית המשפט לתביעות קטנות בעיר. בתגובה, החברות הגישו כתבי הגנה בהן טענו כי כלל לא שלחו לד' הודעות, והוסיפו שפרטיו לא נמצאים במאגרי המידע שלהם. למעשה, אחת החברות טענה שהיא כלל לא משגרת דיוור ללקוחותיה, והוסיפה שד' הוא "תובע סדרתי ומיומן בענייני ספאם".
בית המשפט שמע את טענות הצדדים, והשופט החליט לאפשר לתובע דיון נוסף כדי להוכיח את טענותיו. גם בדיון זה לא הצליח ד' להוכיח את טענותיו. הרשמת הבכירה טל כהן אלימלך נעתרה לבקשתו של ד' למחוק את התביעה נגד החברות, וחייבה אותו לשלם להן הוצאות משפט בסכום של 1,500 שקלים.
מטרידים אתכם בהודעות? יש מה לעשות
אם אתם ממשיכים לקבל פרסומות מטרידות למרות שמעולם לא הבעתם את הסכמתכם לכך, יש פיתרון פשוט. לפי אתר "כל זכות", ניתן להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות ולקבל פיצוי של עד 1,000 שקלים; זאת, ללא צורך בידע משפטי או בייצוג של עורך דין, ומבלי שתידרשו להציג הוכחה לנזק שנגרם לכם. יחד עם זאת, כדאי לבדוק אם לא הבעתם את הסכמתכם כשנרשמתם לשירות או רכשתם מוצר מבית עסק מסויים.
אם ההטרדות מסבות לכם נזק, תוכלו גם להגיש תלונה במשטרה. הפצת פרסומות בניגוד להוראות החוק נחשבת לעבירה פלילית המגולמת בקנס כספי של עד 202,000 שקלים.