אתמול (ב'), בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה, הופצה ברשתות החברתיות תמונה של השווארמה ASK בתל אביב, ונכתב כי בזמן הצפירה ב-20:00 המקום היה פתוח.

העיתונאית סיוון כהן כתבה: "גם אם זה יהיה המקום האחרון שמציע מים, כף רגלי לא תדרוך במקום הזה. מי אתה בית קפה מגעיל שדחוף לו להיות פתוח בערב יום הזכרון? ומי אתם אנשים דוחים שלא טורחים לעמוד דקה בצפירה ולהמשיך לשבת ולאכול ולזיין ת'מוח???"

התמונה זכתה לתהודה רבה ברשת ולתגובות זועמות, בין היתר עלתה לעמוד סטטוסים מצייצים ולקבוצת הפייסבוק סיקרט תל אביב, שם זכתה לאלפי תגובות.

תגובות ברשת לפוסט על שווארמת אסק
תגובות ברשת לפוסט על שווארמת אסק

בנוסף, לאחר הפרסומים בתקשורת וברשת, גולשים החלו לדרג בכוכב אחד בגוגל את המקום. "בית עסק שפותח בדקת הצפירה לזכר חללי מערכות ישראל הוא עסק שנועד לכישלון!", כתבו בין היתר.

 

מיד לאחר הפרסום אמש, החלו טענות רבות ברשת כי מדובר בפייק ניוז ושיימינג לבעלי המקום. אחד הגולשים צירף סרטון שמראה כי המקום סגור והאשים את כהן שהיא מנסה לפלג דווקא בערב זה. לאחר שהתברר כי מדובר בפרסום אמיתי, הציוץ נמחק. גם חשבון הפייסבוק של ASK Doner טען כי המקום היה סגור מ-19:00 ו"כי סתם אנשים רעים שמחפשים לעשות נזק".

גם בתגובה לכהן, היו כאלה שכתבו שטענו כי מדובר בפייק, לדוגמה: "סיוון, אם זה פייק, רצחת לאנשים את הפרנסה וחשפת את עצמך לתביעת ענק. אני מקווה מאד שיש לך גיבוי ראייתי מלא לדבר הזה, כי על פניו תמונה מחשידה מאד, ואין מצב שכללללל האנשים במקום הזה לא עמדו. זה פשוט הזוי".

גם הצייצן יגאל מלכה טען כי התמונה היא פייק ניוז, ולא צולמה בזמן הצפירה.

לאחר מכן, מחק מלכה את הציוץ והבהיר כי דיבר עם בעל המקום, שהודה בסוף לפניו כי המקום היה פתוח, וקרא אף להחרים את השווארמה בשל כך.

כהן הגנה על הפרסום שלה, והראתה צילום מסך מהטלפון המראה כי התמונה צולמה ב-20:03. בהמשך גם העלתה את הדוח שקיבלו בעלי המקום, 730 שקלים.

בעיריית תל אביב מסרו בתגובה ל-mako כי נציגי הפיקוח העירוני של עיריית תל אביב-יפו הגיעו למקום אתמול כבר בתחילת הערב. "בעלי העסק קיבלו דו"ח על הפעלתו בניגוד לחוק העזר העירוני (המתיר פתיחת עסקים עד השעה 19:00) והמקום נסגר".