אם אתם מאמני כושר, אמנים, מרצים, או שסתם הפכתם את השידורים החיים בפייסבוק למקור הגישה המרכזי לצופים וללקוחות שלכם בגלל משבר הקורונה – עכשיו תוכלו לגבות עליהם כסף.
פייסבוק הודיעה שבקרוב תאפשר לגבות תשלום עבור כניסה לשידור חי באפליקציה, ובכך "לתמוך בעסקים הקטנים וביוצרים". מהלך זה נועד לאפשר לפייסבוק להתחרות בשירותים המאפשרים תשלום ליוצר על צפייה בשידור חי – מנגנון שיש באתרים כמו טוויץ' ופטראון. ברשת החברתית לא פירטו איך המודל ייראה או מתי הוא יעלה לאוויר, ואמרו שזה יקרה ב"שבועות הקרובים".
מדובר בהחלטה מהפכנית של פייסבוק, שעד עכשיו לא נתנה אפשרות ליוזרים שלה להרוויח בצורה הזו מהפלטפורמה. כאמור, הפרטים המלאים עדיין לא ידועים, אך מדובר בשינוי משמעותי. אבל אלה לא החדשות היחידות המעניינות של היום:
מנסים לפתוח את האייפון בזיהוי פנים? אפל מבינה אתכם
כמה פעמים הייתם עם מסכה על הפנים וניסיתם לפתוח את הטלפון באמצעות זיהוי הפנים? אין ספק שזה דבר מתסכל מאוד. אפל הקשיבה ללקוחות המתוסכלים – ובגרסת הפיתוח החדשה של ה-IOS 13.5 היא כללה מנגנון שמזהה את המסכה שהמשתמש שם על הפנים, ומעבירה אותו באופן מיידי להקשת הסיסמא. כל כך פשוט, כל כך חשוב.
As pointed out by @Sonikku_a2, if you’re wearing a mask, iOS 13.5 goes straight to the passcode screen if you try to unlock with Face ID (keypad not shown because iOS hides it in screen recordings) pic.twitter.com/bQCzu5u20p
קשישים בבידוד בפלורידה יקבלו כלבים רובוטיים
אחת המצוקות הגדולות ביותר של משבר הקורונה היא הבדידות, ובעיקר של בני הדור השלישי. הנה ניסיון מעניין להפיג את הבדידות הזו: משרד האזרחים הוותיקים של מדינת פלורידה בארה"ב הודיע שהחל לחלק 400 כלבים רובוטיים ל"קשישים מבודדים ומבוגרים דמנטיים או בעלי אלצהיימר".
למרות שאלו כלבים רובוטיים, מחקרים מראים שיש להם השפעה זהה בשיפור מצב הרוח והפגת הבדידות בקרב בני אדם. "הם מעוצבים כדי להגיב למגע, תזוזה וצליל", אומרים במשרד האזרחים הוותיקים.
נאס"א תבנה "פנס ירחי" כדי לחפש מים בירח
אחרי שנים רבות בהן לא היה אדם על הירח, נאס"א רוצה להחזיר אותנו אליו מהר ככל האפשר. לפי התכניות של נאס"א, המשלחת הבאה לשם תמריא בעוד כארבע שנים, ויחד איתה סוכנות החלל האמריקנית רוצה לחפש מים על הירח.
איך היא תעשה זאת? באמצעות "פנס ירחי", מעין לוויין שיצוייד בסמן לייזר רב עוצמה ויסרוק את הירח בחיפוש אחר מאגרי מים וקרח. אנחנו יודעים שיש מים על הירח, בעקבות תצפיות, אבל יכול להיות שיש עוד מים במקומות שהתצפיות הללו לא הצליחו להגיע אליהם – לכן נבנה הפנס המיוחד.