המלחמה בתוכן פיראטי ברשת ממשיכה: בית משפט השלום בתל אביב חייב שני נתבעים,גבר ואישה, אשר מכרו מנויים לשירותי IPTV לא חוקיים, בפיצוי כספי בסכום של 220,000 ש"ח כל אחד לטובת זיר"ה, ארגון הנאבק בהפרת זכויות יוצרים ברשת האינטרנט. פסקי הדין האלו מצטרפים לפס"ד נוסף שניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי בב"ש בו נדחה ערעור של צעיר שנפסקו נגדו פיצויים בבית משפט השלום בב"ש בסך של 195,000 ש"ח. על פי זיר"ה, הפצת אפליקציות וממירי IPTV בלתי חוקיים, המפרים זכויות יוצרים, מהווה פגיעה חמורה בתעשיית התוכן הישראלית.
ממירי ושירותי ה-IPTV הפכו בשנים האחרונות לאחד האפיקים המרכזיים להפצת תוכן פיראטי ברחבי העולם בכלל, ובישראל בפרט. השירותים הללו, המשווקים בין היתר ברשתות חברתיות, מאפשרים למשתמשים לצפות בתכנים שונים כמו סרטים, סדרות ואירועי ספורט בשידור חי בעלות נמוכה.
"השימוש בממירי IPTV אינו רק עבירה על החוק, אלא גם גורם הפוגע כלכלית ביצירה המקומית ובתעשיית הבידור" אומר עידו נתן, מנכ"ל ארגון זיר"ה. "אנו נחשפים לאנשים 'מן השורה', לכאורה, המחפשים הכנסה צדדית נוספת, תוך שהם אינם מודעים לחשיפה המשפטית והכספית שהם נוטלים על עצמם, בעצם הקידום והמכירה של המוצרים הללו ברשת". המשתמשים בשירותים אלו נותנים יד לפעילות עבריינית סדורה, ונוטלים על עצמם סיכונים נוספים, כמו חדירה לפרטים אישיים ושימוש במידע שלהם לצרכים זדוניים.
מאבק חקירתי ומשפטי נרחב
נתן מוסיף: "התוכן הפיראטי חותר תחת כלכלת היצירה המקומית ומעמיד בסכנה את מקומות העבודה של אלפי יוצרים, מפיקים ועובדים בתעשייה. בגזרת ה- IPTV אנחנו פועלים בצורה מאוד ממוקדת וסדורה, סורקים פרסומים המציעים לרכוש את השירותים הפיראטיים, באמצעות חקירות טכנולוגיות ואמצעים שונים, מאתרים את האנשים מאחורי הפרסומים ופותחים נגדם בהליכים משפטיים. המכשירים הללו הם לא פחות מ"פצצה מתקתקת" בתעשיית התוכן המקומית, השימוש בהם מפר זכויות יוצרים בצורה בוטה ופוגע בהשקעות העצומות שנעשות כדי להפיק תוכן מקור ישראלי איכותי".
על פי זיר"ה, הפסיקות החדשות הללו מהוות מסר ברור לכלל העוסקים בתחום הפצת התוכן הפיראטי, והן מלמדות על שינוי גישה כלפי הפצת תוכן פיראטי בישראל, ועל החשיבות הרבה שמעניקים בתי המשפט לנושא השמירה על זכויות יוצרים בעידן הדיגיטלי. "הפסיקות הללו והליכים משפטיים נוספים שאנו מנהלים בימים אלו מוכיחים שהמאבק בפיראטיות אפשרי ומביא לתוצאות ממשיות" אומר עידו נתן, "נמשיך לפעול בנחישות כנגד כל גורם שפוגע ביוצרים ובתעשיית התוכן הישראלית".
IPTV היא מערכת שנועדה להעביר שירותי טלוויזיה דיגיטליים ללקוחות הרשומים אליה. היא משמשת כפלטפורמה לשידור עבור חברות כמו סלקום, פרטנר TV, ו-STINGTV אשר משתמשים בה באופן חוקי. כיום כאמור ניתן למצוא שירותים פיראטיים של IPTV במחירים נמוכים ברשתות החברתיות ובחיפוש פשוט בגוגל.