המשחק וורדל היה לתקופה קצרה הדבר הכי חם בארץ. בעולם הוא עדיין מחזיק בקהל גדול ועיקש שנכנס בכל יום לשחק ולנחש מילה ב-6 סיבובים, וגם בישראל זאת נישה שעדיין קיימת. כעת נתקלנו במשחק שיכול להפוך לדבר החם הבא.
למשחק קוראים וולטל (שילוב של וולט ו-וורדל) והוא די פשוט. בכל יום מקבלים מנה אקראית מתוך המאגר העצום של וולט, וצריך לנחש ב-5 ניסיונות את המחיר שלה. כמובן שהתמחור משתנה לפי סוג המנה, גודלה ואפילו איפה המסעדה שמוכרת אותה (למשל מסעדות בתל אביב מתמחרות את המנות שלהן גבוה יותר בדרך כלל).
את המשחק פיתח דור כהן בן ה-28, עתודאי שהשתחרר מצה"ל לפני כשבועיים ומאז עובד פה ושם על המשחק. בשיחה עם mako הוא מספר: "אני עובד על זה שעה פה, שעה שם. עשיתי גרידת נתונים לוולט ובניתי את האתר לפי זה".
חשוב לציין שהמשחק עדיין בהרצה ולא בטוח שיצליח לעמוד בעומס, אז אם אתם מנסים לשחק והוא לא עובד לכם - תנו לו עוד הזדמנות מאוחר יותר. אחד היתרונות הגדולים של המשחק שכמו בוורדל, אפשר לשתף את התוצאות וגם להגיע במהירות למנה באפליקציה של וולט בעזרת לינק בדף עצמו, במידה והניחוש עשה לכם חשק או שהגעתם למשחק קצת רעבים.
מניסיון קל של כמה חברי מערכת מדובר במשחק ממכר במיוחד, בעיקר כי לאחר המנה היומית אפשר להמשיך לשחק עם מנות אקראיות שונות. שני טענה: "זה המשחק הכי טוב ששיחקתי" ולי סיפרה: "האיש הזה גאון, אני לא יכולה להפסיק לשחק. שלחתי את זה לכולם במשרד והם עפים על זה". מדי פעם תופתעו לגלות שהמחיר שחשבתם עליו נמוך או גבוה משמעותית מהמציאות, ואיך נאמר זאת בעדינות - חלק מהמנות לא נראות ממש מגרות.
כהן לא אישר את המשחק מול וולט ומקווה שהם לא יבקשו להוריד אותו מהאוויר, ואנחנו בכלל מקווים שהחברה תחליט לשלב את המשחק באפליקציה לזמן שבו מחכים לשליח, במקום משחק הלחיצות המוכר והמיושן.
המידע של וולט כבר היה חלק מהשיח בטוויטר השבוע, וזאת לאחר שהגולש מיכאל לוגסי פרסם שגם לו יש את הדאטה בייס של האפליקציה ושאל מה כדאי לו לעשות איתו. בינתיים, הוא גילה שהמנה היקרה ביותר בוולט ישראל היא מארז של 1,000 עוגיות בינוניות ב-8,000 ש"ח מעסק בירושלים, אם אתם חושבים שאתם צריכים כזה. בנוסף, הוא בנה צ'אט ש"מדבר" עם כל הדאטה שקיים בוולט ישראל, ומבקש המלצות לאוכל ומסעדות.
בניתי עוד ״מוצר״ בכמה שעות מהבוקר: צ׳אט שמדבר עם כל הדאטה שקיים בוולט ישראל, ומבקש המלצות לאוכל ומסעדות.
אני לא יודע מי צריך לשמוע את זה אבל אם אתה בונים עסק חדש סביב GenAI ואתם לא הספק או המודל אז יש מעט מאוד (אם בכלל) חפיר/moat. זה מעולה להכניס ניתוח טקסט ואנושיות בכל פרוייקט,… pic.twitter.com/0z6xxBNnzY