נמאס לכם מתמונות מטושטשות בסמארטפון? על אף השיפורים המתמשכים באיכות המצלמה הסלולרית (בעיקר ברכיב צפיפות הפיקסלים הנמדדת במגה-פיקסל), בגודל החיישן ובמהירות הצילום - התמונות מהסלולר עדיין נופלות מאלו של מצלמה "אמיתית".
חברת Corephotonics הוקמה עם היעד: לשפר משמעותית את התמונות שאתם מצלמים בסמארטפון. המייסד ומנהל הפיתוח גל שבתאי מסביר: "אנחנו רוצים לגשר על הפער שבין מצלמה שנמצאת בתוך טלפון סלולר לבין החוויה במצלמה ייעודית שמכונה בשפה מקצועית (DSC - Digital Still Camera).
"זיהינו שיש כמה פערים גדולים ובראשם הנושא של זום אופטי. זום אמיתי אינו קיים במצלמה של סמארטפון אלא רק זום דיגיטלי שהוא למעשה מניפולציה על התמונה". הסיבה שאין זום אמיתי בסמארטפון היא שזום אופטי דורש עדשה עבה יחסית, ואף יצרנית מכשירים לא רוצה טלפון כזה, אלא להפך - המגמה היא להפוך את הסמארטפונים לדקים יותר ויותר.
שבתאי מסביר כי "פערים נוספים קשורים לאיכות תמונה ירודה בתנאי תאורה חלשה, ובנוסף, העובדה שהעדשה בסמארטפון דורשת חשיפה יותר ארוכה יוצרת תופעה המכונה Motion Blur, כתוצאה מתזוזה של היד בזמן חשיפה".
איך פותרים את כל הבעיות הללו בצילום הסלולרי? בבסיס הטכנולוגיה של Corephotonics יש פטנט פשוט לכאורה: מצלמה המבוססת על שתי עדשות. "אלו שתי עדשות, אחת עם שדה ראייה צר ורחוק והשנייה עם שדה רחב וקרוב", מסביר שבתאי. "אנחנו קולטים מידע משתי העדשות ועושים פיוז'ן - כלומר יוצרים תמונה אחת. באמצעות הטכנולוגיה הזו אנחנו יודעים לתת זום אמיתי במצלמה סלולרית, זום רציף של עד פי 3 בתמונת סטילס ועד פי 5 בצילום וידאו באיכות Full HD".
העובדה שהמצלמה של Corephotonics מבוססת על שתי עדשות פותרת גם בעיות של חשיפה מוגבלת לאור וצילום איטי. "ישנן טכנולוגיות נוספות שאנחנו בונים כמו טכנולוגיה לייצוב תמונה וטכנולוגיה לפוקוס מהיר", מסכם שבתאי. החלק המפתיע הוא שהמצלמה הדואלית הזו לא בהכרח עולה יותר: "בעולם הסמארטפונים יש מגוון גדול יחסית בתחום הצילום, ממצלמות של 5 מגה פיקסל ועוד מצלמות של 41 מגה פיקסל וכל מה שבאמצע", אומר שבתאי.
"אנחנו נמצאים עם מצלמה שהיא לא זולה, כי יש בה שתי עדשות ושני סנסורים אבל יש מצלמות יקרות ממנה". הטכנולוגיה של שתי העדשות דורשת מהסמארטפון גם יכולות עיבוד טובות אבל לא יוצאות דופן. למעשה, בכנס העולם הסלולרי החברה הציגה את הפתרון שלה במסגרת ביתן התצוגה של קוואלקום (יצרנית שבבי המובייל הגדולה בעולם) והראתה את פתרון שתי העדשות פועל על בסיס מעבד שכבר קיים בשוק בסמארטפונים רבים.
Corephotonics אינה מייצרת את המצלמה, היא רק מתכננת אותה, הן מבחינת החומרה והן מבחינת התוכנה, ומוכרת את ה-Blueprint - או ה-Reference Design ליצרניות המכשירים. לאחרונה נחשף בבלוגספירה הטכנולוגית בעולם כי מכשיר הדגל הבא של היצרנית HTC הטיוואנית, שיושק בסוף מארס, יכיל שתי עדשות.
ב-Corephotonics מוסרים כי הם לא עומדים מאחורי המצלמה העתידית של HTC, אך החברה במגעים עם כל יצרניות הטלפונים הגדולות. "נשמח שזה יהפוך לסטנדרט", מגיב שבתאי.
את Corephotonics הקים שבתאי יחד עם דוד מנדלוביץ' שמכהן כמנכ"ל. שבתאי הוא ד"ר להנדסת חשמל מאוניברסיטת תל אביב עם התמחות בתחום עיבוד תמונה אופטי. מנדלוביץ' היה המורה שלו באוניברסיטה, פרופ' להנדסת חשמל וכיהן כמדען הראשי במשרד המדע בשנים 2010-2008. מאחורי השניים כבר יש אקזיט אחד: חברת Eyesquad שהקימו יחדיו נמכרה ב-2007 לחברת Tessera האמריקאית ב-18 מיליון דולר. גם החברה הקודמת עסקה בצילום סלולרי.
חברת Corephotonics נוסדה ב-2012 וגייסה עד כה סבב אחד של 10 מיליון דולר מהקרנות Magma, Horizons Ventures ו-BetaAngels. החברה מעסיקה 25 עובדים ברמת החיל בתל אביב ומגייסת כעת עובדים נוספים מתחום התוכנה והאלגוריתמיקה.
עוד ב-TheMarker: