חברת ורילי מקבוצת גוגל, העוסקת בממשקים בין בריאות ומידע, הודיעה על סגירת פעילותה בישראל. החברה אישרה את הידיעה לגרדיאן הבריטי שחשף את הסיפור ביום שישי.

מרכז הפיתוח של ורילי המעסיק 25 עובדים בישראל (בתל אביב וחיפה) הושק רשמית לפני שלוש שנים, אותו הוביל פרופ' אהוד ריבלין, אשר עבד עם גוגל הלת' במסגרת תפקידו כפרופ' למדעי המחשב מהטכניון, והצטרף לורילי כמנהל האתר הישראלי. המרכז יסגר בתחילת אוקטובר. הפעילות הישראלית התמקדה בעיקר במחשוב לדימות ולניתוחים זעיר פולשניים.

החברה מסרה לגרדיאן כי להחלטה אין קשר למלחמה בעזה או למצב הכללי בישראל אלא קשורה במיקוד עסקי שבמסגרתו הוחלט לוותר על תחומי העיסוק של החברה במרכז בארץ.

זה לא סבב הפיטורים הראשון של החברה השנה. בינואר דווח כי החברה נפרדה מ-15% מעובדיה בסבב פיטורין רוחבי, ובמרץ סגרה מרכז פיתוח בתחום הביולוגיה המולקולרית בארה"ב.

באלפאבית שואפים להנפיק את ורילי

ורילי היא אחת החברות שהוקמה על ידי החברה האם של גוגל, אלפאבית, כדי לפנות לאפיקים עתידיים. היא גייסה גם הון חיצוני, ובסך הכל גייסה עד היום מאלפאבית ומקורות חיצוניים סכום כולל של כ-3.5 מיליארד דולר. מטרתה היא בהדרגה להתנתק מאלפאבית ולעמוד על רגליה כחברה עצמאית, ואולי אף לבצע הנפקה.

ורילי עוסקת כאמור בממשק בין מידע לבין בריאות. בין היתר פיתחה החברה פלטפורמה דיגיטלית לניהול מחקרים קליניים ברפואה, שכבר הגיעה לשוק והייתה בשימוש במספר מחקרים בתחום הקורונה, וגם מערכות לניהול מחלות כרוניות שכבר נמצאות בשוק. לחברה פרוייקטים בשלב המו"פ בתחום של ניתוחים מונחי מידע דיגיטלי, בינה מלאכותית בפתולוגיה, ניהול חכם של סיכוני ביטוח בעולם ביטוח הבריאות, ועוד. בעבר עסקה החברה גם, בין היתר, בפיתוח כפית מיוחדת לאנשים שסובלים מרעידות ועדשות מגע שיכולות לאבחן את רמות הסוכר בדם.

באותה תקופה כשמרכז הפיתוח הישראלי של ורילי הושק ב-2021, הייתה התלהבות בכל העולם מן המידע הרפואי שאגרו קופות החולים ומשרד הבריאות, מידע שהוביל לתובנות משמעותיות לגבי מגיפת הקורונה, כולל יעילות החיסון השלישי והקשר בין החיסון למקרים (נדירים) של שלבקת חוגרת. כזכור, חברת פייזר חתמה אז על הסכם למתן עדיפות לישראל בקבלת החיסונים שלה בתמורה לשימוש במידע שנצבר בישראל, וחברות רבות הביעו עניין להיעזר בישראל כ"ארגז חול" לבדיקת הטכנולוגיות שלהם באותה הצורה גם כן. עם השקת מרכז הפיתוח, אמרו גם בורילי שהמידע בישראל יהיה משמעותי מאוד עבורה.

אולם, בשנים שמאז הקורונה דעכה מעט ההתלהבות מן המידע הזמין בישראל, שהסתבר כיותר מבוזר ויותר יקר לחברות המעוניינות להשתמש בו מכפי שנראה היה תחילה. לא ברור אם סגירת ורילי היא חלק מדעיכת ההתלהבות הזו, או רצון להתמקד לקראת הנפקה אפשרית.

הכתבה פורסמה במקור באתר גלובס.