400 דולר. זה הכי נמוך שאפל מוכנה לרדת. אחרי שנים של סירוב להשיק סמארטפונים שיתחרו במכשירי האנדרואיד הזולים, הערב סוף סוף מילאה אפל את הבקשה הכי בסיסית של לקוחות פוטנציאליים - אייפון בר השגה. זאת לאחר שלפני שנתיים וחצי הציגה החברה את אייפון 5c, שהיה ניסיון ראשון להוזלה של האייפון אך מחיר הבסיס שלו היה 550 דולר - רק 100 דולר פחות מאייפון 5s שהושק באותה שנה.
השם הוא אייפון SE, והוא נראה כמו אייפון 5, כדי לבדל אותו מהאייפונים ה"רגילים". גודל המסך שלו 4 אינצ', אך מלבד זה הוא זהה כמעט לחלוטין לאייפונים החדשים יותר, 6s ו-6s פלוס: הוא מבוסס על אותו מעבד A9 במהירות 1.84 גיגה-הרץ, אך על זיכרון עבודה (RAM) קטן יותר בנפח גיגה-בייט בודד (במקום 2). המצלמה האחורית כוללת את חיישן ה-12 מגה-פיקסל, מבזק ה-LED הכפול ותמיכה בצילום תמונות שכוללות סרטון קצר של רגע הצילום וסרטונים באיכות 4K. גם חיישן טביעות האצבע בכפתור הבית כלול, למרות שהשמועות אמרו שהוא לא ייכלל בדגם הזה.
באירוע ציינה החברה כי בשנה שעברה נמכרו ברחבי העולם 30 מיליון מכשירי אייפון בגודל 4 אינצ' - למרות שכפי שהזכרנו הדגם החדש ביותר בגודל זה כבר חוגג שנתיים וחצי - גיל הפנסיה הממוצע של סמארטפון. 400 דולר הוא מחיר הגרסה הבסיסית של המכשיר החדש, בעלת אחסון בנפח 16 גיגה-בייט. גרסה אחרת מגיעה עם 64 גיגה-בייט אחסון במחיר של 500 דולר. האייפון החדש יתחיל להימכר דרך אתר החברה ביום חמישי הקרוב, 24 במרץ, ויגיע לחנויות ולמזמינים החל מה-31 במרץ (שבוע אחר כך).
סביר להניח שהאייפון SE יגיע לארץ דרך יבואנים פרטיים כבר ביום ראשון, 3 באפריל, ויעלה הרבה, ובייבוא רשמי לקראת חודש מאי (אתם יכולים כנראה לשכוח ממנו כמתנת אפיקומן). אם אפשר להסתמך על שיטת התמחור של האייפון 6S ושל המכשירים הקודמים, האייפון SE יעלה בין 2,000 ל-2,500 שקלים בייבוא הרשמי.
אייפד מוגדל מוקטן
גם אייפד פרו, הטאבלט ה"מקצועי" של החברה, זכה לגרסה קטנה וזולה יותר. כאן זה נהיה קצת מבלבל, כי לאייפד המוגדל המוקטן (שזה כבר צמד מילים סותר) יש שם זהה לקודמו - אייפד פרו, בלי תוספת "מיני". הבידול ביניהם הוא ציון גודל המסך של הטאבלט החדש - 9.7 אינצ'. כלומר יש אייפד פרו קטן ואייפד פרו גדול.
מלבד גודל המסך, גם כאן המכשיר זהה כמעט לחלוטין למקבילה הגדולה יותר - מעבד A9x חזק במיוחד שמעניק לו לדברי החברה ביצועים דומים למחשבי PC, תמיכה בעט סטיילוס שאפל קוראת לו עיפרון ובחיבור נרתיק-מקלדת שהופך אותו למעין מחשב נייד קטן. 4 רמקולים ב-4 הפינות גם הם נשארו מהגרסה הגדולה. אך לגרסה הקטנה נכנסו אף כמה דברים שהאייפד בגודל מחשב נייד (13 אינצ') לא זכה להם: מצלמת 12 מגה-פיקסל עם מבזק LED, לראשונה בטאבלט של אפל, ומסך מיוחד שמתאים את הצבעים לתאורה הסביבתית - כך שבחדר עם תאורה לבנה המסך ייראה לבן/כחול יותר מאשר בחדר עם תאורה צהובה. החברה טוענת שזה יהפוך את המסך לנעים יותר לעיניים.
האייפד החדש מגיע ב-4 צבעים, ביניהם ורוד, ובגרסאות עם אחסון בנפח של 32, 128 ולראשונה אצל אפל גם 256 גיגה-בייט ובמחירים של 600, 750 ו-1,100 דולר, בהתאמה. ההזמנות מתחילות ביום חמישי הקרוב, ה-24 במרץ, והמכשירים יגיעו לרוכשים החל משבוע לאחר מכן, 31 במרץ. גם פה טרם ידועים מועד הגעה ומחיר בישראל.
סירי בעברית ושעון
כצפוי, עם תום האירוע שוחרר עדכון למערכת ההפעלה iOS לאייפונים, אייפדים, אייפודים ואפל טי.וי, שלצד "מצב לילה" חדש שמסנן אור כחול כדי למנוע בעיות שינה ואפשרות להגנת פתקים באמצעות טביעת אצבע. הגירסה החדשה כוללת את העוזרת הקולית סירי בעברית. סירי כבר הופיעה בגירסה ראשונית מאוד למפתחים בחודש ינואר. הפעם זה אמור להיות הדבר האמיתי.
הכרזות אחרות של החברה באירוע כללו רצועות חדשות לשעון והוזלת מחיר הבסיס שלו מ-350 ל-300 דולר וערכה חדשה לפיתוח אפליקציות רפואיות בשם CareKit, עם דגש על אפליקציות שלא רק מלקטות מידע אלא גם מסוגלות לעשות איתו דברים כמו להתריע על חריגות בנתוני הבריאות האישיים ולדווח לרופא האישי או למשפחה - אבל רק אם המשתמש מעוניין בכך.
רובוט שמפרק אייפונים
אפל הציגה גם יוזמות שלה בתחום הסביבה, כמו רובוט בשם ליאם שמפרק אייפונים ישנים ומפריד בעצמו את כל אחד מהחלקים שלהם, כדי לעשות בהם שימוש חוזר או למחזר, מיזם למכירה חוזרת של אייפונים ישנים שעדיין עובדים ומיזם להעברת סניפי החברה לשימוש באנרגייה מתחדשת - במסגרתו עברו 93% מבנייני החברה ב-23 מדינות לחשמל סולארי. חלק מה-7% הנותרים הם הסניף בישראל.
מנכ"ל החברה, טים קוק, ניצל את ההזדמנות כדי לתקוף את הממשל האמריקאי בסוגיית הדרישה מאפל לפתח תוכנה לפריצת אייפונים. הוא אמר כי החברה לא ציפתה מעולם להיאלץ לעמוד מול הממשל, אך נאלצת לעשות זאת בשל אובדן הגבולות של רשויות החוק. "אנחנו צריכים להחליט כחברה מהם הגבולות שלנו. יש לנו אחריות לסייע לכם להגן על המידע שלכם והפרטיות שלכם. אנו חייבים זאת ללקוחות שלנו ולמדינה שלנו", הוא אמר וזה למחיאות כפיים סוערות וממושכות כפי שלא קיבל מנכ"ל אפל מאז השקת האייפד.