טיילור סוויפט היא ככל הנראה האישה הכי מוכרת כיום בעולם, בטח בארה"ב. לכן, זה לא ממש מפתיע שכאשר תמונות AI שלה עם אופי מיני חורשות את טוויטר - העולם מגיב בסערה. ביום חמישי, עשרות מיליוני גולשים נחשפו לתמונות שזויפו בידי בינה מלאכותית שבה נראית הזמרת בתנוחות פרובוקטיביות ומיניות, ומעל 45 מיליון נחשפו אליהן רק ממשתמש אחד.
בעקבות האירוע, הסוויפטריות, עדת המעריצים הקנאית של טיילור סוויפט, החליטה להחזיר מלחמה ולהציף את הרשת בציוצים עם אותו האשטאג אבל עם תוכן "נקי", כך שמי שמחפש את התמונות יצטרך לגלול בתוכן אינסופי של תמונות וסרטונים "רגילים" של הזמרת, חלקם אגב, תמונות בבינה מלאכותית של טיילור סוויפט מבצעת פעולות כמו חוקרת מבחנות, מחזיקה יד לביידן או סתם אוכלת עוף. בנוסף לכך שהציפו את הרשת, הסוויפטריות הצליחו לגרום לחסימה של הגולש הראשון שהפיץ את התמונות של סוויפט ובעצם נלחמו בכל יוזר שרק העלה תמונה כזאת.
You all can have your fun, meanwhile Taylor Swift AI is busy discovering the cure for cancer. pic.twitter.com/Uzg8ejvAY8
אתמול אפשרות החיפוש אחר טיילור סוויפט ב-X כבר הציגה הודעת שגיאה, ופונקציית החיפוש של X מציגה כעת רק תוצאות עבור "סוויפט" בכרטיסיות "מדיה" ו"רשומות". עם זאת, "סוויפט" עדיין ניתן לחיפוש באמצעות מספר שינויים קלים. הזנת "טיילור סוויפט" עם מרכאות, כמו גם "Taylor AND Swift" מניב תוצאות חיפוש רגילות מתחת לכל לשוניות פונקציית החיפוש של X. לעומת זאת באינסטגרם או ורדיט, שתי פלטפורמות נוספות בהן התמונות הופצו, הגולשים לא נתקלו בבעיה כזאת.
כמו רוב הרשתות החברתית הגדולות, המדיניות של X אוסרת שיתוף של "מדיה סינתטית, מניפולציה או מחוץ להקשר שעלולה להונות או לבלבל אנשים ולהוביל לנזק". "זוהי פעולה זמנית ונעשית זהירות רבה כאשר אנו נותנים עדיפות לבטיחות בנושא זה", אמרה החברה ל-CNN בהצהרה ביום שבת.
חשוב לציין שהרשת החברתית פעלה יחסית מהר וביעילות כדי להוריד את החומרים הבעייתים מהרשת, אבל בניגוד למקרה הזה, תיאוריות קונספרציה ותמונות מפוברקות ע"י בינה מלאכותית שמציגות את ישראל כפושעת מלחמה לא יורדות כמעט בכלל, וגם פוסטים בעלי אופי אנטישמי מובהק נשארים ברשת בלי בעיה.
התמונות של סוויפט עשו כל כך הרבה רעש שאפילו הבית הלבן התייחס לכך, ואולי אפילו יקדם חקיקה בנושא הכל כך חשוב הזה. "זה מאוד מדאיג", אמרה דוברת הבית הלבן קארין ז'אן-פייר בסוף השבוע, "ולכן, אנחנו הולכים לעשות מה שנוכל כדי להתמודד עם הסוגיה הזאת". בנוסף, היא קראה לקונגרס ליזום חקיקה בנושא והפצירה ברשתות החברתיות לנקוט במגוון פעולות: "בזמן שרשתות חברתית מקבלות את ההחלטות העצמאיות שלהן לגבי ניהול תוכן, אנחנו מאמינים שיש להן תפקיד חשוב באכיפה של החוקים שלהן כדי למנוע הפצה של מידע שגוי ושל תמונות אינטימיות של אנשים אמיתיים שנוצרו ללא הסכמתם".
סוויפט עצמה לא התייחסה לנושא, אולי כדי להפסיק להדהד את התמונות עצמן, אבל לפי דיווחים בארה"ב היא זועמת ועלולה לתבוע את הרשתות בהן שותפו התמונות. מקורב לזמרת אמר לדיילי מייל הבריטי שזה "מזעזע שרשת חברתית בכלל אפשרה להעלות את התמונות".