ישנם לא מעט אתגרי טיקטוק מסוכנים שגובים קורבנות מסביב לעולם, אבל במקרה הנוכחי מדובר בטרנד ישן יותר שנולד עוד הרבה לפני עידן הטיקטוק, אך התעצם בחסות הרשת החברתית בחודשים האחרונים.

מדובר על "רגלי טייץ" ("legging legs"), מושג שהפך לפופולרי כבר בשנת 2010 ומבטא שאיפה של נערות ונשים צעירות להגיע למצב שבו רגליהן דקיקות ורזות כמו מכנסי טייץ לא נמתחים, עד שנפער בין הירכיים שלהן רווח קטן שניתן לראות דרכו. לאחרונה, טיקטוק חסמה את האפשרות לחפש את ההאשטאג הזה - מה שמהווה ניצחון קטן לתנועת הבאדי פוזיטיב.

@anisiafromsprouts these leggings are so @dfyne.official #gymtok #gymfit #fyp ♬ pls credit me if u use this audio - astree

כאמור, המושג הפך לפופולרי בתחילת העשור הקודם לאחר שדוגמניות בתצוגת אופנה של חברת ויקטוריה'ס סיקרט צעדו על המסלול ורווח נפער בין ירכיהן הדקיקות. המושג כבש את האינטרנט בסערה, במיוחד בפלטפורמת טאמבלר שהייתה פופולרית באותן שנים. רעיון ה"רגלי טייץ" הוצג כאידיאל יופי שכל הנשים צריכות לשאוף אליו, על אף שמדובר בקונספט שעלול לעודד נשים להגיע למצב של רזון חולני ואף לפתח הפרעות אכילה.

למרות שהוא מסתובב ברשת כבר כמה שנים, בחודשים האחרונים המושג צבר פופולריות מחודשת בטיקטוק, עם אינספור סרטונים שמתארים מה זה "רגלי טייץ" ומשתמשים, לרוב נערות ונשים צעירות, שמציגות לראווה את הרגליים הדקיקות שלהם. כשמו הוא, הטרנד מרמז על כך שאפשר להיראות טוב בטייץ אך רק אם הרגליים שלך דקיקות. אלא שבניגוד להצלחה המקורית של הטרנד בעשור הקודם, בשנים שחלפו מאז נראה שהאינטרנט התפכח במעט, והפעם במקביל להצלחה של הטרנד עלו לרשת החברתית גם לא מעט סרטונים שיוצאים כנגדו ומסבירים שאפשר להיראות טוב במכנסי טייץ בכל מצב.

@mikkzazon

We are not doing this.

♬ original sound - Mik Zazon

@catchupnews Others however defended the concept, arguing that there's nothing wrong with pointing out that some items flatter a particular body shape more than any other #catchupnews #leggingsoutfit #bodyshape ♬ original sound - CatchUp

גם מאחורי הקלעים נענו לקריאות כנגד "רגלי טייץ" ובתחילת פברואר טיקטוק חסמה את האפשרות לחפש את ההאטשאג בפלטפורמה. עם זאת, כמו במקרים אחרים בהם טיקטוק מסירה האשטאג מסוים לאחר שמתברר שהוא מסכן את המשתמשים, עדיין ניתן למצוא אותו בחיפוש בווריאציות שונות.

כאשר מחפשים "רגלי טייץ" בטיקטוק (באנגלית) כעת, מקבלים כעת הודעה הכוללת את הכיתוב הבא: "את/ה לא לבד. אם את/ה מכיר/ה מישהו במצוקה, עזרה תמיד אפשרית", לצד קישור למשאבים בנושא הפרעות אכילה. בישראל מצורפת להודעה גם הפניה למוקד של עמותת ער"ן (1201).