מערכות הבריאות ברחבי העולם נאבקות בעומסים כבדים ושחיקה גוברת של צוותים רפואיים. הסטארטאפ הישראלי דרוקסי (Droxi) שם לו למטרה את חשיבות הנושא והקים פלטפורמת תוכנה מבוססת בינה מלאכותית (AI), שנועדה להקל על המשימות האדמיניסטרטיביות של הרופאים ולהחזיר להם זמן יקר להקדיש למטופלים. החברה הודיעה השבוע על גיוס של 21 מיליון דולר בסבב A, מה שמביא את סך גיוסיה ל-25 מיליון דולר תוך שנתיים.
הפלטפורמה של דרוקסי משתמשת בטכנולוגיות NLP ו-Machine Learning (למידת מכונה) כדי לפשט את עבודתם של רופאים. היא מנגישה מידע חיוני ומפחיתה את הצורך במילוי טפסים וביצוע חיפושים בתפריטים ארוכים. "המערכת שלנו לא אומרת לרופאים מה לעשות, אלא נותנת להם את הכלים להחלטות חכמות ומהירות יותר", מסביר גדי שנהר, מנכ"ל ומייסד שותף בחברה, ל-mako.
"שאלנו רופאות ורופאים באיזו מידה, מ-1 עד 5, הם מרגישים מוצפים במשימות חזרתיות והם אמרו שאין מספיק ספרות בסקאלה כדי להמחיש את הקושי. המערכת הרפואית בקריסה איטית בעקבות שחיקת הצוות הרפואי. רופא ממוצע מבלה בין 3 ל-5 שעות ביום במשימות טכניות במחשב על חשבון שיח עם מטופלים. אנחנו רוצים לשנות את זה", אומר שנהר.
החברה הוקמה בשנת 2022 על ידי שני מהנדסי חשמל מהטכניון, שנהר ורוה בן סימון, בוגרי 8200. הרעיון נולד על רקע חוויה אישית של שנהר. "לפני כמה שנים סבתא שלי, פאני, שסבלה מאלצהיימר, קיבלה תרופות שגויות בגלל טעות של רופא שחוק ועמוס. זה גרם לה לאבד את צלילותה במהירות", הוא משתף. "כשפנינו לפתח פתרון לשגיאות כאלה, גילינו שהן רק סימפטום לבעיה עמוקה יותר: העומס על הרופאים".
"כשדיברנו עם רופאים וביקשנו מהם לדרג את הקושי הגדול ביותר בעבודה העבודה, כולם אמרו שהשחיקה והעומס נמצאים בראש הרשימה," אומר שנהר. "הבנו שאם נצליח להקל על השחיקה הזו, נפחית גם את שיעור הטעויות ונהפוך את המערכת ליעילה ובריאה יותר". אם תהיתם לגבי שם החברה, אז דרוקסי מכיל את האותיות DR שזה דוקטור ו-RX שמייצג מרשם.
מעט אחרי 7 באוקטובר, שנהר היה באוהיו במשרדי דרוקסי בארצות הברית כשנקרא למילואים. "עשיתי את הדרך לארץ בשלוש טיסות ו-26 שעות, אבל גם בזמן המילואים נשארתי מחובר לעשייה של החברה", הוא מספר. "עליתי משיחות עם לקוחות ומשקיעים היישר מהמילואים. בזמן שלא הייתי בעבודה, החברה המשיכה לפעול כרגיל, וזה בעיניי הסימן לצוות חזק שמסוגל להתמודד עם כל אתגר".
החברה כבר משתפת פעולה עם רשתות בריאות מובילות בארצות הברית, כמו Salience Health ו-Frontier Health, ונמצאת בתהליכי הטמעה ברשתות נוספות, ומתכננת לפעול בעתיד גם בישראל כחלק מהאסטרטגיה שלה.