מונטנה הייתה המדינה הראשונה שהחליטה על חסימת טיקטוק, אבל האם היא באמת תיחסם? פחות מ-24 שעות לאחר שהמושל חתם על ההחלטה של בית המחוקקים ואישר את החוק שהעבירו, הוגשה תביעה נגד המדינה על ידי יוצרים שונים שגרים במדינה. לטענתם, חסימת טיקטוק היא פגיעה בחופש הביטוי והפרנסה. זאת היא רק הסנונית הראשונה במאבק המתקרב בין הרשת החברתית הסינית, היוצרים שלה והמחוקקים האמריקאים שהחליטו לצאת למלחמת חורמה נגד האפליקציה, שלטענתם משתפת מידע עם הממשל הסיני, למרות שהדבר לא הוכח באופן חד משמעי עד היום.
קרלי גודארד, יוצרת טיקטוק ממונטנה, ומי שמתארת את עצמה בתור "אשת חווה", היא אחת היוצרות שנלחמות נגד האיסור. בראיון ל-Gizmodo, גודארד אמרה שההכנסה שהתקבלה מהאפליקציה עזרה לה לפרנס את משפחתה, ובמקביל התאפשר לה להישאר בבית עם בנה בן השנתיים. לגודארד יש כ-95,000 עוקבים ובזכות הרשת החברתית היא הצליחה לשלש את ההכנסה של משפחתה. כעת היא אומרת שהאיסור מאיים על כל אורח חייה ועלול לאלץ את משפחתה לחזור לחיות ממשכורת למשכורת. "אני מרגישה שיש הרבה אנשים שלא מבינים את האפליקציה הזו", אמרה גודארד. "יש אנשים שחושבים שזה רק ריקודים. זה לא. יש אימהות צעירות כמוני שרק רוצות להישאר בבית, לשלם על מצרכים בסיסיים ולשלם את החשבונות שלהן".
גודארד אמרה שהיא נמשכה לפלטפורמת הסרטונים הקצרים לפני מספר שנים, לאחר שנתקלה בבלוג לייף סטייל יומי של אמא אחרת. היא ילדה ילד משלה כשלושה חודשים לפני כן, וקיבלה השראה כשראתה מישהי כמוה יוצרת סרטונים. זו הייתה תקופה חשוכה וקשה עבור גודארד. סבא שלה הורשע בתקיפה מינית שלה כשהייתה בת 11 וכן של קורבן אחר 20 שנה קודם לכן. המשפט סחט אותה: "רק רציתי למצוא את המטרה שלי", אמרה גודארד. "לא הייתה לי מוטיבציה לעשות כלום. הייתי צריכה משהו לעשות".
גודארד התחילה לפרסם סרטונים לאט לאט, לשתף סרטוני מתכונים קצרים ולהציע למשתמשים הצצה לאורח החיים הכפרי שלה במונטנה. היא החלה במהירות למשוך עוקבים, מה שהניע אותה להקדיש יותר זמן ותשומת לב לסרטונים שלה ולשתף עוד מהסיפור האישי שלה. גודארד אמרה שהסרטונים הכנים שלה זכו להדהוד במיוחד בקרב משתמשים צעירים שמסתכלים עליה ואומרים שהם רואים בה השראה איך להיות אמא טובה: "זה ממש מעורר השראה", אמרה. "זה מחזיק אותי כל יום". גודארד אמר שהאפליקציה עזרה לה למצוא את המטרה בחיים שהיא מחפשת.
אמביקה קומאר, עורכת הדין המובילה את התביעה, טענה: "האיסור הגורף של מונטנה מונע מהלקוחות שלנו, ומכל תושבי מונטנה, את חופש הביטוי שלהם. אנו נחושים לראות שהחוק המוטעה והפסול הזה יבוטל לצמיתות".
ריק בייקר, עובד מתכת ויוצא צבא, רשום בתביעה ייצוגית נפרדת שתוגש בקרוב של בעלי עסקים קטנים נגד המדינה. בייקר אמר לגיזמודו כי הוא מעריך שכ-60% מההכנסה שלו מגיעה מהפניות ומכירות של טיקטוק. הוא אומר שהאיסור הכניס אותו ל"פאניקה", אבל התביעה היא הכלי שלו להשיב מלחמה.
קיילי נלסון בת ה-30 היא גם אחת מהנפגעות של החוק החדש, היא חתמה על הסכם עם טיקטוק כמה שעות לפני שבית המחוקקים של מונטנה העביר את החוק. "עכשיו אני תוהה: מה אנחנו עושים מכאן?" אמרה נלסון, שגרה בבילינגס והיא יוצרת תוכן במשרה מלאה. "כ-60% עד 70% משיתופי הפעולה שלי במותג הם עם טיקטוק. אז כן, אני די מבולבלת מהחדשות". לנלסון יש למעלה מ-206,000 עוקבים ברשת החברתית, והיא מעריכה שהיא תרוויח כ-60,000 דולר מהשפעתה השנה. מאז שהיא עזבה את עבודתה כדי להפוך ליוצרת תוכן, רוב ההכנסות שלה מסתמכות על קיומה של האפליקציה.
נלסון סקפטית שהחוק ייכנס לתוקף. "אני אאמין שזה אסור, כאשר זה יכנס לתוקף בינואר הבא", אמרה. "עד אז, אני הולכת לדבר עם סוכנות הכישרונות שלי וטיקטוק כדי להבין מה אפשר לעשות".
יש לנלסון כמה סיבות להיות סקפטית, ובצדק. מעבר לתביעות שיוגשו ע"י גולשים, עסקים ואולי טיקטוק עצמה, עומדות כמה בעיות מאוד מסובכות בפני החוק החדש. כיצד הוא בכלל ייאכף? על פי התכנון לא ניתן יהיה להוריד את האפליקציה בחנות האפליקציות, אך כדי לעשות זאת גוגל ואפל יצטרכו לשתף פעולה עם מונטנה ועלולות לירות לעצמן ברגל אם יעשו זאת, מכיוון שהן יוצרות תקדים מסוכן לשאר המדינות שירצו לחסום את טיקטוק או כל אפליקציה אחרת, זאת בנוסף לפגיעה הכלכלית מאיבוד הרשת החברתית. מנגד, עומד לו הקנס המתוכנן של המדינה בגובה עשרת אלפים דולר ליום לענקיות הטכנולוגיה, המשתמשים לעומת זאת לא יצטרכו לשלם דבר.
בנוסף, נשאלת השאלה מה יקרה עם כל מי שכבר משתמש באפליקציה? מדובר בכמות מאוד גדולה של משתמשים, שייתכן ועוד תגדל משמעותית לקראת כניסת החרם בינואר. כרגע המשתמשים שכבר רשומים לאפליקציה לא יפגעו מהחוק החדש של המדינה, אבל הם כן יהיו חסומים מלהוריד את העדכונים ועדכוני האבטחה שלה כאשר יצאו.
כריסטיאן וו פול, צעיר בן 20 מהעיר בוזמן, השיג את 100,000 העוקבים הראשונים שלו בתיכון על ידי דירוג הערים במונטנה בסולם מ-1 עד 10. (לינקולן ו-וירג'יניה סיטי היו הבחירות המובילות שלו.) כעת יש לו 418,500 עוקבים באפליקציה, שבה הוא מכנה את עצמו "השגריר הלא רשמי של מדינת מונטנה".
פול אמר שלמדינתו יש בעיות גדולות יותר להתמודד מאשר טיקטוק. "זה כל כך מטופש להתעסק רק בהם", אמר. “יש לנו תשתיות נוראיות, בשנה שעברה היו לנו הצפות ענק שהרסו גשרים וכבישים. יש כל כך הרבה נושאים אחרים שאף אחד לא מדבר עליהם, אבל הם מתמקדים באיסור על אפליקציית בידור, כי הם מפחדים שסין כורה נתונים שארה"ב כבר כורה בעצמה".
אבל לא רק תביעות ובעיות טכניות, מונטנה מתמודדת גם עם הגולשים הלא מרוצים שהתחילו כבר האשטאג בשם #montanalovestiktok עם כמעט 70 אלף צפיות, הסרטונים כוללים בעיקר ממים על האיסור של מונטנה. אמנם הגולשים הם שמעלים את הסרטונים, אבל לא מופרך לחשוב שיש לאפליקציה הסינית יד בדבר, כאשר גם בעבר הם פעלו כדי שיוצרי תוכן יגנו עליהם מול הרשויות האמריקאיות ויציגו את הטיעונים שלהם.
טיקטוק נשארת פופולרית במיוחד בקרב צעירים אמריקאים. יש לה יותר מ-100 מיליון משתמשים בארה"ב. נציגי האפליקציה אמרו ל-AP שיותר מ-200,000 אנשים במונטנה בלבד משתמשים באפליקציה.