בימים האחרונים הופץ ברשת סרטון שעורר בהלה בקרב תושבי השרון, בו נראים לכאורה מחבלים שמנסים לבצע חדירה מקלקיליה לעיר כפר סבא הסמוכה באמצעות מנהרה. בסרטון, שנראה במבט ראשון כתיעוד אותנטי מחמ"ל תצפיות צבאי, נראית חוליית מחבלים חמושים שמתקרבים במהירות אל הבתים באחת משכונות העיר. הסרטון הופץ בקבוצת וואטסאפ פרטית גדולה בעיר וגם על ידי מספר משתמשי פייסבוק שטענו כי מדובר באירוע אקטואלי, ואף הוסיפו כי מסוק קרב שהוקפץ למקום נמנע מירי בשל הקרבה לבתים.
כדי ליצור מצג שווא של אמינות, הסרטון מתעד לכאורה מסך מחשב עליו מתנגן סרטון ששמו "אירוע חדירה - משואה 17 קלקיליה פרדס חנה". "קודקוד, האם יש כוחות שלנו מערבית לכפר סבא", נשמעת לכאורה תצפיתנית בקשר. "זו שכונת קפלן בכפר סבא", אומר איש לובש מדים שידו נראית בסרטון, לצד צילומי אוויר, "איבדתי קשר עין עם המלוכלכים", נמשכים הקולות בקשר.
הסיבות לפאניקה ברורות לאור אירועי החודשים האחרונים, אבל האמת היא שלא נמצאה נכון לרגע זה שום מנהרה באזור, ולא ידוע על ניסיון של חדירת מחבלים. אחד חברי הקבוצה בה פורסם הסרטון בימים האחרונים פנה לאגף הביטחון בעירייה, שביררה את הנושא עם צה"ל והמשטרה ולאחר מכן התייחסה לנושא בפוסט הרגעה שעלה בחשבון הפייסבוק הרשמי שלה.
גם בקבוצת פייסבוק של תושבי העיר פורסמה הבהרה לגבי מקור הסרטון, ועל אף שהתושבים הפנימו כי מדובר בקטע מפוברק, נראה כי הם עדיין חוששים, מסיבות מובנות. "למרות שזה סרטון לא אמיתי, האם בדקו לעומק את הנושא?", כתב מגיב אחד, "אם יהיה שום דבר לא יכול לעצור בעדם כמו שלא הצליחו לבלום את ה-7.10", כתב אחר.
בניגוד למקרים אחרים, לא מדובר כאן בהפצת פייק ניוז מכוונת, לפחות לא במקור, אלא בחלק מקמפיין של תנועת הימין רגבים שנערך לקראת הבחירות בשנת 2019. השתלשלות הדברים, מהפרסום המקורי ועד הפצת הסרטון שוב בימים האחרונים, פורסמה בחשבון הטוויטר של פייק ריפורטר, מיזם המחקר שנאבק בפעילות זדונית ברשת.
הסרטון הועלה לעמוד הפייסבוק של רגבים לראשונה בשנת 2019 תחת הכיתוב: "מנהרת טרור מקלקיליה לכפר סבא? אסור שהסרטון הזה יהפוך למציאות". כבר אז הוא הצליח לעורר בהלה רבה והופץ בקבוצות וואטסאפ מקומיות. בתנועה הוסיפו אז התנצלות בה נכתב: "בינינו, עדיף להיבהל מקצת 'פייק ניוז' מאשר להתעורר למציאות אמיתית של מנהרות מתחת לכביש 6. בבחירות הקרובות מצביעים נגד מדינה פלסטינית".
התנועה עשתה שימוש נוסף בסרטון בשנת 2020, בפוסט בו נכתב: "המרחק בין כפר סבא לבין המדינה הפלסטינית כפי שמוצע בתוכנית המאה הוא 1400 מטר. המשמעות ברורה". בסוף הפוסט, הופיע משפט שרמז על היותו של הסרטון מפוברק - "חייבים לעצור את הקמת המדינה הפלסטינית, או שהסרטון הבא יהפוך למציאות".
נכון לרגע זה, ברגבים טרם פרסמו הבהרה לגבי הפצת הסרטון שוב, כמעט 5 שנים לאחר שנוצר לראשונה. בנוסף, גם ארגון ימין נוסף בשם תורת לחימה הציף אותו שוב בחשבון הטוויטר שלו, בציוץ שנראה שנמחק מאז. נכון, לא מדובר בתרחיש מופרך או מנותק מהמציאות, אבל לפני כל הפצה של תוכן כזה שעלול לעורר בהלה, כדאי לוודא קודם את האמינות שלו.