שני תלמידי תיכון בני 16 מאשדוד החליטו לבדוק עד כמה אתרי האינטרנט שבהם אנחנו מבצעים רכישות שונות מאובטחים מפני פריצה.
השניים מצאו את הקורבן, אתר ישראלי העוסק בתחום רכישות ברשת (שמו נותר חסוי לפי הוראות המשטרה), ובתוך שבועות ספורים הצליחו למצוא בו פרצת אבטחה. הפרצה אפשרה להם לשלוף מהאתר עשרות מספרי כרטיסי אשראי של ישראלים שרכשו דרכו.
ומה עשו הנערים עם הכרטיסים שהשיגו? הזמינו לעצמם מגשי פיצה עם תוספות של זיתים, פטריות ובצל מחמש פיצריות בעיר. "זה היה די קל. היינו מופתעים בכלל שהצלחנו לחדור למערכת ולקחת את מספרי כרטיסי האשראי", סיפר אחד הנערים לחוקרי המשטרה.
לרוע מזלם, הפיצריות קיבלו באותו היום עדכון מחברות האשראי על כך שמספרי הכרטיסים שבהם השתמשו הנערים נגנבו מהאתר של החברה ולכן אין לאשר כל עסקה שתעשה באמצעותם. בעליו של אחד מסניפי הפיצריות בעיר חשד שמדובר בניסיון הונאה ומיהר להתקשר לתחנת המשטרה באשדוד ולעדכן אותם בעניין.
עוד סיפורים, תמונות וסרטונים בפייסבוק של NEXTER
עוד ב-NEXTER:
- דיווח: אפל תקדים את השקתו של אייפון 6
- צפו: הצילה את הטלפון וכמעט איבדה את חייה
- בקרוב: שינוי דרמטי בעיצוב של ג'ימייל
"שוטר סמוי במדי שליח פיצה"
וכדי שכל הסיפור הזה יהיה דרמטי אפילו יותר. החליטה היחידה להונאה במחוז דרום, לשלוח לנערים שוטר סמוי המחופש לשליח פיצה.
וכך שוגר רס"ל אלכסיי רזניקוב במדים של שליח פיצה ומגשי פיצה כמובן, לביתו של אחד מהנערים.
הנערים שלא ידעו כי דובר בשוטר הודו שהזמינו פיצה ועוד בטרם זכו לאכול את אחד המשולשים נעצרו על ידי צוות הבלשים שנכנסו למקום.
השניים הודו בחקירתם כי אכן פרצו לאתר המדובר, גנבו מספרי כרטיסי אשראי והזמינו פיצות. השוטרים החרימו את המחשב ששימש את השניים ובתום חקירתם הם שוחררו בתנאים מגבילים כשנאסר עליהם להשתמש במחשבים עד לסיום החקירה.
במקביל, תיק החקירה הועבר לטיפול יחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי כדי לבדוק כיצד הצליחו השניים לפרוץ לאתר, למה מערכת האבטחה כשלה ואיך הצליחו לגנוב את מספרי כרטיסי האשראי.
"הקלות שבה הצליחו הנערים לפרוץ לאותו אתר צריך להדליק נורה אדומה שכן באותה שיטה הם יכלו לפרוץ לאתרים נוספים ולבצע רכישות", הסביר קצין משטרה.