האם תחום ההיי-טק בדרך למשבר? מאז תחילת 2014 חלה ירידה מתמשכת בשליחת קורות החיים למשרות בסטארט-אפים, כך עולה מנתונים שפרסמה אתמול (ב') חברת ההשמה Jobinfo. לפי נתוני החברה, ברבעון השלישי של השנה נרשמה צניחה של כ-50% במספר קורות החיים שנשלחו למעסיקים בתחומי התוכנה והאינטרנט שמובילים את ענף ההיי-טק, בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. הירידות החדות ביותר הן בחברות סטארט-אפ, אך חברות ברוב הגדלים ספגו ירידה במספר קורות החיים שנשלחו.
ב-Jobinfo מציינים כי "מנתוני הרבעון השלישי של שנת 2014 אל מול מקבילו ב-2013, נמצא כי מגמת הירידה בשליחת קורות החיים למשרות האינטרנט והתוכנה נמשכה: נרשמו ירידות ממוצעות של 48% בהפניית קורות חיים למשרות תוכנה ושל 49% למשרות אינטרנט. עוד נמצא כי ברבעון זה נרשמה ירידה חדה של 84% בהפניית קורות חיים למשרות אינטרנט בחברות הסטארט אפ וירידה של 48% למשרות תוכנה בחברות אלו. רק בחברות קטנות (0-50 עובדים) בתחום האינטרנט נראו ביקושים ערים מאוד (עלייה של 127%) מצד מחפשי העבודה ביחס לרבעון המקביל אשתקד".
לדברי אילנה אחימאיר, מנכ"לית חברת ההשמה Jobinfo, לא ניתן לומר באופן גורף כי נתוני הירידות של הרבעון השלישי של השנה מצביעים על ירידה מתמשכת בביקושים או קשיים בשוק ההיי-טק, אלא בשילוב הבעייתי שנוצר ממציאות מבצע צוק איתן ויציאת הילדים לחופש הגדול. "אנשים היו עסוקים בביטחונם האישי ודאגה לעתיד ולא בבחינת התפתחות קריירה עתידית וזה מובן לגמרי. עם זאת ולמרות הנתונים הלא משמחים עד כה השנה, אנחנו אופטימיים לקראת הרבעון האחרון של 2014, וזאת מאחר והחברות לא הפסיקו לגייס".
לפי הניתוח של Jobinfo, "הרבעון הראשון של 2014 הראה סימני אופטימיות ויציבות אל מול הרבעון המקביל לו אשתקד, וכי בממוצע סך כל קורות החיים שהופנו למשרות תוכנה עלה ברבעון זה ב-4% ולמשרות האינטרנט ב-2%. מבחינת ההתפלגות על פי גודל החברות, נמצא כי ברבעון זה נרשמה עלייה בולטת של 33% בשליחת קורות חיים למשרות תוכנה בחברות המונות מעל 500 עובדים ועלייה של 11% בחברות הסטארט-אפ".
לעומת זאת, "ברבעון השני של 2014 לעומת הרבעון השני של 2013 (אשר נפתח ישירות לתוך חופשת פסח), נרשמו ירידות של 45% במספר קורות החיים שנשלחו למשרות תוכנה ושל 34% למשרות אינטרנט. הירידות נרשמו בכל גדלי החברות והירידה הגבוהה ביותר היא בחברות הסטארט אפ. הירידה הגורפת במספר הפונים למשרות ברבעון זה היוותה בעיה משמעותית, וזאת לאור העובדה שמספר המשרות החדשות שנפתחו בחציון הראשון של 2014, לעומת התקופה המקבילה אשתקד, עמד בסימן עלייה של 2%".
עוד ב-TheMarker: