חברת D-ID הישראלית, אחת החברות המוכרות בתחום ה-Generative AI, ביחד עם עמותת Spring ACT השווייצרית, אשר דוגלת בשימוש בטכנולוגיה לטובת צמצום חוסר צדק גלובלי, הכריזו היום (ד') על קמפיין לשימוש בכלים מעולם ה-Generative AI להענקת תמיכה מקוונת של נפגעות אלימות במשפחה ברחבי העולם. באמצעות שימוש בטכנולוגיה של החברה הישראלית המאפשרת הנפשה של אוואטרים, Spring ACT מפיחה חיים בסופיה, צ'אטבוט אינטראקטיבי מאובטח, על מנת להנגיש אותה לקהלים מאוכלוסיות מגוונות.
בעזרת הממשק נפגעות יוכלו לדבר, ולא רק להתכתב, עם סופיה במספר שפות ובניהן אנגלית, צרפתית, ספרדית, רוסית, ערבית, סוואהילית וסינית ובקרוב גם עברית. חברת מיקרוסופט תומכת גם כן במסגרת התוכנית הפילנטרופית שלה בפרויקט סופיה בכך שהיא ממנפת את יכולות המעבר מטקסט לדיבור ומאפשרת להשתמש בתשתית הענן של Azure AI.
"אחת מכל שלוש נשים בעולם, בסביבות 736 מיליון נשים, נחשפות לאלימות פיזית או מינית במהלך חייהן, כאשר למעלה מ-50,000 מהן נרצחות מדי שנה על ידי בני זוגן או קרובי משפחה", אמרה אדריאנה קינונס, ראש ארגון זכויות אדם ופיתוח בארגון UN Women בג'נבה. "ארגון UN Women מביע הערכה לנוכח היוזמה הבינלאומית המשותפת שנוצרה להילחם במחסור במשאבים הממשלתיים וארגונים שמתקשים להתמודד עם התופעה ולפצות על היעדר ידע ואמון מצד נפגעות ונפגעי אלימות במשפחה. אנו בטוחים שהשימוש בסופיה יאפשר גישה וסיוע לנפגעות ברחבי העולם".
"סופיה" מבהירה כבר בהתחלה שהיא לא תחליף למוקדי חירום, אך היא תאפשר לסייע לנפגעות אלימות במשפחה בכל זמן, ובכל מקום תוך שמירה על סודיות מוחלטת שתאפשר לנפגעות להרגיש בטוחות לעשות את הצעדים הראשונים לקבלת עזרה. המערכת מאפשרת אנונימיות מוחלטת בכך שהיא לא משאירה עקבות דיגיטליים כלשהם לגילוי על ידי הפוגעים. בהתבסס על הנסיבות והצרכים הייחודיים של הקורבנות, "סופיה" מסייעת למשתמשים לאסוף הוכחות להתעללות ולהשיג עזרה ברחבי העולם לרבות בישראל. כבר יותר מ-14,000 משתמשים התכתבו עם "סופיה".
את סופיה אפשר למצוא בכמה פלטפורמות, ביניהן האתר עצמו, וואטסאפ, טלגרם ו-וויבר. ברגע שתתחילו שיחה באחת מהן סופיה תבקש מכן לבחור שפה. כרגע היא לא בעברית, אבל במהלך הרבעון השני של 2023 תגיע גם עברית. היא מאפשרת למי שממשיך בשיחה למצוא עזרה במידה ואת נפגעת, לשמור ראיות, לשוחח על מערכות יחסים ולקבל מידע כללי על מהי התנהגות אלימה וכיצד לזהות אותה. בנוסף לכך, סופיה יודעת להפנות לארגונים שעוזרים לטפל בקורבנות לאלימות.
"הצ'אטבוט 'סופיה' פותח על מנת לחזק נפגעות ונפגעים אשר נמצאים במערכות יחסים ולאפשר להם להגיע בקלות רבה יותר לעזרה ולתמיכה," אמרה מנכ"לית Spring ACT ריהאנה ספרינג. שירן מלמדובסקי סומך, יזמת היי-טק חברתית ומובילת תחום האימפקט ב-D-ID הוסיפה: "אנחנו גאים לשתף פעולה עם עמותת Spring ACT בכדי לעזור ולהנגיש את סופיה לכמה שיותר נפגעות ונפגעי אלימות במשפחה ובצורה יותר אפקטיבית. הנפשת הצ׳אטבוט סופיה היא דוגמה מובהקת לאיך טכנולוגיות כמו Generative AI יכולות לתרום לעולם בצורה חיובית".
"אנחנו מאמינים שהטכנולוגיה היא כוח רב עוצמה לטובה ושלכולם צריכה להיות גישה לידע וליכולת להפיק תועלת מהשימוש בה," אמר אנדרו ריד, דירקטור לפתרונות שת"פ גלובליים במיקרוסופט שוויץ. "אלימות במשפחה היא נושא גלובלי שחוצה מדינות ושפות. מינוף הטכנולוגיה שלנו כדי להעצים ולתמוך בניצולי אלימות במשפחה מדגים את החוזק והעוצמה של שיתוף פעולה וקהילה''.