ששון שאולוב, עדן חסון, אודיה, עומר אדם, איתי לוי, אייל גולן ושלומי שבת הולכים לקחת חלק בחידוש של "הארי פוטר"? ממש לא, אבל עם AI ומעוף יצירתי, הכל אפשרי. "ששון פוטר" הוא פרי עבודתם של יוצרי עמוד הטיקטוק @yomsheni, בר מסיקה, יובל צעד ונעם אלישע, שבעזרת כלי בינה מלאכותית שוזרים דמויות פופולריות מהתרבות הישראלית בסיטואציות מופרכות וקורעות מצחוק.
@yomsheni על ששון פוטר הקוסם הים תיכוני כבג שמעתם? חלק ב בדרךךךך סרטון סאטירה שנוצר בעזרת בינה מלאכותית #יוםשני #בינה_מלאכותית #ai #פוריו #ששוןשאולוב #עומראדם #אודיה #עדןחסון #שלומישבת #איילגולן #איתילוי #אושרכהן @yuvalzaad @על הכיפאק @Bar mesika ♬ צליל מקורי - yomsheni
הסרטון של "ששון פוטר", שכבר צבר יותר מ-150 אלף לייקים ו-1.5 מיליון צפיות (נתונים שלא רואים בדרך כלל בסרטונים בעמוד הפור-יו הישראלי), הוא חלק מסדרה בת 2 פרקים, כאשר החלק השני עלה היום בעמוד הטיקטוק של "יום שני", כחלק מעוד המון תכנים אחרים שנמצאים בעבודה.
"ששון פוטר נולד כמו כל רעיון. הייתי במילואים, עשינו שיחה והתחלנו להעלות רעיונות לתכנים. רצינו לעשות זמרי מזרחית כהארי פוטר, והתחלנו לעלות רעיונות לגבי מי יהיה הארי פוטר ומי יהיה וולדמורט, וזה פשוט כתב את עצמו. כל הסרטונים שלנו מגיעים למאות אלפי צפיות, אבל לא ציפינו לוויראליות כזאת", מספר בר מסיקה, ממנהלי העמוד, בשיחה עם mako.
שלושת המנהלים בתחילת שנות ה-30 לחייהם ומתגוררים בבאר שבע. הם הקימו את עמוד הטיקטוק בעל 27 אלף העוקבים לפני כשנה וחצי, כדרך בשבילם להגשים את החלום ליצור תכנים מקוריים. "אנחנו כבר המון שנים יוצרים, יש לנו חברה של צילום והפקות וידיאו, אבל תמיד רצינו ליצור דברים מקוריים משלנו. משם הגיע הרעיון של יום שני", הוא מסביר.
הסרטון הראשון שהם העלו נגע בסוגיה מורכבת שהקדימה את זמנה - גניבת זהות באמצעות בינה מלאכותית. "ככה תגנבו לחבר שלכם את הזהות ותהרסו לו את החיים", נאמר בתחילת הסרטון. "בסרטון הראשון שלנו רואים גניבת זהות ב-AI, עוד כשה-AI היה ממש חדש. זה קסם לנו, וראינו בזה כלי שאפשר להשתמש בו ביום יום. ראינו שזה אמצעי מדהים שאפשר להשתמש בו ולעשות בו מה שאנחנו רוצים".
@yomsheni ככה תגנבו לחבר שלכם את הזהות ותהרסו לו את החיים! #ai #בינה_מלאכותית #פוריו #foryou ♬ צליל מקורי - yomsheni
אילו עוד סרטונים תמצאו בעמוד שלהם? נס וסטילה מגלמים את בנות הפאוור פאף ומכסחים את הצל (בתור מוג'ו ג'וג'ו), ברהנו טגניה עוזב את החדשות, מנסה 'לתפוס את כל הפוקימונים' ולהפוך לאש קאצ'ם, ועוד סרטונים רבים ומבדרים.
את העיסוק בכלי ה-AI הם למדו לגמרי לבדם. "אנחנו מתעדכנים בטכנולוגיה שמתחדשת ומתחלפת, יש בזה המון ניסוי ותהייה, צפייה בהמון מדריכים תוך כדי לנסות להבין איך זה עובד", מסביר מסיקה. טווח הכלים שהם משתמשים בהם נע מתוכנות עריכה סטנדרטיות כמו פרמייר ואפטר אפקטס ועד כלי בינה מלאכותית מתקדמים, אותם למדו לתפעל בעצמם כאמור.
"אנחנו משתמשים כמעט בכל הכלים שקיימים בשוק, כאשר המרכזיים שבהם הם FLUX LoRA (כלי ליצירת מודלים בבינה מלאכותית), ChatGPT לדיוק הקומפוזיציות, ולבסוף פוטושופ משולב AI לשינויים וגימורים אחרונים", מסביר מסיקה על שיטת העבודה. "את הפסקול אנחנו יוצרים ב-Suno (כלי ליצירת מוזיקה בבינה מלאכותית), את ההנפשות באתרים כמו Runway ולאחר מכן מטפלים בהנפשות ב-Adobe After Effects. ולבסוף, הסרטון נערך ב-Adobe Premiere Pro".
נשמע מסובך, נכון? אז זה לא מסתיים שם. "הטכנולוגיה משתנה כל הזמן, מה שמאלץ אותנו להיות תמיד על קצות האצבעות וללמוד בזריזות ויעילות כל טכנולוגיה חדשה שמתווספת לשוק", מוסיף מסיקה. "אנחנו מנסים תמיד ללמוד על מה שיוצא ולהתעדכן, ככה שמפרויקט לפרויקט הכלים שאנחנו משתמשים בהם משתנים ומתחלפים".
@yomsheni איפה צבי הנינג׳ה כשצריכים אותם? #פוריו #פוריוישראל #Ai #ninjaturtle #צביהנינגה #בניברק #דתיים ♬ צליל מקורי - yomsheni
וכך, עם כלי AI ורוח קומית, הגיעו לעולם עשרות סרטונים ויראליים מבית היוצר של "יום שני". "אנחנו אוהבים לצחוק ולהעביר ביקורת על דברים חברתיים, תרבותיים ופוליטיים. דרך ה-AI אפשר לעשות מה שרוצים, לערבב דברים, להעלות נוסטלגיה, ליצור דברים עתידניים וליצור משהו שבאמת נוגע באנשים".
כאחד שמשתמש בהמון כלי בינה מלאכותית ביום-יום, מסיקה מבין את הדאגה סביב ההתקדמות המהירה בטכנולוגיה. עם זאת, הוא לא יודע באמת אם יש ממה לדאוג, לדבריו. "הטכנולוגיה הזאת מתקדמת מאוד מאוד מהר. אני רואה את זה מול העיניים שלי, יש משהו מאוד מדאיג בזה שאפשר לגרום לכל אחד לומר את כל מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו חיים בעולם של פייק ניוז, ואני מאמין שנבין איך להבדיל מתישהו בין AI למציאות".
הוא אפילו מספר על תקרית שקרתה לו עם אביו לאחר שפורסם הסרטון הראשון שהשלישייה העלו ב"יום שני", סביב גניבת זהותו. "אבא שלי בא ואמר לי 'מה, הוא באמת גנב לך את הזהות?'. הוא נלחץ שאפשר לעשות את זה והכל פרוץ. הורדתי את מפלס הדאגה ואמרתי לו שזה לא קרה, אבל שאני מבין את הלחץ".