תכתובות מיילים של בכירי סוני שנגנבו על ידי האקרים שחשודים כשליחיו של שליט קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און, חושפות כי תעשיית הסרטים ניהלה מלחמה של ממש נגד גוגל. לפי אתר The Verge, המלחמה נגד גוגל זכתה אף לשם - "מבצע גוליית".
בתכתובות מיילים בין נציגי סוני לסטיבן פבריציו, יועץ כללי ל-MPAA (איגוד חברות הסרטים באמריקה), נחשף כי האולפנים העסיקו צי של עורכי דין כדי להילחם ולהזיק כמה שיותר לגוף שזכה לשם הקוד "גוליית". הגוף, שלא כונה מעולם בשמו האמיתי, תואר כאויב המלחמה בפיראטיות ברשת, ואף כיוצר רוב הבעיות של הפיראטיות ברשת. עם זאת, מתוך ההקשר ותיאור פעולותיו של "גוליית" ברור כי מדובר בגוגל.
לפי המיילים, האיגוד ניסה ליצור לחץ על רשויות החוק בארה"ב על מנת לגרום להן לחוקק חוקים שיאפשרו חסימת גישה לאתרים החשודים כשערים להפצה פיראטית של תוכן המוגן בזכויות יוצרים. תחילה, ב-2011, ניסו החברות להעביר חוק בשם SOPA ("החוק לעצירת הפיראטיות המקוונת"), שיעגן בחוק חסימת אתרים באופן שרירותי למדי. אך בעקבות מחאה אינטרנטית, שהובלה על ידי גוגל, נפלה ההצעה.
לאחר מכן, לפי ההודעות, החלו בחברות הסרטים לשכור לוביסטים ואנשי ממשל לשעבר בניסיון לשכנע תובעים מחוזיים ברחבי ארה"ב להפוך בעצמם לשליחיהם החוקיים של האולפנים, ולמעשה לשמש צד במאבק.
לאחר סדרת פגישות, מספר פבריציו במייל כי "גוליית" איים על התובעים הכלליים של מדינות בארה"ב כי "אין בכוונתם לעשות כלום, ולמעשה איימו על התובעים באפשרות שיתקפו אותם כפי שתקפו את הפוליטיקאים בוושינגטון הבירה במהלך (הדיונים וההצבעות על) SOPA". כתוצאה, נרקמה ברית בין איגוד חברות הסרטים והתובעים, כאשר חברות הסרטים השקיעו חצי מיליון דולר בשנה בתמיכה במאבק.
גוגל, מצידה, דווקא ניסתה לכאורה לסייע לבעלי הזכויות במאבק ובאוגוסט האחרון הכריזה על עדכון למנוע החיפוש שידחוק אתרים החשודים בהפרת זכויות עמוק לתוך תוצאות החיפושים, תוך קידום אתרים חוקיים לראש התוצאות.
אך תגובת MPAA למהלך היתה צינית: "כולם חולקים באחריות לסייע בריסון פעילות בלתי חוקית ברשת, ואנו שמחים לראות שגוגל מודה בתפקידה כסייעת לגישה לתוכן גנוב דרך חיפוש". בנוסף, זמן קצר לאחר מכן גילתה גוגל כי האיגוד שידל תובע מחוזי במיסיסיפי לפתוח נגדה בחקירה בתואנות שונות, ביניהן כנראה פעילות חברת הבת שלה 23andMe (שהוקמה על ידי אשתו של מייסד גוגל סרגיי ברין) שהואשמה בהתחזות לספקית שירות רפואי מוסמך ונאלצה להפסיק כליל את פעילותה.
אתר TorrentFreak מדווח כי במייל מ-MPAA לסוני נכתב: "ברמות הגבוהות ביותר (בגוגל) מאוד לא מרוצים מהתגובה שלנו. הם מסרו כי הם מרגישים שעשו מעל ומעבר למה שדורש מהם החוק; שהם התכופפו בפנינו והודיעו לנו מראש ותמורה קיבלו מאיתנו הצהרה עוקצנית שלא נתנה להם שום קרדיט על הכיוון החיובי".
המייל המשיך וסיפר שבעקבות התנהלות איגוד חברות הסרטים, החליטה גוגל לנתק את הקשר איתו ולאלץ את האולפנים לדבר איתה ישירות בכל פעם שהם רוצים עזרה בהעלמת תוכן פיראטי ממנוע החיפוש שלה.