תופעה חמורה: בשבועות האחרונים נפוצו בטיקטוק סרטונים בהם צעירים מהפזורה הבדואית צדים עופרים בנגב המזרחי, סמוך ליערות יתיר ומיתר.
באחד המקרים שהגיעו לידי המשטרה, צעיר בשנות העשרים לחייו תועד כשהוא רוכב על טרקטורון חדש. הוא הבחין בעופר ורדף אחריו במשך דקות, עד שהאחרון התעייף; לאחר מכן ירד הצעיר מהטרקטורון ואסף אותו. חוקרי יחידת הטיקטוק במשטרת המחוז הדרומי פתחו בחקירה, שבסופה החשוד אותר ונחקר במשך שעות אחדות. הוא הכחיש את החשדות נגדו, ובמשטרה שוקלים להגיש נגדו כתב אישום. "איפה העופר? לצערנו לא מצאנו אותו", אמר גורם במשטרה בשיחה עם NEXTER. "אנחנו מעריכים שהוא נשחט ונאכל, או שבמקרה הטוב מגדלים אותו במקום מסתור".
כיום קיימים רק כמה מאות צבאיים בנגב, והם נמצאים בסכנת הכחדה. על אף שהעפרים והצבאים מוגדרים כחיות מוגנות ואסור לצוד אותן על פי חוק, הם נחשבים למעדן בקרב תושבים בפזורה.
לפני כמה ימים עלה לרשת החברתית סרטון נוסף שצולם ביער בנגב, בו רוכבי אופנוע אוחזים בידיהם עופר קטן ומפוחד. על פי החשד, הם רדפו אחריו עד שתשו כוחותיו; לאחר מכן הם לכדו אותו והסיעו אותו לביתם באופנוע. הלוכדים פרסמו את הסרטון בטיקטוק, וגם הוא הגיע לידיהם של חוקרי המשטרה, שפתחו בחקירה. במקרים אחרים, צעירים בדואים שיגרו כלבי סלוקי לרדוף אחרי הצבאיים והעופרים; בכמה מקרים הם גם הצליחו ללכוד אותם לעיני המצלמות. "זו תופעה חמורה מאוד ואנחנו נעשה הכול לאתר את החשודים ולמצות עמם את כל חומרת הדין", ציין גורם במשטרה.
העונש הקבוע בחוק לציד חיות בר הוא עד שנתיים מאסר בפועל, וקנס של עד 100 אלף שקלים; משנת 1955 נאסרו שלושה אזרחים על ציד בלתי-חוקי. אתי אלטמן, דוברת תנו לחיות לחיות, אמרה בשיחה עם NEXTER כי יש להעמיד לדין את הציידים ולשלוח אותם לשנים רבות בכלא. "צריך להחמיר את הענישה עם אותם ציידים שצדים את העפרים והצבאים כדי לטבוח בהם ולאכול אותם. בקצב הזה הם ייעלמו. רק החמרה בשנות מאסר וקנסות כבדים יסייעו להילחם בתופעה".